Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas
  • Добре дошли!

Регистрацията във форума на Шкода клуб България е бърза и лесна. Тя ви даде редица предимства, включително да пишете в нашия форум, да споделите за проблем, като и да следите активността в темите. Станете част от нашето приятелско Шкода общество.

• Форумна статистика

30.8k
    Общо теми
    439.3k
    Общо мнения
  • Потребителска статистика

23081
    Общо потребители
    1119
    Най-много онлайн
    Aleks6969
    Най-новият потребител
    Aleks6969
  • Днес за рожден ден и здраве да почерпят:

• peyo
    • b0n3v
    • Петър Л
    • dbunalov
    • Niki7477
    • llxll
  • Да се запознаем

Skoda Superb by Stucata Skoda Octavia vRS Evil Red Skoda Fabia Roodnb Skoda 120L Boreslava Skoda 120L Lenka Skoda 120L Skoda 110S Skoda 110R Beloslava Smirnoff Redone Smirnoff Biliana
  • Популярни теми

• Последни публикации

• marykaniewska
      не гледам тенис, но би било интересно да поиграя 😉
    • marykaniewska
      едва сега стигнах до тази тема, но сайтовете не работят, разбирам, че темата е стара, но все пак е жалко..
    • ghost_rider
      Аз лично бих препоръчал бензин. Ако не държиш да е RS, има по-гоялм избор. Ако е дизел задълително да НЕ е RS. 2.0 TDI 150 к.с и пак километрите са критични за състояние на системите за екология, които се обаждат често.
    • mag_kiril
      Бобините за високо напрежение при автомобилите представляват един повишаващ трансформатор работещ на сравнително ниски честоти, подложени на всякакви физически вибрации и атмосферни условия, високи телмератури...  Такива трансформатори за пример имаше по телевизорите с кинескопи и те обикновенно работят докато се ползва телевизора (изключение са съветските представители). Ако изпълнението е качественно със съответните изолации, корпус, защити от вибрации и въобще направени достатъчно добре би следвало да имат доста дълъг живот при правилна експлоатация. Тук фактора минитзризация започва да играе роля и за да го докарат на цена също се спестява от компоненти и на пазара има всякакви изпълняния. Като цяло качественното направено струва пари. От друга страна бих добавил, че при нашите "майстори" дето вадят високоволтовия кабел и гледат за искра, корекция на просветъка за искра на свещите, физическо дърпане да се извади от гнездото, автомивки и други подобни издевателства са пагубни за живота на искрозапалителния модул и съкращават живота многократно. Товаа неразбиране и обслужване тип Москвич според мен е една основателна причина на автомобилите които вземаме от Европа да изкарват няколко месеца и да се проявяват проблеми с иначе изправни компоненти поради БГ обслужване и неразбиране на матерята, но то важи като цяло за всичко по автомобила.
    • zloQQ
      @Владимир99, какъв е бюджета ти?
    • redline.plus
      Аз днеска прегледах обявите за бензин Октавия 3 РС и имаше доста. Сега вече зависи и до колко е бюджета, но аз като цяло бих заложил на бензин. Дизеловата РС-ка от тези години си е известна с проблемите си - версия 184кс. Ако е обслужвана както трябва може и всичко да е наред, но това е малко трудно да се докаже в повечето случаи. Аз бих заложил на бензин.
    • Владимир99
      Явно така ще стане . просто много ме грабна тази кола но в шкода казаха че даже и тези неща да се сменят не дават гаранция че пак ще стане така , но бензин почти няма има една на обява но не знам много е надул цената а към екстри е пуста а и сега се чудя бензин или дизел не знам 
    • marinovdeko
      Здравейте отново, моята е Skoda Superb 3U4 Mk1 тъй като мотора е 2.0 бензинов си позволихме да му сложим газ. При мен имаше проблем с игра в оборотите и на бензин и на газ като смених Дебитомер като използвах от passat b5 оригинален тъй като автърмаркет чисто нов след поставяне на място работеше страхотно и в момента в който тръгна забиваше муцуна . След като смених с оригинален от автоморга близките 2 години не съм срещал подобен проблем . Искам да изкажа нещо интересно тъй като много хора пренебрегват това. Проверявайте дисковете и накладките. Чека ми светна отново след време, оказа се от предните накладки тъй като имат сензор в тях. Толкова бяха изпилени че беше започнал да се пили самия сензор което подаваше сигнал към компютъра и чека не угасваше. Моля не пазвайте тази народопсихология щом нещо не се е счупило да не го поглеждаме, моля имейте предвид че колата освен че може да я засилиж е ВАЖНО да можеш и да я спреш , моля следете накладките и дисковете. Съжо за колеги които са избрали да сложат газ, проверявайте ако не всяка година то поне на две газовата уредба, възможно е да има нужда от реглаж тъй като моята беше започнала да гори повече и имаше нужда от лека пренастройка и смяна на маркуч. В крайна сметка ако искаме дадено нещо да ни служи е нужно да полагаме и нужните грижи . Благодаря !
    • Logrus
      Аз не вярвам че бобина може да е частично работеща - или работи, или не. Ако прекъсва, значи не работи. Относно животът им - на Меган-а ги смених веднага след като го взех (едната даде фира), като старите бяха на около 160х. (според някакви писания дето намерих). Четири години по-късно отново се наложи да сменям - една изгоря, една прекъсваше (т.е. около 120х. километра). На Лагуната ги смених малко след като я взех и я продадох с "новите" три години и 110х. км. по-късно. И двете коли са с по четири бобини. Така че приемам за нормално около 100х. да изкарат спокойно.
  • Последна репутация

1. 1
      Mishelle
      Mishelle
      27
    2. 2
      sando2
      sando2
      13
    3. 3
      joro-120L
      joro-120L
      13
    4. 4
      PRR
      PRR
      10
    5. 5
      Mirrko
      Mirrko
      10
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.