Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Няколко въпроса за Супърб 2

Milen Dimitrov

Recommended Posts

За отделни петна ли става дума или за цялата повърхност през която минават чистачките?

На цялото стъкло са.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 295
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• Milen Dimitrov

82

• bubaru

35

• N.Zlatev

25

• Quottzot

12

Най-много писали в темата

Понякога самите чистачки оставят една диря след себе си която изчезва след 3-4 секунди. Получава се от самия контакт на гумата със стъклото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понякога самите чистачки оставят една диря след себе си която изчезва след 3-4 секунди. Получава се от самия контакт на гумата със стъклото.

Първо и аз това си помислих, но дори когато го търках с гюдерията пак се виждаха петната.

Що не пробваш да си смениш течността за чистачките?

Не знам, не мисля че е от това. Миналата година на бензиностанцията по погрешка ми бяха сипали антифриз концетрат ](*,) и след като го разреди достатъчно, за да може да пръска не ми направи впечатление да маже по стъклата.

Пробвай с обезмъслител.... smile021

Само ме приеснява да не се прецака някое гумено уплътнение и да не взема да умаже стъклото още повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С обезмаслител и препарат за стъкла май реших проблема. Отвън малко е шарено стъклото, но поне петната се изчистиха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, не мисля че е от това. Миналата година на бензиностанцията по погрешка ми бяха сипали антифриз концетрат ](*,) и след като го разреди достатъчно, за да може да пръска не ми направи впечатление да маже по стъклата.

Поне ще знаеш да не оставяш на случайни хора да сипват и пипат по колата ти! smile027

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне ще знаеш да не оставяш на случайни хора да сипват и пипат по колата ти! smile027

Като цяло даже предпочитам и сам да си зареждам или им вися на главата, но тогава много бързах,а и младежа изглеждаше надежден smile048 Важното, е че колата си беше наред, а и след среднощното миене на стъклата май съм решил проблема, сега само чакам малко дъжд smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напръскваш с Meglio, изчакваш около минута да подейства и измиваш - няма да ти повреди никакви детайли - може да се ползва и върху текстил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз щях да пускам тема по въпроса. При мен е същото, като минат чистачките и остава нещо като мазно и след 3-4 секунди си се маха. Ще пробвам с обезмаслител и ще пиша за резултата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз щях да пускам тема по въпроса. При мен е същото, като минат чистачките и остава нещо като мазно и след 3-4 секунди си се маха. Ще пробвам с обезмаслител и ще пиша за резултата.

При мен нещата се оправиха, поне на пръв поглед и понеже ми се налагаше да пътувам, мрасотията от пътя се чистеше значително по - лесно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен това ми се е случвало много пъти... особено като карам след някой таралясник, дето фърга капки масло направо. По магистралата е мноо гадно, щото а пуснеш чистачките и цялото стъкло се омазва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен имаше проблем от вътрешната страна - към купето. Отпечатъци при слагане на стъклото в завода, от вакумните държачи и от още нещо, но с обезмаслител и доста търкане се махнаха. Най-накрая старият номер - търкане с вестник :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Здравейте колеги,

днес ми се случи нещо доста не приятно, днес на магистралата колата пред мен вдигна един доста голям камък и както можете да се досетите, предното ми стъкло получи първото си бойно кръщение. Хубавото в случая предвид големината на камъка и силата на удъра, е че шлупките са доста малка.

Имам няколко въпросчета и дано успее да ми помогнете smile012

1. Въпросът ми е към колегите с лизингови коли и каско към Алианц, когато си подновявахте каското искахали оглегед на колата или директно си взехте новите полици? Към момента не искам да сменям стъклото, защото ми предстоят доста пътувания в близките месеци, а каското изтича другия месец.

2. Имаше тема на колега в Октавия под форума (но нещо не успявам да я намеря) за смяна на предното стъкло и как точно се решава проблема с винетката, гражданската и прегледа който трябва да се сложат на новото стъкло.

smile159

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,

днес ми се случи нещо доста не приятно, днес на магистралата колата пред мен вдигна един доста голям камък и както можете да се досетите, предното ми стъкло получи първото си бойно кръщение. Хубавото в случая предвид големината на камъка и силата на удъра, е че шлупките са доста малка.

Имам няколко въпросчета и дано успее да ми помогнете smile012

1. Въпросът ми е към колегите с лизингови коли и каско към Алианц, когато си подновявахте каското искахали оглегед на колата или директно си взехте новите полици? Към момента не искам да сменям стъклото, защото ми предстоят доста пътувания в близките месеци, а каското изтича другия месец.

2. Имаше тема на колега в Октавия под форума (но нещо не успявам да я намеря) за смяна на предното стъкло и как точно се решава проблема с винетката, гражданската и прегледа който трябва да се сложат на новото стъкло.

smile159

Не ги слагат, а ти дават изрязано стъкло и си го държиш в документите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ги слагат, а ти дават изрязано стъкло и си го държиш в документите.

smile091 smile012 smile091 smile012

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По спомени Алианц винаги правеха оглед на колата преди подновяване на каското - говоря за преди 3-4 години, за кола на 4 години, не лизингова.

Винетка, преглед и гражданска, след подобен инцидент, са ми местили на ново стъкло в "Кобра" на бул. "Първа българска армия" (да не се чете като реклама моля).

Ако ти предстоят пътувания зад граница, според мен, не рискувай да тръгваш с това стъкло - не ти трябва да знаеш каква разправия е с митничарите, ако решат да се заядат. Събите са ми връщали кола заради люспа на стъклото ](*,)

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Въпросът ми е към колегите с лизингови коли и каско към Алианц, когато си подновявахте каското искахали оглегед на колата или директно си взехте новите полици?.

Не се прави оглед,взимаш си полицата направо от ЕТ.Стъклото ти го слагат в багажника и отиваш в сервиз за стъкла да ти преместят стикерите срещу 5лв. или две двулитрови бири. :smt030

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се прави оглед,взимаш си полицата направо от ЕТ.Стъклото ти го слагат в багажника и отиваш в сервиз за стъкла да ти преместят стикерите срещу 5лв. или две двулитрови бири. :smt030

В общи линии е точно така :smt017 , а това с изрязването и слагането в документите ... :^o

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Въпросът ми е към колегите с лизингови коли и каско към Алианц, когато си подновявахте каското искахали оглегед на колата или директно си взехте новите полици?.

То и така стана, днес само си взех новата полица, и след разговор с човека, който завежда щетите си заведох щетата и към края на година, най-вероятно ще отида да си презаверя възлагателното писмо и ще сменя стъклото.

А трябвали да ми издадат някакъв документ, на който се казва, че поради смяна на челното стъкло се преместват съответните стикери или го правят толкова добре, че не си личи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стикерите се сменят с шпатла и пистолет за горещ въздух. Трябва да имаш малко опит и е лесно. Почти на всякъде по сервизите го правят и никои не иска някакъв документ за това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен това в края на годината съответните стикери се предполага че са към своя край.Аз лично бих го сменил веднага-все ще изкараш 2-3 дена без кола.Да не говорим че и Кат правят проблеми ако се вижда пукнатината.В крайна сметка ти си решаваш.Малко след като взех моята установих че и аз имам една много малка шлюпка-при мен обаче понеже е долу вдясно съм я скрил с една винетка s_flag

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен това в края на годината съответните стикери се предполага че са към своя край.Аз лично бих го сменил веднага-все ще изкараш 2-3 дена без кола.Да не говорим че и Кат правят проблеми ако се вижда пукнатината.В крайна сметка ти си решаваш.Малко след като взех моята установих че и аз имам една много малка шлюпка-при мен обаче понеже е долу вдясно съм я скрил с една винетка s_flag

Не ми е проблем, че ще остана без колата за един ден, имам още коли, но ако пак стане като с бронята ще откача. Не ми пречи да я карам така няколко месеца, освен това отвън трудно се забелязва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.