Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
Преди 4 часа, joro-120L написа:

Ами ти си в нормата. Какви ремонти. Направи едно засичане, както ти казах. Ама точно. И тогава ще говорим.

Живо ме интересува и свещта на трети цилиндър. Ако не те мързи я покажи.

.... и виж колко ще долееш пак до мах.

Те са ги сваляли и казаха че на 3-ти цилиндър пак е зацапала ама малко и е сложил от 2-ри на 3-ти разменил е местата

• Благодаря 1
  • Отговори 230
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Владимир99

77

• joro-120L

52

• ghost_rider

24

• Mishelle

18

Публикувано
Преди 2 часа, joro-120L написа:

Нека да разберем точно колко е. По книга му дават 500/1000. По последни данни е близо до тази стойност.

Асенка, нали знаеш, че сегментите са подвижни, плаващи в канала. Това е с цел да обират луфта между буталото и цилиндъра, който при работа нагоре-надолу постоянно се променя. При спекани/блокирали сегменти двг. губи компресия и мощност. Някой по-спекан цилиндър може и да не запали. Компресията на колегата е в норми, така че ...

Да , казаха че има компресия 🤔

Публикувано
Преди 4 часа, joro-120L написа:

Ами ти си в нормата. Какви ремонти. Направи едно засичане, както ти казах. Ама точно. И тогава ще говорим.

Живо ме интересува и свещта на трети цилиндър. Ако не те мързи я покажи.

.... и виж колко ще долееш пак до мах.

Вече се чудя дали съм в нормите или не притесняват ме нагара на буталата от това е проблема или по скоро маслените сегменти не знам

Публикувано

Май, май ще я женя , не си заслужава 3,4к€ и + това където е и за съединител станаха 5/6к€ .

и сигурно ще търся някой по форума дали продава нещо читаво ако ли не , ще си карам старата 

Публикувано
Преди 12 часа, zloQQ написа:

За 1.8 и 2.0 до колкото знам са еднакви. ЕА888 Gen3 са и двата.

И аз така предполагам, но не съм проверявал.

Преди 14 часа, joro-120L написа:

Нека да разберем точно колко е. По книга му дават 500/1000. По последни данни е близо до тази стойност.

Асенка, нали знаеш, че сегментите са подвижни, плаващи в канала. Това е с цел да обират луфта между буталото и цилиндъра, който при работа нагоре-надолу постоянно се променя. При спекани/блокирали сегменти двг. губи компресия и мощност. Някой по-спекан цилиндър може и да не запали. Компресията на колегата е в норми, така че ...

Разбира се, че е така. Сега колегата казва, че има компресия, но колко има?
Допустими са отклонения в различните цилиндри в рамките на 1,5 до 2 бара, но дори и да е абсолютно еднаква на всеки цилиндър трябва да е в рамките 11-13 бара. Ако е под 7.5-8 бара, работата не е на добре. Ако пък е прекалено висока, това също не е добре и вероятно е в следствие на много нагар - става дума за 15-16 бара. 

Още нещо. Клапан картерна вентилация - така наречения PCV клапан, дали не е сдал багажа. Това е често срещан проблем, който води до повишен разход на масло.
https://www.amazon.com/vdp/0e32e097c58a4c5b8ffd050e86e3cdff?aci=amzn1.ive.seller.video.0e32e097c58a4c5b8ffd050e86e3cdff&product=B07N8H61VN&ref=cm_sw_cp_r_ib_dt_am8jAQ46b45G6
Може да се смени целия клапан или само мембраната с капака при някои модели.

А за антифриза, че е мазен е ясно, но дали не е примесен с губещото се масло? ТУК съм описал за моя проблем с теч който отстраних. На снимките се вижда тялото (конзолата) на масления филтър и уплътнението и. В зависимост къде е прегоряло и пробито, може да няма теч навън от мотора, а течностите да се смесват вътре.

• Одобрявам 1
Публикувано
Преди 13 часа, Владимир99 написа:

Те са ги сваляли и казаха че на 3-ти цилиндър пак е зацапала ама малко

Тази информация ми е достатъчна.

Малко, защото скоро си я сменил и няма пробег. Сега отчитам, че не отделих повече внимание на трети цилиндър. Причината е, че не видях черен цвят. Свещта е сива, даже замасяващият електрод е бял. Така снимана не дава представа и не се вижда центр. електрод в дълбочина. Ако покрай него е имало черни отлагания, подобни на грес, това означава, че цилиндъра гори масло. Проблемът е в трети цилиндър. Другите са добре.

Да , казаха че има компресия 🤔

Това не е от значение в случая.

На 16.06.2026 г. at 11:25, joro-120L написа:

Компресията не е критерий. Може да е в норми и пак да гори масло.

Вече се чудя дали съм в нормите или не притесняват ме нагара на буталата от това е проблема или по скоро маслените сегменти не знам

Маслени сегменти. Може и от гумички на клапаните да е. Според свещта на трети, разхода не е голям. Затова ти казах пак да го засечеш, точно, за да имаме някаква база за разсъждения.

И задължително за второ мнение при Пепино. Трансексперт също имат добро име. Не разчитай на един сервиз.

Преди 1 час, ghost_rider написа:

Сега колегата казва, че има компресия, но колко има?

Ами има достатъчно. Иначе щяха да му кажат, че няма. :)

Може да ти приложи снимки

Преди 18 часа, Владимир99 написа:

Колегааа, човека каза че компресия има хахаха да прилагам ли снимки?

Допустими са отклонения в различните цилиндри в рамките на 1,5 до 2 бара, но дори и да е абсолютно еднаква на всеки цилиндър трябва да е в рамките 11-13 бара. Ако е под 7.5-8 бара, работата не е на добре.

👍

Ако пък е прекалено висока, това също не е добре и вероятно е в следствие на много нагар - става дума за 15-16 бара. 

Многото нагар намалява обема на горивната камера. От това се вдига степента на сгъстяване. На практика, едва ли. За мен проблемният цилиндър е трети. Другите са с нормален нагар.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.