Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas
  • Добре дошли!

Регистрацията във форума на Шкода клуб България е бърза и лесна. Тя ви даде редица предимства, включително да пишете в нашия форум, да споделите за проблем, като и да следите активността в темите. Станете част от нашето приятелско Шкода общество.

• Форумна статистика

30.8k
    Общо теми
    438.8k
    Общо мнения
  • Потребителска статистика

23051
    Общо потребители
    1119
    Най-много онлайн
    lkotzev
    Най-новият потребител
    lkotzev
  • Днес за рожден ден и здраве да почерпят:

No members to show

• Да се запознаем

Skoda Superb by Stucata Skoda Octavia vRS Evil Red Skoda Fabia Roodnb Skoda 120L Boreslava Skoda 120L Lenka Skoda 120L Skoda 110S Skoda 110R Beloslava Smirnoff Redone Smirnoff Biliana
  • Популярни теми

• Последни публикации

• JORDITO
      Смени си тампоните на носачите с плътна гума от Ауди TT RS. Това ти скърца. 
    • Levcho
      Нямам никакво хрупане или скърцане при въртене на волан. Когато автомобилът е студен, имам само механични звуци при преминаване през височинки и най много при "легнал полицай". Точно когато свършва неравността и предницата се пружинира надолу, чувам понякога стържене и понякога механични тракания. Не прилича на скърцане на гуми-уплътнители. Именно затова отидох на майстор вулканизатор който оправя и предници /носачи, болтове и подобни/, повдигна колата и клати напосоки предните гуми и колата. Той направи заключение че шума идва от горната част на амортисьора. Затова тръгнах да диря за горната част. Намирам видеа за подобни неща с Пежо, под тази капачка се вижда ясно лагера и като се намаже със шпрей грес, шума изчезва. Никой не гарантира че това мазане ще трае дългогодишно, но все пак да мине стига. Чудно но не намерих никакви видеа за това нещо. Благодаря за упътването. Тези гуми предимно скърцат и не издават много характерни механични звъци. При мен е по вече тракане, по характерно лагер или удар метал-метал. Почти всяка година като минавам към летни гуми, пръскам тези гуми със силиконов шпрей.
    • nakabass
      Така е, такова лостче се продава почти навсякъде, но е цял модул с лостчето за мигачите и ограничителя на скоростта и смяната му изисква демонтиране на еърбега и волана, а аз не разполагам с нужните инструменти и опит, а напръскването с контактен спрей държи положението вече няколко месеца   Лостчето като сдаде багажа нацяло така или иначе ще я закарам в сервиз.    
    • ghost_rider
      https://academy.dasautoservice.com/courses/скърцане-при-леки-неравности-легнали/lessons/въведение-6/ Опитай с това. Аз ще го направя, при първа възможност, че и моята скърца. Горе и да пръскаш не мисля, че ще влезе където трябва, а и ако е там проблема, май няма да минеш само със спрей, ами с нови лагери и тампони на макферсона. Хрупа ли при въртене на волана, особено на място като си?
    • ghost_rider
      За мен най-готиния салон е точно този като на Бургаския - кожа с алкантара.  За Кетавъра, мнението ми е същото като на Сандо. Както и кола от Враца. А собственика, дали не беше Врачанин, сега се замислих...🤔   С този бюджет или трябва да е по-стара, съответно на повече кикометри или по-постна откъм екстри, така че това ще са компромисите. Не съм отварял да правя мое проучване, но от посочените тук обяви, бих обърнал внимание на Скаута от втората обява, този Бургаския евентуално и онзи вишневия от другата тема. Там поне е от първи Собственик и километрите му са реални 170к. Гаражен е бил до преди няколко месеца, което си му личи. Казвам го, защото не знам дали колегата ще стигне до сделка, но ако не е той, някой друг може да се възползва. Мисля че е добър вариант.  
    • The Best Forman
      Лично аз при такъв проблем , бих се ориентирал към смяна на лостчето на следващ етап .. WD40 и производните лубриканти се изпаряват бързо , а и събират прах т.е. проблема може да се задълбочи впоследствие.
    • nakabass
      Проблема наистина се оказа във лостчето, махнах горната кора зад волана и напръсках с    това реши проблема за момента
    • joro-120L
      Може да й е от полза при избора на салон. Само да вметна, При Супърб 2 лице на седалки и облегалки е естествена кожа. Страници и гръб са от изкуствена. При следващите генерации май всичко е изкуствена. Не съм се потил лятото. Сигурно и климатика спомага за това. Единствено, когато е студено, в първите минути имаш чувството, че сядаш на студена ламарина. Този бургаския е с кожа и алкантара, при която този ефект го няма. Но пък алкантарата става на топчета след по-дълга употреба.
  • Последна репутация

1. 1
      ghost_rider
      ghost_rider
      5
    2. 2
      sando2
      sando2
      3
    3. 3
      Simeonoww19
      Simeonoww19
      3
    4. 4
      PRR
      PRR
      2
    5. 5
      joro-120L
      joro-120L
      2
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.