-
Добре дошли!
Регистрацията във форума на Шкода клуб България е бърза и лесна. Тя ви даде редица предимства, включително да пишете в нашия форум, да споделите за проблем, като и да следите активността в темите. Станете част от нашето приятелско Шкода общество.
- Вход
- или
Да се запознаем
-
Популярни теми
-
-
Последни публикации
-
-
От redline.plus · Публикувано
Аз днеска прегледах обявите за бензин Октавия 3 РС и имаше доста. Сега вече зависи и до колко е бюджета, но аз като цяло бих заложил на бензин. Дизеловата РС-ка от тези години си е известна с проблемите си - версия 184кс. Ако е обслужвана както трябва може и всичко да е наред, но това е малко трудно да се докаже в повечето случаи. Аз бих заложил на бензин. -
От Владимир99 · Публикувано
Явно така ще стане . просто много ме грабна тази кола но в шкода казаха че даже и тези неща да се сменят не дават гаранция че пак ще стане така , но бензин почти няма има една на обява но не знам много е надул цената а към екстри е пуста а и сега се чудя бензин или дизел не знам -
От marinovdeko · Публикувано
Здравейте отново, моята е Skoda Superb 3U4 Mk1 тъй като мотора е 2.0 бензинов си позволихме да му сложим газ. При мен имаше проблем с игра в оборотите и на бензин и на газ като смених Дебитомер като използвах от passat b5 оригинален тъй като автърмаркет чисто нов след поставяне на място работеше страхотно и в момента в който тръгна забиваше муцуна . След като смених с оригинален от автоморга близките 2 години не съм срещал подобен проблем . Искам да изкажа нещо интересно тъй като много хора пренебрегват това. Проверявайте дисковете и накладките. Чека ми светна отново след време, оказа се от предните накладки тъй като имат сензор в тях. Толкова бяха изпилени че беше започнал да се пили самия сензор което подаваше сигнал към компютъра и чека не угасваше. Моля не пазвайте тази народопсихология щом нещо не се е счупило да не го поглеждаме, моля имейте предвид че колата освен че може да я засилиж е ВАЖНО да можеш и да я спреш , моля следете накладките и дисковете. Съжо за колеги които са избрали да сложат газ, проверявайте ако не всяка година то поне на две газовата уредба, възможно е да има нужда от реглаж тъй като моята беше започнала да гори повече и имаше нужда от лека пренастройка и смяна на маркуч. В крайна сметка ако искаме дадено нещо да ни служи е нужно да полагаме и нужните грижи . Благодаря ! -
От Logrus · Публикувано
Аз не вярвам че бобина може да е частично работеща - или работи, или не. Ако прекъсва, значи не работи. Относно животът им - на Меган-а ги смених веднага след като го взех (едната даде фира), като старите бяха на около 160х. (според някакви писания дето намерих). Четири години по-късно отново се наложи да сменям - една изгоря, една прекъсваше (т.е. около 120х. километра). На Лагуната ги смених малко след като я взех и я продадох с "новите" три години и 110х. км. по-късно. И двете коли са с по четири бобини. Така че приемам за нормално около 100х. да изкарат спокойно. -
От ghost_rider · Публикувано
Здравейте колеги. Както съм посочил в заглавието темата се отнася до това дали може да се определи някакъв приблизителен живот на запалителните бобини. Сигурно има значение дали двигателя разполага с една, две, четири или колкото там са цилиндрите. Като живот имам предвид, не 2, 3, 5 или 10 години, а някакъв пробег километри или моточасове. Тук не става дума просто да не дава или да дава искра и да заключим, че или не работи или работи. Приемаме, че бобината работи, но доколко е ефективна след 100, 150, 200к км? Ако на диагностика автомобил отчита някакви супер редки мисфайъри, които дори не се записват като грешка и не са достатъчни да запалят сигнална лампа "Check engine", може ли да се приеме, че всичко е в норми и няма място за притеснение или това е сигурен сигнал, че бобината/ите са си изпяли песента и е време за нови? -
От ohboli19 · Публикувано
Продавам алуминиеви джанти 16цола, 5х112 междуболтово разстояние, 6J, ET43, централен отвор 57.1 Модела е Castor , оригинални за Skoda Karoq , продуктов номер 57А0714968Z8, но могат да станат и на други модели с междуболтово разстояние 5х112. Цена 400 €,намират се в София . При интерес на ЛС. -
-
От krasy · Публикувано
Колега продава синя Шкода Октавия 1,6 ТДИ комби, 105 кс.. Закупена нова от ЕураТек ноември 2013, обслужвана безкомпромисно, съхранявана в гараж. Втори собственик, 159 хил. километра. В колата не е пушено никога. Няма корозирали детайли и ръжда, с пълна сервизна история и на реални километри. Сменени ангренажен комплект и водна помпа, спирачна течност и антифриз на 120 000км. Комплект почти нови зимни и летни гуми Continental на 2 комплекта алуминиеви джанти. Екстри климатроник, подгрев предни седалки, електр. отваряне багажник, електрическо подгряване на предното стъкло, мултимедия Columbus, поддържаща Android Auto и Car Play. защита от лоши пътища, затъмняване на задни стъкла и странични огедала и др. Два ключа. Комплект оригинални гумени и мокетени стелки. Допълнителни напречни греди на за сервизни проверки TMB1GCNEXE0084518 Цена 7 600 евро. Автомобилът е в Стара Загора за контакти 0885 85 22 20
-
-
Последна репутация
-
1
Mishelle
27 -
2
joro-120L
14 -
3
sando2