Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
Преди 2 часа, The Best Forman написа:

По-горе писах за тази и късмет , че днес още си беше там :)

IMG_20260521_153105.thumb.jpg.668e057976004f96aef0a798757d2422.jpg

не знам дали и колко личи напукването по външните блокчета (на телефона (това са по-добрите - левите)

IMG_20260521_153010.thumb.jpg.378ecf5772c46dc810ce9ba1177f4bc1.jpg

това са десните .. с мокра кърпа толкоз.

Гена, гумите са за кофата (не само заради напукването). Но ти така или иначе си наясно с това. Иначе, както вече ти писаха по-горе, старост и/или кофти качество са причината за напукването. Аз бих заложил повече на ниско качество.

Преди 1 час, joro-120L написа:

Видях и на капачката на резервоара какво е препоръчителното налягане. Преден мост 2.1, заден 2.3. Това е с трима човека в колата и куфар. Аз повече не съм я и товарил. При пълен товар е 2.7, 3.0. Странно ми е, че в първия случай дават по-ниско налягане на предните. Мотора не го ли смятат.

Държа ги на 2.5 и четирите.

Смятат го мотора, Жорка. Но трима пасажери и малко багаж тежат повече от него. А пет човечета и багаж до горе тежат още повече. До сега на всички коли, на които съм се заглеждал в заводското предписание по стикер за налягането на гумите, го дават по-напомпани задните - както с 3 човечета, така и с 5. Иначе и аз като тебе помпам и четирите с еднакво налягане, и отново като тебе - с по-високо от зададеното за ненапълно натоварен автомобил. 

Публикувано

Колко да са некачествени тези гуми? Щом са изкарали 8 години, значи са супер, особено за бюджетни. 

Публикувано
Преди 1 час, Mishelle написа:

Смятат го мотора, Жорка.

Инженерите си знаят работата. Няма да споря с тях. Търся, както винаги логично обяснение.

Но трима пасажери и малко багаж тежат повече от него.

Двама отпред и един отзад. Тези отпред са в предната част на автомобила и натоварват предния мост.

/Да не говорим при спиране тежестта къде отива. С тези 2.1 гумата е срязана моментално. Никога не влизайте в дупка със спирачка. Колкото сте успели да намалите преди нея, това е. Ама там, където ги произвеждат колите, дупки няма.:)/

Задномоторна - предни 1.6, задни 1.8. Има логика. Аз ги праскам по 2 бара.

А пет човечета и багаж до горе тежат още повече.

Тук е ясно и нарочно уточних. Коментираме първия вариант.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.