Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
Преди 1 час, ghost_rider написа:

Надявам се човека с камерата да има опит и ......... да звърти камерата нагоре да се видят и клапаните, доколкото е възможно от нагара.

Какъвто е цвета на свещите, това ще види и на камерата, такъв ще е и нагара.

Какво точно трябва да им гледа на клапаните.

• Одобрявам 1
  • Отговори 206
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Владимир99

65

• joro-120L

47

• ghost_rider

21

• Mishelle

17

Публикувано
На 11.07.2026 г. at 11:48, joro-120L написа:

Какъвто е цвета на свещите, това ще види и на камерата, такъв ще е и нагара.

Какво точно трябва да им гледа на клапаните.

Пукнатини, липсващи парчета. Не знам колко добре работи мотора на живо, но с този разход на масло определено има механична причина и ако е само в един от цилиндрите, може да има нещо компроментирано.

• Одобрявам 1
Публикувано
Преди 2 часа, ghost_rider написа:

Пукнатини, липсващи парчета.

?????

Познай къде ще се намират липсващите парчета. Знаеш ли до какво води това? Най-малкото, как ще вдигне компресия и запали, след като клапанът издиша. Разхода на масло няма нищо общо, а моторът вече щеше да е на боклука. И само за инфо - през клапаните минават газове. През стъблото им може да мине масло и да попадне в цилиндъра, ако са им заминали гумените уплътнители. Но не и такава загуба.

Клапанът е отговорен елемент и на отговорно място, подложен и на висока температура. Изработен е от изключително задрав материал. Много хубави отвертки и секачи стават от стъблото му. Лично аз не съм виждал да се пукат, рушат и да падат парчета от тях. На Велко му се беше скъсал, но от стъблото и пак си е куриоз.

Преди 2 часа, ghost_rider написа:

Не знам колко добре работи мотора на живо, но с този разход на масло определено има механична причина и ако е само в един от цилиндрите, може да има нещо компроментирано.

Свещта на трети цилиндър не показва, че през него минава литър масло за 600 км.

Дали гори или не гори масло се определя по вида на нагара в горивната камера.

• Одобрявам 1
Публикувано
На 11.07.2026 г. at 11:27, ghost_rider написа:

Смазка на бобините е нормално да има. Виждаш колко на дълбоко и тясно влизат и трябва да могат да се приплъзват лесно при монтаж/демонтаж. 

Надявам се човека с камерата да има опит и да огледа цялата дълбочина на цилиндърите и да звърти камерата нагоре да се видят и клапаните, доколкото е възможно от нагара.

Казаха ми Марто от Гара Искър само с ваг се занимавал чух добри отзиви не знам 

Публикувано
Преди 1 час, joro-120L написа:

?????

Познай къде ще се намират липсващите парчета. Знаеш ли до какво води това? Най-малкото, как ще вдигне компресия и запали, след като клапанът издиша. Разхода на масло няма нищо общо, а моторът вече щеше да е на боклука. И само за инфо - през клапаните минават газове. През стъблото им може да мине масло и да попадне в цилиндъра, ако са им заминали гумените уплътнители. Но не и такава загуба.

Клапанът е отговорен елемент и на отговорно място, подложен и на висока температура. Изработен е от изключително задрав материал. Много хубави отвертки и секачи стават от стъблото му. Лично аз не съм виждал да се пукат, рушат и да падат парчета от тях. На Велко му се беше скъсал, но от стъблото и пак си е куриоз.

Свещта на трети цилиндър не показва, че през него минава литър масло за 600 км.

Дали гори или не гори масло се определя по вида на нагара в горивната камера.

Не знам какво и е нито пуши нито нищо прилагам от миналата седмица снимка 

IMG_4480.jpeg

Публикувано

Сега прилагам от днес сутринта  на тази снимка от миналата седмица съм карал хем бавно хем бързо минал съм 278км градско и това е разликата аз мисля че това са вдни 200гр . Така че не знам какво ще кажете да не се окаже че аз не меря като хората и на двете места беше на едно и също място …

IMG_4520.jpeg

Публикувано
Преди 1 час, Владимир99 написа:

Сега прилагам от днес сутринта  на тази снимка от миналата седмица съм карал хем бавно хем бързо минал съм 278км градско и това е разликата аз мисля че това са вдни 200гр . Така че не знам какво ще кажете да не се окаже че аз не меря като хората и на двете места беше на едно и също място …

Сега мярката ти е точна, 600 гр. на 1000 км. И на щеката. Така по-бива. Мен ще ме търсиш за разход над литър на 1000 км.:)

Провери гумичките на клапаните. Ако са сдали багажа, след смяната им може да сведеш разхода на масло до нула. Виж в заводските данни какъв разход на масло дават на този двигател. Имам опит с горящи масло автомобили. На Шкода 120 дават 800 гр. на 1000 км. Но фабрично няма гумички на клапаните. Карал съм и двутактови. Симсон и Баркас. Там се слага по 25 гр. масло в литър бензин. Водят ги най-дългите автомобили. 4 м. кола и 30 м. пушек. Свещите им изглеждат, като твоите. Тоест, без показания за горене на масло, но си го горят. По малко.;)

На 19.05.2026 г. at 9:12, Владимир99 написа:

сега имам друг проблем 500км или 600км и яде почти 1л масло какво може да е това

Преди 1 час, Владимир99 написа:

Не знам какво и е нито пуши нито нищо ...

Как да пуши, като има катализатор. При малък разход на масло може и да не пуши.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.