Jump to content

skodaclub.bgskodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Случки по родните пътища


PRR

Recommended Posts

  • Отговори 59
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • PRR

    15

  • The Best Forman

    7

  • Mishelle

    5

  • b3lq7a

    4

Не почвам с хубави случки, но няма как да не споделя. За пръв път ми се случва по пътя София-Плиска да мина покрай 3 (три) катастрофи. Първо една кола се беше "самопаркирала" в дърво в насрещното. Нямам идея как го беше постигнала, но поне изглеждаше, като да няма (тежко) пострадали хора. Вече бяха спрели 4-5 коли и точно слагаха едно момиче да легне на земята. За всеки случай звъннах на 112 ... и след повече от 5 минути и поне 5 обаждания най-накрая се свързах и се оказа, че съм първия. Втората катастрофа беше с елен. Уви, животното не го беше преживяло, а и колата беше доста тежко пострадала и чакаха КАТ. Третата случка беше пак с изпуснал пътя, но полицията вече беше пристигнала и дори поприключваха с документацията. Та, за по-малко от 4 часа и под 400км 3 катастрофи. Чух и че на околовръстното в София е станал тежък инцидент...

Та какво става? Хората наистина ли толкова изперкаха или просто днес е от "онези" дни ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди около месец на магистрала Тракия около 143км, пътувайки към София трафика беше доста сгъстен, не можеше да се кара много бързо. Бях изпреварен от мотор с важното уточнение, че моториста се движеше доста внимателно. За съжаление след минута, а може би и по-малко, 7-8 коли пред мен видях как в лява лента рязко намалиха няколко коли, а моториста който също беше се наредил в ляво не успя да намали достатъчно и се удари в колата пред него, като се разхвърчаха някакви части. Веднага скочих на спирачките, спрях в аварийната лента, а пред мен още 2 коли, но незнайно защо хората стояха и не излизаха от колите. Аз веднага изтичах при моториста, след като се уверих, че не е тежко пострадал му помогнах да стане и да седне в страни в аварийната, защото колите продължаваха да се движат макар и бавно на сантиметри от него. Оказа се, че е със счупена лява ръка, но като цяло вероятно екипа го беше предпазил доста добре. Други хора се включиха да помогнат, ако не греша една чехкиня, медицинско лице, малко по-късно и други лекари останаха да изчакат линейката за всеки случай. Макар и да не е много редно, с друг от свидетелите на случката вдигнахме и преместихме мотора и посъбрахме отломките от него, за да отпушим и дясната лента, защото и без това се заформи сериозна колона. 

Изчаках до пристигането на линейката и патрула и след като качихме моториста в линейката продължих по пътя си. 

https://glasnews.bg/balgariia-stranata/katastrofa-zatrudniava-dvizhenieto-poam-trakiia-postradal-e-464794/

Редактирано от ghost_rider
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, PRR написа:

Та какво става? Хората наистина ли толкова изперкаха

Хората изперкаха защото са безнаказани, родните ченгета седят и чакат да им подадеш нещо с документите....отделно купуването на книжки, бързите коли и цялата ситуация в страната....

Безнаказаност е в основата за всичко което се случва по пътищата......

  • Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От видяното, не твърдя, че съм прав, първата катастрофа ми изглеждаше като на самокатастрофиране. Все едно е имало още едно платно и то е свършило в дървото ...

Втората, ударения елен, може да се случи на всеки и не бих винил по никакъв начин водача, въпреки, че КАТ ще го изкарат виновен (несъобразена скорост - тяхната кожа :( )

За третата имам съмнения, че се бяха закачили две коли, но вече ги бяха разкарали от платното, та беше трудно да се прецени.

 

И, да, съгласен съм, че купуването на книжки, чувството за безнаказаност и бързите коли са предпоставки, но за мен най-голяма вина има КАТ и тяхното дефектно мислене "ние да ги глобим", вместо да търсят начини за обезопасяване на пътните участъци... Ама ... Айде, че ще залитна пак в посока политика и ще ме баннат от форума ;) 

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес пак има разни елементи решаващи, че престрояването на магистрала, при наближаващ автомобил отзад е редно, особено БЕЗ ползването на мигачи. Така де, що да ги 'арчат !??!

Или пък Варненски "мерц" с много 4-ки в номера, реши да се залепи на педя зад мен, щото само той може да изпреварва на магистралата, нищо, че аз си карах малко над ограничението (реални около 145km/h) и изпреварвах движещи се със 110-120. В допълнение бях леко попретоварен - 10 торби цимент по 25кг + 3ма човека ... Ама карай. Поне не си позволи да ми светка ... или беше толкова близко, че не го виждах ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, PRR написа:

 

Втората, ударения елен, може да се случи на всеки и не бих винил по никакъв начин водача, въпреки, че КАТ ще го изкарат виновен (несъобразена скорост - тяхната кожа :( )

 

...чувството за безнаказаност...

Аз самият ударих сърна преди няколко месеца - изскочи ми пред колата докато карах с 60км/ч.....и го "отнесе" човекът, който ме изпреварваше с около 80  в този момент, защото след удара животното падна на предният му капак и го смаза (пак добре, че не му се отвориха беговете) - като цяло никой нямаше вина, защото се движехме по междуградски път с ограничение 90км/ч. И няма как да видиш каквот и да е в храстите и дърветата покрай пътя - някак ми се струва, че вината трябва да се търси в тези, които не са си свършили работата и не са почистили наоколко, но все пак да не забравяме къде живеем.... Както и да е - на мен ми се размина с леки, декоративни щети, а колегата каза, че има каско и въпреки, че му дадох телефон за връзка повече не ме е търсил.

Пепи, в тези думи се корени всичко - "чувство за безнаказаност". Няма значение с каква кола, колко коня, колко турбини - след като си освободен от отговорност, то можеш да си правиш каквото си щеш - например на кръстовището на бул. България (посока от Бояна към Център) и бул. Тодор Каблешков има 4 ленти, от които две са за ляв завой и незнам какъв наглец трябва да си, за да засечеш всичките 4 колони автомобили, само за да направиш обратен завой по България от най-дясна лента.... За същият булевард, но малко по-надолу, след Нишава не ми се и говори - бус лентата е най-активната от всички.... 

И това са само 1-2 от най-фрапиращите или "нормални" нарушения на които ставам ежедневно свидетел

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като каза за бус лентата та се сетих ... Петък вечер беше ясно, че ще има задръстване преди участъка с ремонта по Хемус, но бях приятно изненадан, че само един тарикат си позволи да мине през аварийната лента за 1/2-та час в който висяхме в задръстването. За съжаление пред мен имаше бус и не успях да му видя номера на тарикатчето и да го споделя на полицаите на километър по-нагоре ... Следващия път ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес получих обаждане свързано със случая, който ви разказах по-горе. Близък на пострадалия моторист сподели, че има някакви противоречия и неясноти, при изясняване на механизма на събитието и тъй като ченгетата ми взеха данните, точно преди да потегля от местопроизшествието, явно се беше сдобил с номера ми. За съжаление не мисля, че успях да му кажа нещо повече от това, което вече знаеше. Другия мой пропуск беше, че не заключих записите от видеорегистратора и докато стигна до София, вече бяха се изтрили, зарадаи продължителното пътуване и отклонението, което направих. За съжаление освен драмата с разследването, разбрах че моториста всъщност е с 2 счупени ръце ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз днес минавах през Петрохан... Доста добре си се движеха хората - чак се учудих. Но имаше 2 жени... Няма да описвам ситуациите, просто ще кажа - видите ли жена зад волана - пазете се. Или я оставете да кара напред, или - да става точка в огледалото. Познавам жени, които карат страхотно, но за подреден път се убедих, че 98% от тях, не, че не карат, просто се извисяват с тъпотата си толкова, че нямам думи...

Редактирано от zloQQ
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера пак три катастрофи. Първата беше сутринта на магистралата. Тир беше се "паркирал" в канафката и се събираха работници да разтоварват за да го изправят. Вечерта двама се бяха закачили на магистралата, но за щастие почти без щети. Третата беше малко преди Велико Търново, където кола беше влязла под ремаркето на трактор. Това в тъмните часове, около 21h. Явно не го е видял навреме. Не че трактора има право да се движи по тъмно, ама ...

Иначе се "позабавлявах" с едно Типо :( На извънградско карам на ограничител с 103 по километраж, реални около 96-97. Въпросният индивид ме настигна, лепна се зад мен и пет пъти се показва да изпревари, но се отказва защото на хоризонта, да се разбира на поне километър, има кола. В крайна сметка, след 5 пускания на десен мигач, разбра че е чисто и изпревари... докато настигнахме 3-4 коли в колона. И там настана мъката. Излиза, отказва се, спирачка по средата на изпреварването, тръгва да се прибира, след това рязко пак в ляво и газ и ... Абе няма толкова неадекватно поведение. На следващата права го изпреварих, както и останалите коли. След 10 мин пак ме настигна, пак десен мигач, пак мина и ... пак до следващите коли и същия сценарии - покаже се, откаже се, ама не съвсем и пак газ ... И така три пъти. За щасти след 40-45 мин мъка нещото се отклони, а аз вече се бях настроил, че следващия път като го изпреваря няма да му разреша да ме минава пак за да не станем две в едно с неговото неадекватно каране... Или нейното :( Беше тъмно и не успях да видя "нещото" мислещо си, че кара.

 

@zloQQ, да и на мен ми прави впечатление, че като цяло движението е по-спокойно, но изключенията стават все по-фрапантни... и плашещи :( 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Случки бол и то ежедневно .. във вторник карам по бул Възкресение (посока центъра) и след прелеза една русалка с С220 нахълтва пред мен в лентата отдясно (обикновенно оставям 5-6 м. дистанция) , в същото време А6 се опитва и то да се намърда отляво , но уви по-нахалния пИчели (и двамата се разбягаха в лентите си , аз използвах момента да не участвам в скандала , който продължи от прелеза до БЦ Сердика) . Два дни по-късно в четвъртък същата ситуация между СантаФе и такси на ОК .. тоз път Хюндая не избяга от заетата лента и се почна (пак до БЦ Сердика) .

Чудно ми е , но не се сетих да ги питам тез "професори" дали с чели Правилник за прилагане на ЗДвП (там всичко пише) и при новите кръстовища с вливане/престрояване за това така са разпределени прекъснатите линии около непрекъсната.

Има един канал е тубата "Лудостта по пътищата" , много е интересен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят случай е от магистрала Хемус: 

Карам с ~120 и виждам, в огледалото, че отзад бързо ме приближава джипка Мерцедес G  серия. Изпревари ме като спрял, звукът беше като на витлов самолет. В същото време (миг) от дясно ме изпревари и Ауди А (R) 8 и двамата щяха да се сблъскат пред мен. Явно нещо се гонеха, ама безумно беше това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, baijoro написа:

Моят случай е от магистрала Хемус: 

Карам с ~120 и виждам, в огледалото, че отзад бързо ме приближава джипка Мерцедес G  серия. Изпревари ме като спрял, звукът беше като на витлов самолет. В същото време (миг) от дясно ме изпревари и Ауди А (R) 8 и двамата щяха да се сблъскат пред мен. Явно нещо се гонеха, ама безумно беше това.

Гледам да пазя дистанция в такива ситуации. Да вървят напред да се трепят или ако видя че забавят, гледам да ги издухам за да не са близо край мен и да ме вкарат в приключение, в което не желая да участвам с неадекватното им поведение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Днес за пореден път се уверих, че българина е преди всичко сеирджия :( Закарах жената на работа и на връщане спрях в Лидл на околовръстното при Драгалевци. И тук започна купона. Влизам в паркинга и гледам на бул. Черни Връх, между Лидл и Фантастико яко дим и пламъци. Стана ясно, че се е запалила кола, всичко живо извадило телефоните и снима, тук таме някой коментира и ... никой не звъни на 112! Слязох от колата и на влизане в магазина звъннах на 112, съощих за инцидента и, по думите на оператора, се оказа, че друг сигнал до този момент НЕ е подаден! Е, колата гореше поне от 3-4 минути преди да влезна на паркинга, на мен ми отне поне още толкова докато разбера какво става и се свържа със 112. Т.е. дано не ми се налага де, ама всеки ще извади телелфончето да снима, ама реално да помогне няма :( 

В крайна сметка влязох в магазина, напазарувах и след 10мин на излизане видях, че пожарната е стигнала, колата е загасена и обезопасена. Като цяло интериора май беше спасен, но двигателния отсек 100% е мор :( 

 

Та така - ако ви се случи звъннете на 112, защото другите най-вероятно не са го направили, а от това обаждане може да зависи човешки живот!

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И никой не е ползвал своя пожарагасител- нито собственика, нито зяпачите, те снимат, също като влака в Червен бряг! 

Колко ли коли имат работещи пожарогасители и колко човека знаят да ги ползват ? 

За да не мислите, че пиша ей тъй, за писането, да знаете, че съм имал пожар в моторното на фелицията, отделно съм имал три случая на пожар в дизелов локомотив и само това, че ни обучаваха, как да работим с различните модели пожарогасители, съм успял да предпазя от изгаряне колата ми и локомотивите.

Редактирано от shotik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В интерес на истината ползваха голям, най-вероятно взет от Фантастико, но без да отворят капака, т.е. нищо не правеха.

Иначе съм помагал с мой пожарогасител, но неуспешно :( Пламъците бяха излезли от контрол и само отложихме неизбежното. Пожарната дойде 5мин след като вече нещата бяха излезли от контрол и колата ставаше само за скрап :( 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз един път съм гасил моторния отсек на едно БеНВе, беше му се запалил китайския ксенон. Първо щяха да ме прегазят докато се добера до него - колата гори весело насред кръстовището на Ситняково и Оборище, но никой не спира, даже ме псуваха къде съм тръгнал. После някой лисна една кофа вода - все едно му доля бензин, лумна зловещо. Виж праховия пожарогасител го угаси за 10 секунди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Този, който паркира яко го изнерви. Баш пред него да се случи... и като бързаш....Понякога нещата се насъбират и чашата прелива.

Опитвам се да обясня психологическия момент. ;)  Разбира се, не го оправдавам.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоро, бързах си! А и си минах "културно"! На тояз който е снимал сина му зет да му доведе!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 27.11.2021 г. at 15:52, b3lq7a написа:

Жоро, бързах си! А и си минах "културно"! На тояз който е снимал сина му зет да му доведе!

А ако има щерка, нека да се сдобие със снаха :P

  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юли, сещаш се на черен петък около тоя мол какъв кошмар е... Като завъртиш 2 пъти по правилника, докато намериш адреса, че там са улици без табели, може да ти се прииска и да ги прескачаш. Иначе, да, не е редно, по-принцип, да се минава на червено, но ако все пак минаваш, то поне го прави без да създаваш ситуация и не с парадна скорост! Явно е, че в ерата на дигитализацията, всеки 2ри с 50 излишни лева и свободен достъп до алиекспрес, ще се вживее в ролята на "шериф", тихичък и свит на улицата, с 2ен стандарт за модел на поведение,  нарушавайки ежедневно повече от 10 пъти правилника за движение (а и не само този правилник), но силен и строг зад монитора на служебния лаптоп!

Явно обществото тотално се е изкривило, за да се обръща такова внимание за едно минаване на непозволен светлинен сигнал, на кръстовище, на което пълзят колите на 50м разстояние една друга...!

 

И моята кола има камера, но никога не съм се замислил, че може да ме интересува или да съм се впечатлил, от пътното поведение на някой до толкова, че да си отделям от свободното време, за да свалям видео запис и да го качвам в интернет! 

 

А този "шериф", е качил видеото в Ютюб, няколко ФБ групи, след което е пренесен и в няколко форума. Колко охра ми писаха и ми се обадиха за случая, не е реално! Поне се посмяхме 2 дена с приятели!

 

Редактирано от b3lq7a
Правописна грешка!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо лично, но в "нормална" държава за такова поведение щеше да ти седи книжката на трупчета поне 6 месеца! И, моля, без оправдания "ама те и другите". Едно нарушение не оправдава друго.

И да, и аз нарушавам закона, но когато го правя се старая да не застрашавам никого, а ако все пак застраша някого поне се извинявам! 

  • Одобрявам 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.