Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Зимни гуми-какви да избера?

Recommended Posts

Подкрепям Борето, точно тия три модела, който и да питаш, ще ти каже, че неговите са най-добри. Просто едва ли някой е опитвал и трите та да може да ги сравни. Не е като едната да е тотален боклук, а другата да е върховна, горе долу са еднакви.

Аз лично не бих сложил новия модел Нокиан. Бих почакал някой друг да го пробва, статиите в автосписания са манипулативни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът ми е дали някой е попадал на сравнителен тест между новите Nokian WR D4 и останалите доказали се марки и модели?

До сега намирам само рекламни тестове, че са най-добрите гуми за мокро.

Разликата в цените на моделите, които съм посочил е пренебрежима.

На предишната кола карах с Goodyear ug7+ и бях супер доволен. Сега Шкодата дойде с Conti TS850 на един сезон, но с грайфер около 5мм и на няколко пъти се налагаше да ме бутат в снега.

Зимата прекарвам доста време по планините, така че основният критерий е поведението на гумата на сняг, лед и киша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм много доволен от предния Nokian WR3, бутаха ме да 2 пъти, но просто се бях окопал яката и излизане сам само с Yeti, едия път път жената я зарови де буквално, а просто трябваше да даде газ повечко, но нз. В няй-голямата зима на -25 се качвах до Беклемето, няма такова удоволствие. Сега съм с Continentala, но то нямаше зима предната година да ги тествам достатъчно. От 3те съм сигурен, че което и да вземеш няма да сбъркаш.

Редактирано от elmo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за Бруджстоун и голям минус за Конти точно с този размер. Изключително недоволен съм от ТС850 не заради поведение (уникално сцепление имат), но заради меките бордове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за Бруджстоун и голям минус за Конти точно с този размер. Изключително недоволен съм от ТС850 не заради поведение (уникално сцепление имат), но заради меките бордове

TS850 е уникална гума.Имах и предишния модел ТS830 и на сняг и мокро са много добри.

Единственото което ме спира пак да заложа на тях е мекият борд заради което трябва да купувам нови

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... попаднах на статия за новите Nokian WR D4 ...не намирам реални тестове и сравнения с другите марки.

На мен не ми трябват тестове, доверявам им се. На всякакви пътни условия няколко модела универсални зимни гуми Нокиан съм тествал и за тази зима ще взема D4.

Редактирано от ogich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам добра оферта за закупуване на нови зимни гуми.

Вмествам се в предварително определения бюджет.

Колебанията ми са между BF Goodrich G-Force Winter и Sava Eskomo S3.

И двете предложения са на еднаква цена.С първата имам опит и съм доволен от представянето и.Но Сава-та има видимо по-дълбок грайфер.

Някой да има опит със Сава-та?

Гиславед Еуро Фрост 5 е по-евтин,но продавачът не ми ги препоръчва.

В общи линии ще избирам между тези три модела,както казах имам бюджет,който не искам да прескачам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сава - та. Карах ги три зими и съм супер доволен. За цената си са номер1. Една или две зими след като излязоха на пазара в "Ауто билд" имаше тест на зимни гуми, но не помня кой размер. Категорично бяха номер едно и то пред премиум марките. Особено на " Еленовия тест" бяха на светлинни години пред другите. Потърси този тест в нет - а. Може и да го намериш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм хвърлил око на новия Нокиан, но се колебая и за Бридж-а, защото реално сняг не се задържа дълго. По важно за мен е поведение на мокро и на лед. На абсолютно еднаква цена са и не мога да преценя. Притеснява ме, че Бридж-а в класацията на ADAC на лед и сняг изостава от доста посредствени марки гуми. Две зими изкарах с някакви супермаркетни Дебики и искам нещо по-надеждно

Редактирано от Toshiro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля за TOYO Snowprox S 942. Сега остава да намеря най-изгодното предложение за 4 гуми и... :hockey:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Nokian WR D3 175/65/r14 ............ Просто песен, предишният комплект WR G2- също!

Колко сезона и км караш с един комплект?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЗдравейтИ!

Някой има ли впечатления от Fulda Kristall Montero 3? Спрял съм се на тях, поради простата причина, че съм супер доволен от лятната ми Fulda. Но честно казано не намерих никой който да е карал зимната? Питам за размер 195/65/15. =)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Италианец и зимни гуми?

И във F1 не ги бива.

Аре пак заучени мантри...

То в Ф1 нищо освен Мерцедес не го бива, дай всички да караме Мерцедес?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Италианец и зимни гуми?

И във F1 не ги бива.

Съвсем случайно част от Алпите са в Италия. И, също толкова случайно, там италианците карат зимни гуми. И, още по-случайно, повечето са италиански ;)

А пък това с F1 направо изби рибата. Какво общо имаше с темата само ти си знаеш.

И за да не съм съвсем офф-топик - карал съм WinterGrip, Semperit Speed Grip, Kleber Krisalp HP2 и няколко други (вече не ги помня). И всичките бяха ОК ... докато DOT-а им беше под 4 годишен. Реално след 3тата почва да се усеща, че не захапват достатъчно на лед. В преспите си бяха добре. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем случайно част от Алпите са в Италия. И, също толкова случайно, там италианците карат зимни гуми.

Съвсем неслучайно съм карал със зимни Пирели,в бюджетния клас има по-добре представящи се алтернативи.

И не ми ясно защо така наскачахте,човека пита за впечатления,споделих моите.

Имам впечатления от Петлас,Нанканг и Нексен,през първите две зими са ОК.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскачахме на генерализирането. Малко беше в стил "БМВ е автомобилът" ;) Конкретните впечатления са съвсем друга бира  :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съм доволен от ContiWinterContact™ TS 850. Взех ги защото бяха в топ 3 на АДАК тестовете, а и ми трябва хубава гума защото обикалям по планините зимата да карам ски. За размер 205/55 р 16 говоря. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.