Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Зимни гуми-какви да избера?

Recommended Posts

Току що монтирах новия Нокиян ВР Д4. Симпатична шарка. Малко по-твърди са кубчетата им от на Дебика :D  и по меки от на Ласса и Вредщайн. Бордовете им са доста по-меки от на Ласа и по-твърди от на Дебика. Произведени са в Русия. След сезона ще споделя мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си купих Barum Polaris 3. Миналата година взех 2 сега още 2. За цената са отлични.

Моите май са четвърти сезон и досега бях доволен. Тази година ще видим какви рогца ще покажат. Разбира се, наясно съм, че са бюджетни гуми, но за такива са прилични.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

,в бюджетния клас има по-добре представящи се алтернативи.

Знам, ама тая зима твърдо съм решил да пробвам с един екзотичен р-р - 205/55/17, с тегловен индекс 91.

Въпросните пирели са зле единствено при ускоряване на лед.

Ако ставаше въпрос за някой масов размер, нямаше да гледам нищо друго, освен Конти или Добрата година :sorry: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко сезона и км караш с един комплект?

С първите изкарах 4 сезона, общо около 35 000 км. , износиха се до 5 мм. (Сменях ги предни-задни всяка зима) С новият комплект сега ще търкалям втора зима.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

В неделя сложих 4 бр. Nokian WR D4 (195/65/15). На първо четене не намирам разлика в шума спрямо летните Conti Premium Contact 5 (205/55/16). За пътното поведение още е рано да изкажа мнение. Чакам снега с нетърпение вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 NOKIAN WR D4 195/65/15 4 БРОЯ. След вече 400км с тях бих казал 'отлични', много комфортно возят и на обилен дъжд добре се представят.Чакаме да видим зимата как ще са.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искате добри гуми /без да се съобразяваме с цената/

CONTINENTAL ContiWinterContact TS 850

и/или

GOODYEAR UG9

са вашите гуми.

Казва ви го заклет скиор, попадал в какви ли не снежни приключения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, първата марка не ми говори нищо. Ханкока е много добър, тествал съм го и го преповъчвам!
Вредщайна е по-назад в тестовете на зимни гуми, но също е добър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, първата марка не ми говори нищо. Ханкока е много добър, тествал съм го и го преповъчвам!

Вредщайна е по-назад в тестовете на зимни гуми, но също е добър.

Само че е малко по-шумен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой да има впечатления от Пирели W210 S2?

Сложих ги гумите днес, при Ицо, в най-добрата гумаджийница, естествено :) Първите впечатления са - шумни и твърди, напомпани на същите атм., както и летните. Тегло 10 кг, а на летните - 7,8 кг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и/или

GOODYEAR UG9

са вашите гуми.

Подкрепям на 100% за континентала, страхотна гума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втора кола вече карам само с Нокиан. Летните също са ми Нокиан и съм много доволен. Единствени по-хубави зумни гуми, с които съм карал бяха на старата ми РАВ4 - BF Goodrich.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и/или

GOODYEAR UG9

са вашите гуми.

:doubleup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувал съм добри отзиви от зимните Hankook i'cept.Vredestein са меки отстрани и ми струва,че са податливи на "балони".Petlas - мисля,че само в Примекс ги предлагат и лично не бих заложил на тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Petlas  лично не бих заложил на тях.

Айде да дадеш пример защо точно така.

Карал ли си,колко си карал?

Къде си карал?

Към питащия,това е турска гума,не по-лоша от Ласса.Доста народ са карали с Ласса-та и са доволни,до третата зима.

Аз от Петлас-а съм доволен,за тази цена е ОК.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз последните 10 че и повече години карам с Vredestein зимно време. Не е като да не карам ски и да не я разхождам колата в снега. Не съм гледал класации и ревюта, просто съм много доволен от марката :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И според тестовете са добри, освен при спиране на мокро - http://www.rezulteo-tyres.co.uk/vredestein-tyres/snowtrac-5-tyre/test-review-21866657                 

http://www.rezulteo-tyres.co.uk/vredestein-tyres/snowtrac-3-tyre/test-review-16479

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо трябва да има 3 съседни теми за зимни гуми? Предлагам да се обединят в една.

Редактирано от winrg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нокиан не съм карал и не мога да изкажа мнение. УГ9 също, но съм доволен от УГ7 и преполагам са запазили нивото. За Конти Т850С имам негативно мнение от личен опит и точно 195/65/15 никога повече! Така или иначе сега съм с 225/45/17 където борда е доста по-здрав.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нокиан не съм карал и не мога да изкажа мнение. УГ9 също, но съм доволен от УГ7 и преполагам са запазили нивото. За Конти Т850С имам негативно мнение от личен опит и точно 195/65/15 никога повече! Така или иначе сега съм с 225/45/17 където борда е доста по-здрав.

Би ли споделил какво стана с Контитата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би ли споделил какво стана с Контитата?

Срязах две в рамките на седмица. Много слаб борд имат. Иначе нямам никакви забележки от към поведение. Страхотна гума и на мокро и на сняг. Просто никога не бих купил отново, ако трябва да карам по дупки или има бордюри. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Maisuda, на 18-ките ли ще слагаш Континентала?

Мисля да сменя Континентала с Nokian WR D4. 16-ки са ми джантите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.