Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ежедневни приказки !

Pepino

Recommended Posts

Много са се активизирали органите на реда. Перник - Владая чакаха на 4 места (без да броим караулката), на 3 от тях с радар. Да си имате едно наум...

Редактирано от Alexandar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много са се активизирали органите на реда. Перник - Владая чакаха на 4 места (без да броим караулката), на 3 от тях с радар. Да си имате едно наум...

От сутринта е така, само дето не съм видял радарите (и детектора си мълча, гадината). Бул. Европа също беше пълен с патрулки по обяд, поне 3 броя от Околомръсното до Орион

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Цариградско също имаше 3 патрулки, една беше спряла кола и мотористи също бяха спряли кола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично спадам към всички изброени групи по-горе - пешак, колоездач, моторист, шофер на автомобил и тираджия. Съвсем честно си признавам, без бой, че тая година доста си позволих относно скоростта с колата, така и с рисковете с колелото. Преди не ми се е случвало да задминавам мотори на магистралата примерно, но всичко си има първи път. Нито до Синеморец съм стигал за...еди-колко-си-време. Ама тая година - ей го на - случи се!

С колелото си понесох последствията и си ме боля доста...

Мотор, това лято, инцидентно карах 2 пъти само. Гледам да съм най-отпред на светофара, за да ми е чисто като тръгна, а не да сменям ленти постоянно и да се оглеждам на 4 страни от светофар до светофар. Не карам с 200, но много по-бързо от колите се придвижвам и гледам да ми се пресичат пътищата с автомобили възможно най-малко и още по-малко с коли, които се движат по-зле и от пияна змия, само и само да на най-отпред на следващото кръстовище. Заради това си карам между колите в задръстването и както каза Пепи - много хора си гледат в огледалата или си спазват лентата и за мен не е проблем да мина между тях. Има и такива, които или седят на линията или просто не те пускат - здраве... Седя си зад тях и си чакам. Та мисълта ми беше, че минаването отпред на светофара го правя само, за да си спестя трафика от коли, рейсове и бусове в натоварените часове. И в частност - искам да си спестя някой заблеян шофьор, уморен от бачкането или изнервен от трафика, който ще е до толкова разсеян, че няма да ме види и ще трябва да си правя нови зъби...отново... Щото, колкото олигофрени има между мотористите, 5 пъти повече са при шофьорите на четириколесни!

А за лепенките "Пази моториста" и прочее... Мисля, че всеки трябва да пази всеки! Тея с 200 няма как да ги пазим, но да не се огледаш на кръстовище или да си мислиш, че оня с мотора е без предимство, щото е по-малък, да направиш десен/ляв завой от средна лента, а до теб да се окаже моторист и да ти спре във вратата, или да заобиколиш пешеходеца на пътеката щот нали ТИ си единствения дето бърза...е, някак си е доста тъпо, нали?

Никой не кара по правилника - в това съм убеден! Кой, каквото ще да ми казва - няма начин да ме убеди в обратното :)

Не виждам смисъл някой да ми чете морал за минаването между коли в задръстване или карането над ограничението, при положение, че няма да си направя труда да го чуя. Така, както и не си правя труда да се ядосвам на този, който по баир на магистралата изпреварва камион с 65 км/ч., а аз идвам зад него със 160-180 примерно...даже не му светкам... Гледам само положителните неща! Винаги се усмихвам и благодаря за предоставеното ми предимство, пускам аварийките и махам с ръка, давам път на по-бързите, спирам на пешеходни пътеки...и така. И като се прибера вкъщи ми е кеф, а не съм ядосан! А покрай моя кеф, намазват и дребосъците, и мацката!

Толерантни трябва да сме! Към всеки! Мисля, че това е разковничето! И това определено е по-лесно постижимо от колкото всички да почнем да караме по правилата. И определено трябва повече да гледаме зад и около нас, когато сме на пътя. Не само да се вкопчим във волана и да сложим капаците на очите. Защото, светът е малко по-широк от предния джам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера един мотороист се нареди на светофара зад мене, спря на средата на лентата и чинно си изчака зеленото, без да заобикаля. И беше само с една каска, без допълнителни кори и наколенки като защита. Мен лично ме изненада.

Редактирано от ID A
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижте какво изкарах днес от сондата за гориво в резервоара. Като остане 6-7 литра започва едно гаснене и трудно палене. Обвиних сондата..... и с право!

Ето за каква гняс ставаше дума, след като го почистих си изгорих целия резервоар без никакви проблеми.

Един от отворите беше наполовина запушен.След почистването и друг проблем изчезна - имаше едно леко забиване на около 3000 оборота, а сега такова нещо няма.  :)

44bca48c23ec4ca4.jpg3a88ff7f93cf5e6a.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пресен случай - вчера един човечец с нещо като мотор (приличаше на педалетка, ама с поне 150 кубика) се заби в буса ми - добре, че не се преби. Наложи се да спра внезапно, заради минаващ на червено кретен и човекът, който караше зад мен ме блъсна. Като изключим щетите по моторетката (бая си бяха), нямаше пострадали - той се отърва само с уплах. И това само защото моторчето дърпа по-добре от буса, а дистанцията е нещо относително - иначе човекът се беше наредил насред лентата и си изчака светофара, без да ми се завира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес направих нещо уникално - хапнах баничка с боза и се почувствах божествено :) Трябва да оценяваме малките радости в живота :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз така - в сладкарница Пчела на Орлов Мост. Освен това имаше масленки, толумби, ореховки, баклава и паста  :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честит 15-ти септември!. Един от най-хубавите дни в годината. Да са живи, здрави, весели и засмени децата ни. Да се учат и сполучат, да израстат добри и достойни хора. Поклон пред труда на учителите, които ще им помогнат това да се случи!

РОДНА РЕЧ

Ран Босилек

Родна реч, омайна, сладка,
що звучи навред край мен;
реч на мама и на татка,
реч, що мълвим всеки ден.

Тя звънти, когато пея,
в радостни игри ехти;
вечер приказки на нея
баба тихо ми реди.

И над книгата унесен,
родна реч ми пак шепти...
Милва като нежна песен,
като утрен звън трепти!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честит 15-ти септември!. Един от най-хубавите дни в годината. Да са живи, здрави, весели и засмени децата ни. Да се учат и сполучат, да израстат добри и достойни хора. Поклон пред труда на учителите, които ще им помогнат това да се случи!

:PDT_Armataz_07:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как е била тествана Шкода Фабия 1:

http://www.youtube.com/watch?v=il1TmmIJ2Wk

Краш тестове, специални пътища.  Затова е станало кола от нея. Тестовете с чакъла и пясъка ме изумиха с научната си насоченост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следното кога ли е снимано, че кепенците са пуснати:

http://vbox7.com/play:16af6f8464

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следното кога ли е снимано, че кепенците са пуснати:

http://vbox7.com/play:16af6f8464

Като гледам датата на клипа е било на 7-ми Септември в неделя :) 

Иначе така си пресичат по булеварда, нищо че на 20 метра има пешеходна пътека! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Удара на 50-а секунда съм го изпитвал зимата  :wacko_1:

П.П. Имаше същия тест с голф 3

Редактирано от Mahorec
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам датата на клипа е било на 7-ми Септември в неделя :)

Което ми напомня, че забравих да ти благодаря- преди две седмици наминах и 'отмъкнах' от изхвърлените гуми 3-4- жената иска да правим пред входа едни фигури от стари гуми и се оказа труда работа да събера 10 гуми :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да разкажа за един Шкода фен.

Онзи ден майка ми взима сина ми (на 4 години) от градината. Понеже вали на някакво момиченце майката предложила да ги закара до някъде.

Сина ми попитал с каква кола е:

- Червена.

- Не, не. Каква е марката?

- Опел. 

- Не става! Аз се возя само на Шкоди и само по някога на Тойоти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Онзи ден майка ми взима сина ми (на 4 години) от градината. Понеже вали на някакво момиченце майката предложила да ги закара до някъде.

- Червена.

- Опел. 

Същата картинка!Мойте близнаци,ако не е Skoda искат Audi! :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

- Червена.

- Опел. 

Така така, трябва да се възпитават още от ранна възраст.  :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Минавал ли я някой скоро през Калотина към Ниш ? Спират ли още движението през деня заради строежа на магистралата до Ниш  ?

Последният път, когато минавах през деня, висях по 40 минути в посока...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последно пътувах средата на август и със строежа проблем няма. Виж комшовците бяха друга бира  :BangHead:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.