Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Добре де колега, кажи какво си харесал като двигател и оборудване+допълнително оборудване, защото така седим и си пишем само в пространството.

Ако се чудиш между по-малак (1,0 TSI примерно) двигател с много екстри и по-голям (1,4-1,8) с по-малко е едно, ако се чудиш между Болеро и ACC е друго.

• Отговори 210
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Pijomir

21

• Bondo

18

• shaft

17

• igeorgiev82

16

Най-много писали в темата

Публикувано

Избрал съм Октавия комби Стайл оборудване 1.5 TSI с ръчна скоростна кутия, секретни болтове, затъмнени задни стъкла, окачването за лоши пътища и кафяв металик.

Публикувано (Редактирано)

А защо не Вижън?Има си доволно екстри и включва Болерото и Смартлинк и драмата ти приключва.А най-важното поне за мен е че включва и Лед фарове.С които колата придобива съвсем различен вид.Помисли добре колега.Не всеки ден си купуваш нова кола.Вярно всичко зависи от финансите,но за мен покупката на нова кола е да си направиш кеф на "душичката".Финансово си все набутан.

Редактирано от igeorgiev82
Публикувано

С вижън и допълнителните екстри разликата ще е повече от 2к,които вече са ми много. И без туй вече надскачам бюджета...

Публикувано

Та ти нямаш почти никакви екстри колега.

Публикувано

С вижън и допълнителните екстри разликата ще е повече от 2к,които вече са ми много. И без туй вече надскачам бюджета...

В момента по ценова листа Style 40840, Vision 40308.

Но ако останеш на Style, бих махнал секретните болтове /50 лева при резервните части/ и пакета лоши пътища и на тяхно място бих добавил LED фарове.

Публикувано

40840 е цената без отстъпка. Отстъпката е над 3к,тоест даже няма разликата да е над 2к,а около 3 к.

Това са допълнителните екстри, които аз съм решил, че ми трябват, като пропуснах да спомена и отопление на пръскачките. Оборудването на стайл ми е достатъчно, като наистина се бях замислил за лед фаровете, но като цяло колата ще карам предимно градско и то по светло, та се отказах. Общо взето максимума ми е 38к, вече съм към 39к,та лед фаровете ще пропусна.

Публикувано

И това с пръскачките е ненужно според мен.До сега със зимна течност никога не са замръзвали.

Публикувано

На киата ми са замръзвали доста, затова и ги поръчвам. А и точно те няма да ме съборят... ;)

Публикувано

Защо не погледнеш складовите наличности, ето тая е с болеро и 5000лв отстъпка

Нова Октавия Комби Cтайл 1.4 TSI / 110 kW / 150 к.c., 6M, Брилянтено сив металик 41 573 12,7 % 36 290

Допълнително оборудване включено в цената
bullet_green.png
Удължаване на гаранцията за 5 години, до 100 000 km
bullet_green.png
Алармена система с обемни датчици, допълнителна сирена и два сгъваеми ключа
bullet_green.png
Подгряване на предните седалки
bullet_green.png
Радио CD MP3 Skoda Bolero - 2 DIN
Публикувано

И това с пръскачките е ненужно според мен.До сега със зимна течност никога не са замръзвали.

Не съм съгласен. Самата течност не замръзва, но капката останала на дюзата да. И тая екстра решава точно този проблем. И я препоръчвам горещо за каращите зимно време.

Публикувано

Държа на новият 1.5TSI, и харесвам фейслифт версията,а тази не е фейслифт. В крайна сметка като отида да поръчвам, ще разгледам и наличностите наживо.

Публикувано

Защо държиш на 1.5 разлика в характеристиките с 1.4 няма.Има изкл.на цилиндри-колко е надежден още не се знае.

Публикувано

Добри отзвуци и ревюта. Плюс това, имайки предвид, че смятам колата да я карам до откат, предпочитам да взема с най-новия двигател.

Публикувано

Най-новия,не значи най здравия.

Публикувано

Съгласен съм, но за момента само положително се чува за този двигател.

Публикувано

На не-фейслифтовата О3 Болерото е с 6.5 инча екран, БТ и тъч. Ако това радио е преименувано на Суинг при фйслифтовата (а новото Болеро е Амундсен без навигацията?!), моето мнение е, че е прилично. Разликата между 6.5 и 8 инча не е толкова чувствителна, бих казал 9 и нагоре би било по-осезаемо. От друга страна ползвам смарт линк доста често и за мен е супер. Ако ще го добавяш отделно към суинг, направо ъпгрейдни до това Болеро ако включва смрат линк и смарт гейт. Относно усилвателите - както писаха колегите, най-добре отиваш в ЕТ и пускате една и съща радиостанция на двете радиа (с еднакви тонколони обаче :) ) и преценяваш.

Публикувано (Редактирано)

Радиостанциите са със слаб сигнал и там не можеш да хванеш толкова добре разликата в качеството. Качваш си един flac file на телефона и го пускаш на двете коли през aux или по-добре bluetooth.

Но аз също като shaft лежа на сравнението между Swing и Bolero на Октавия 2, където при еднаква разстановка от 8 колони в колата разликата е фрапантна.

Редактирано от Izolini
  • 2 седмици по-късно...
Публикувано

Здравейте, гледам вече новия мотор 1,5 TSI го има в ценовите листи , но какво означава ACT 1,5

Публикувано

Изключване на цилиндри.

Публикувано

Изключване на цилиндри.

Като си казал А, кажи и Б. Обясни какво е това и защо се налага.

Публикувано

Да определено ще ми е интересно какво означава.Признавам си не съм чел никъде за такъв двигател , а определено съм се насочил към бензинов TSI

Публикувано

Как изключване на цилиндри? Да има 12, да изключва. То завалийчето ако изключи цилиндрИ, ще му останат 2 броя. Остава да мине и на 2 такта и ще си имаш мотоциклет ЧЗ :)

Какви ли не щуротии взеха да измислят вече....

Публикувано

Обяснението:

Active Cylinder Technology (ACT)

Технологията ACT автоматично деактивира два от цилиндрите, когато тяхната работа не е нужна. Така двигателят работи само с два от цилиндрите с цел оптимизация на разхода на гориво. В зависимост от стила на шофиране, технологията може да намали разхода на горива с повече от 0,5 л/100 км. Системата ACT се активира при обороти на двигателя между 1,400 и 4,000 оборота в минута, въртящ момент между 25 и 100 Nm и скорост на движение до 130 км/ч.

Източник:

http://www.skoda-auto.bg/models/newsuperb/new-superb-technology

Публикувано

Ако колата е на лизинг,аз бих накичил с колкото се може повече екстри.До 4000лв за 5г няма да ги усетиш. Колата я правят екстрите. Карал съм Тойота Корола 2013г с най-ниското и най-високото ниво.Два напълно коренно различни автомобила.Тоагва разбрах защо са ти екстрите.Уж било кич полу-кожен салон,кожена топка на скоростите,кожен волан и т.н. Едната я карах с кеф всеки ден,и нямах търпение да седна в нея.Познай с кое ниво ....

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.