Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas
  • Добре дошли!

Регистрацията във форума на Шкода клуб България е бърза и лесна. Тя ви даде редица предимства, включително да пишете в нашия форум, да споделите за проблем, като и да следите активността в темите. Станете част от нашето приятелско Шкода общество.

• Форумна статистика

30.8k
    Общо теми
    440.3k
    Общо мнения
  • Потребителска статистика

23150
    Общо потребители
    1119
    Най-много онлайн
    ioskokn
    Най-новият потребител
    ioskokn
  • Днес за рожден ден и здраве да почерпят:

• sergo_bueno
  • Да се запознаем

Skoda Superb by Stucata Skoda Octavia vRS Evil Red Skoda Fabia Roodnb Skoda 120L Boreslava Skoda 120L Lenka Skoda 120L Skoda 110S Skoda 110R Beloslava Smirnoff Redone Smirnoff Biliana
  • Популярни теми

• Последни публикации

• Stormbringer
    • joro-120L
      Благодаря, Яворе. /Вече се познаваме задочно, чрез Ицо/. Удовлетворен съм, че музикант потвърди моите предположения. Обзалагам се, че нито един от тук четящите не е чувал тези имена на китаристи с обърнати струни, посочени в Уикипедия. Даже и на Doyle Bramhall II. Аз разбрах за него покрай Уотърс, а за басиста, щото слушам Ал Жеро. Известните, всепризнати китаристи са с нормални струни на китарите. Дори и Джими Хендрикс, който спомена, и е левичар. Доколкото си спомням той е въвел, или първи използвал солото на китара в музикална композиция. Също е и кумир и пример за подражание на известни китаристи.
    • Stormbringer
      Относно китаристите с обърнатите китари и струни, и уникалните звуци - според мен, просто така са започнали да свирят, така са свикнали и са се развили. Може би не са намерили/не е имало/били са много по-скъпи китарите за лява ръка (и те не са могли да си ги позволят в началото на кариерите си), и затова резултатът е този. Относно звукоизвличането - има много специалисти, които различават, дали изсвиреният тон е получен в резултатна удар надолу или нагоре с перцето. Аз не се заслушвам толкова. За мен е важна мелодията. Не съм чак такъв специалист, а ако реша да стана, няма да ми стигне оставащото ми време в тази ми физическа форма😃. Но това (ударите с перцето)може да се случи, все едно как са подредени струните. Така, че не ми звучи вярно твърдението за уникалността. По-скоро, уникалните звуци се извличат по нетрадиционни/не толкова разпространени начини - флажолети, ма не съвсем (справка - втората част от солото на "The trooper" на Iron Maiden - от 2:35 до 2:41, някъде на това видео: ), когато се чуват освен обертоновете, и чистите тонове.  Има имного други новатори. Най-разпознаваем е Джими Хендрикс.
    • Izolini
      КТБ си беше дъ бест. За разлика от Първа Изнесена, от която почна теглене (с основание) и БНБ ги наля с пари за да издържат. Докато от КТБ започна теглене (заради медийни партенки), но тях никой не ги наля с пари. Щото трябваше да гръмне. Всички знаем как се убиват муха и банка. Добре, че аз разбрах още в сряда и преведох в друга банка всичко над гарантираните пари. Но много хора, които опитах да предупредя, не ме послушаха и изгоряха с няколко десетки хиляди до няколко милиона. А на двама, дето ме питаха, казах че е бетон (защото ги мразех в червата) и ги гледах как изгоряха с общо 14 милиона левчета.
    • joro-120L
      Тези двамцата левичари, за които писах, все едно свирят буквално на обърната дясна китара, без да са пренаредени струните. Иначе китарите им имат фасон на лява. Сякаш като са се учили, или първото им съприкосновение с този инструмент е било дясна китара и от нетърпение даже не са и разбрали, че струните не са на място. Знам, че звучи несериозно, но аз друго обяснение нямам. Не знам и кой ще ги учи. Доста музиканти съм гледал, друг такъв случай не съм виждал. Странно ми е, ако изпитам изкуствения, каква тъпня ще сътвори. Хич няма и да го питам.   п.п. Превод от Уикипедия за Doyle Bramhall II : Чак пък "уникален звук". Какво друго да кажат. Ами първата, дебела струна накъде ше я дърпа. Има много други китаристи, които правят прекрасно звукоизвличане, имат и техниката. Не го отчитам това, като довод. Слушал съм го и не съм чул нищо особено. Дейвид Гилмор се справя по-добре от него. Сравнявам, защото при Уотърс свиреше парчета на Флойд.   За басистът Chris Walker има данни в Уикипедия, но нищо не пише по въпроса.   То и аз не съм свирил. Достатъчно е да я видиш. Ако е с формата на осмица, да.
    • The Best Forman
      За електрическа не знам (никога не съм свирил) , но на акустична китара е достатъчно да обърнеш струните и става китара за левичар
    • The Best Forman
      При наличие на застраховка каско това е правилното решение - ти завеждаш щетите към твоя застраховател , а той си се оправя с регреса към гаржданската на виновния.
    • C2H5OH
      При тях съм от 100 години. Познавам ги още от времето, когато търговията с бяла техника беше печеливш бизнес. Много са наясно с нещата. А са ти и колеги.
    • ghost_rider
      Ако можеш да се вредиш при Пепино няма да е лошо, но не знам дали приема французойки 😃 Иначе сервизи бол, но не мога да дам категорична насока за качество, тъй като навсякъде може да срещнеш много доволни, както и много недоволни клиенти. Аз например ходя до бившето кино Арена Запад - Вики 73. А може да питаш @Vladi_a, дали не иска да те приеме.
  • Последна репутация

1. 1
      __smirnoff__
      __smirnoff__
      3
    2. 2
      joro-120L
      joro-120L
      3
    3. 3
      PRR
      PRR
      3
    4. 4
      ghost_rider
      ghost_rider
      3
    5. 5
      sando2
      sando2
      2
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.