Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Хорология

Stucata

Recommended Posts

Преди 3 часа, zloQQ написа:

И на червения също :)

Само не знам касата колко е голяма...

Велко, куку такова ?, червеният всъщност е ... оранжев, бре ?

Иначе, касата е 45 мм - реално изглежда по-малка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2.6k
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Pijomir

775

• Stucata

686

• niki

353

• Боре

236

Преди 21 часа, Боре написа:

в последните години се превърнах в абсолютно всеяден помияр по отношение на часовниците

...а, тук се припознах много сериозно ?

Иначе темата е лаф моабет на 100%. Не е show off :) Облизваме се на скъпите тик-таци, ма от време на време носим и китайци ?

Титаниевият Шогун е много як!

п.п. факт - Стрелките вече са ОЛХ за часовници от доста време насам. 

п.п. 2. понеже спомена за хронографи, ето нещо доста красиво от Щайнхарт, с механика Валжу (Ета 7750), но размерът май няма да ти допадне:

https://www.steinhartwatches.de/de/chronographen/nav-b-chrono-42-classic-a-type-blue.html

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре са краднали IWC. Изглежда готин, а и на добра цена. Интересно, че не предлагат верига за него, въпреки че хората (масово) търсят на верига.

Редактирано от niki
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, Stucata написа:

п.п. 2. понеже спомена за хронографи, ето нещо доста красиво от Щайнхарт, с механика Валжу (Ета 7750), но размерът май няма да ти допадне:

https://www.steinhartwatches.de/de/chronographen/nav-b-chrono-42-classic-a-type-blue.html

Мдаааа, определено е много готЯн. И, с този син цифер... А и цената е приемлива.

Но, мисля че поне за езиния ми бъдещ часовник, все повече везните се накланят към дайвър с бял цифер... Страшно много ги харесвам. Преди 15-на години, имах и носих за известно време Брайтлинг Колт /ако не бъркам/, с бяло-кремав цифер и иноксов безел. И той ми малееше, но по-важното е, че много му се кефех.  Абе, влече си ме към бели цифери на спортни часовници. Дори сега загледах и едно Фугу с бял цифер - доста е прилично и е само 600 пари в Стрелките. Много добър вариант за часовник на който да не му треперя до ненормалност. Щото и аз съм болен на тема пазене на вещи, но за разлика от някои коуЕги, нямам подложка на бюрото, а просто клавиатурата ми е по навътре, а ръката ми /между предмишницата и китката/ е подпряна на ръба на бюрото. И понеже съм с малки педи /30 санта/ ?, се получава много готина "сейфти" зона...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз като теб си държа ръката, горе-долу... ;)

Аз съм за белия King Samurai. Да, с по-кофти механизъм е, но има уникално излъчване. 

Редактирано от Pijomir
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Боре, белите циферблати много хора ги отписват. Аз също съм им фен. 

@niki, IWC за бедни :) Аз съм му хвърлил очо ? Ама нали уж кътам парЕ за нещо...и аз вече не знам за какво... 

Вече си подбирам часовниците като Борето - да подхожда и на облеклото, и на форума:

IMG_20210406_134512.thumb.jpg.534350d6e43be8dd24941ea71345441a.jpg

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично двата фортиса със 7750 ми стигат. Друг хронограф бих взел само на Брайтлинг или IWC, а те и двете са ми извън чергичката.

@Боре Това Фугу, което си гледал е супер, ама на твоето ръчище, ще седи като подарък. 42 мм е, но е доста прибрано и изглежда малко. То даже и моят промастър е 44 мм, но не го възприемам като голям часовник, тъй като и той е доста прибран. Откъм удобство са феноменални.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, niki написа:

На мен лично двата фортиса със 7750 ми стигат. Друг хронограф бих взел само на Брайтлинг или IWC, а те и двете са ми извън чергичката.

@Боре Това Фугу, което си гледал е супер, ама на твоето ръчище, ще седи като подарък. 42 мм е, но е доста прибрано и изглежда малко. То даже и моят промастър е 44 мм, но не го възприемам като голям часовник, тъй като и той е доста прибран. Откъм удобство са феноменални.

Ники, това Фугу по което съм се загледал, е NY0118-11A - би трябвало да е 44 мм ;) 

Но, никога не съм го виждал на живо и съм сигурен че си прав - то, при мен два милиметра не са от значение и вероятно ще малее...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре бе, от къде започнаха да изкачат тия дайвърски Сейкото с "нормална" корона? Аз и на Пижомир бях разправял. Ходих да гледам по магазини (не знам как се казват магазините, няколко на брой) и всички дайвърски Сейко бяха с Корона на 5 часа. Което ми бъркаше в очите както нищо друго. А иначе бяха яки...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, niki написа:

Бояне, като си прав си прав, явно аз съм проспал увеличената каса.

Хахаха, Ники - аз в тази тема трудно мога да съм прав, най-малкото защото не съм толкова "на ти" с часовниците, да не говорим за познанията в материята, които повечето от пишещите тук имат, но много се радвам, че като попитам, има кой да ми отговори и посъветва, да даде мнение или просто да си почешем пръстите. 

Щом казваш, че ще ми малее, значи вероятно е така ;)  

И все пак, много зависи от часовника !

Една от Фестините ми, с която съм в момента, е с каса 47 мм., само 2 мм повече от кварцовите Ориент-и, които пуснах по-горе, но буквално е двойно по-голяма...

image.thumb.png.36c55379dff012b23d86226a552f52a0.pngimage.png.49c59a8816bf118d10fc56b081561b5e.png

Всъщност, ето "на живо": 

image.thumb.png.c25bc3498106c8d47fdd97df79ed016b.png

А, тази /любимата ми/ Festina Tour de France F16525/4, е с каса 46 мм, но изглежда мнооого по-малка от горната, а в същото време - доста по-голяма от Ориентите...

image.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 24.03.2021 г. at 18:51, Stucata написа:

Успех! ?

Току що продадох Swordfish-a за колкото го бях обявил(600 лева). И при мен мина без никакво пазарене - купувачът беше много приятен и възпитан, огледа го, каза, че си е направо нов часовник, плати поговорихме си и по живо, по здраво. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Pijomir написа:

Току що продадох Swordfish-a за колкото го бях обявил(600 лева). И при мен мина без никакво пазарене - купувачът беше много приятен и възпитан, огледа го, каза, че си е направо нов часовник, плати поговорихме си и по живо, по здраво. 

Браво, дано новият му собственик, да си го харесва и да си го носи с кеф !

А, сега - накъде ?!? ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Pijomir написа:

Току що продадох Swordfish-a за колкото го бях обявил(600 лева

Честито! :) А това над пазарната му цена ли е, за която се продава от производителя?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Боре написа:

Браво, дано новият му собственик, да си го харесва и да си го носи с кеф !

А, сега - накъде ?!? ?

Пропуснал си... :D

Чакам това:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Stucata написа:

Честито! :) А това над пазарната му цена ли е, за която се продава от производителя?

Накратко - да. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мммммммм, много красиви хоризонти, се откриват пред теб ... ?

Супер изглежда, на мен поне, доста повече ми харесва от Суордфиша ! ?

На какви пари, е този красавец ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Боре написа:

Супер изглежда, на мен поне, доста повече ми харесва от Суордфиша ! ?

И на мен. Затова продадох Swordfish-a след няма и месец носене. Но не искам да имам повече от 2 часовника... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баси, а на мен какви тъпаци ми пишат в олх-а. Направо ще се гръмна. Някакъв искал да го вземе за "инвестиция" - един вид под пазарната цена трябвало да му го дам. Друг ми пише, че бил много хубав часовника ама нямал пари. 

Някой не му ли e мераклия. 

https://www.olx.bg/ad/zelos-swordfish-diver-40-mm-emerald-green-nova-tsena-CID655-ID8u8ZF.html

Редактирано от niki
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Боре написа:

какви пари, е този красавец ?

349 долара го платих. Като дойде, ще платя и ДДС, може и мито. Около 700 лева ще е крайната цена. Може би най-доброто предложение в този ценови диапазон, което съм виждал. И изглежда страхотно. 

@niki, зеленото не е за всеки. Малко по-претенциозен цвят е. Затова си мисля, че ти е по-трудно да го продадеш. Но, според мен, не намаляй повече цената. Ако някой е сериозен, тогава макс 570 му свали. 

Редактирано от Pijomir
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, Pijomir написа:

зеленото не е за всеки

Зеленото, точно сега, е мнооооого актуално :) И Ерик поне 10 пъти го повтори в този клип:

Иначе е истина, че повечето хора се придържат към класиката - черно, бяло, синьо.

п.п. и Патек посегна на зеленото (Patek Philippe Aquanaut Jumbo 5168G with Khaki Green Dial)

Screenshot_2021-04-06-19-22-10-109_com.android.chrome.thumb.jpg.180eeda459619dddf9fca0f98c5fc57b.jpg

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Pijomir написа:

Затова продадох Swordfish-a

Еваля Пижак!

Честно казано мислех, че на тази цена ще престои малко повече при теб :)

В олх-а е пълно с лалажии, които само ти губят времето и се правят на интересни. За щайна буквално получих 6-7 съобщения още в деня, когато го пуснах от сорта на : защо го продаваш, счупен ли е, има ли му нещо, ама гумената верига май не е оригинална, защото часовника бил титаниев, а закопчалката не и всякакви такива псевдо-купувачи-разбирачи без лев....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.