Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Зимни гуми-какви да избера?

Recommended Posts

Или директно от Германия. За 6г, нищо не се е развалило.Нищо.

я, фен на Горение. Човече, в къщи нищо не се е развалило. Всичко е на тази марка. Квото се сетиш. Някои неща са на мн. повече от 6г.

И как пък на всички пише "произведено в Словения". Преди седмица взехме и сушилня. Върха!

Едно китайско немам. Марката е словенска, ако не знаеш. Правят и за немския пазар, но с името Кьортинг.

поздрави :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Летните ми са Vredestein. Нямам никакви оплаквания. Зимните ще бъдат от същата марка.

И моите летни са такива, затова обмислях и за зимни, но БФ ме влече май повече.

... Човече, в къщи нищо не се е развалило. ...

Наскоро си взех тяхна пералня, словенска. Дано излезе здрава, че след няма и месец изкара някаква грешка и не искаше да тръгва понякога. Оказа се кофти сглобка и корпуса притискаше старт бутона. Техника я оправи с макетно ножче.  :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офтопик...

От 2003 г. вече 14г. печка, пералня, хладилник и т.н ми е Горение, наЙн проблем!

Следващата пералня ще е Миели, чакам да се развали Горението...!

Не се занимавам с толкова четене или въпроси при избора на гуми! През две три години отивам в магазина и си купувам някакви от средния клас. Завиждам ви на способностите да оценявате гуми, да бяхме състезатели..., но сме си обикновени ползватели!?

Редактирано от stocher
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купете си нови и от доказан производител гуми, а не "Цин Цяо Шъ", модел "Тигър и Дракон", и не се занимавайте с глупости!

Приятно пазаруване!

За пореден път изчетох 55 теста и се допитах до 77 сайта и пак до горния извод стигнах :) GY и Конти, с малки изключения..., които потвърждават правилото :)

Редактирано от stefan l
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

я, фен на Горение. Човече, в къщи нищо не се е развалило. Всичко е на тази марка. Квото се сетиш. Някои неща са на мн. повече от 6г.

И как пък на всички пише "произведено в Словения". Преди седмица взехме и сушилня. Върха!

Едно китайско немам. Марката е словенска, ако не знаеш. Правят и за немския пазар, но с името Кьортинг.

Аз направо взех всичко на Миеле.Хладилника и микровълновата е Самсунг.Иначе, сушилнята за дрехи е може би, най-смислената инвестиция.

По темата, като карах джипове,от Бф гудрич, не бях доволен.Не се износваха бързо, но на втората година, каучука ставаше по-твърд.На третата на пластмаса. Видимо, имаха грайфер,добре изглеждаха, но се пързаляха. Затова тази марка не е за мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се чудя има ли хора да се връзват на такива поръчкови тестове.

Първите зимни гуми като избирах (между Ласса и Гиславед) гумаджията ми каза "едните са от Турция , другите от Швеция , помисли къде има зима" ... и от тогава хич и не го мисля :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се чудя има ли хора да се връзват на такива поръчкови тестове.

Първите зимни гуми като избирах (между Ласса и Гиславед) гумаджията ми каза "едните са от Турция , другите от Швеция , помисли къде има зима" ... и от тогава хич и не го мисля :)

Така е,но колко хора има,които са доволни от Ласа.А като знам какъв кокал са тези гуми,чак се чудя как ги карат тея кънки.Гиславед са бюджетна марка с добри зимни гуми,като качество на сняг и слаби летни.Модела NORD FORST 3 ги изкара на пазара в БГ и хората,които са я карали знаят за какво иде реч.Хората бяха доволни и марката си изгради име тук.Следващите модели бяха изцяло за европейския пазар,но пак се доказаха,като адекватни зимни гуми.

Колкото до тестовете на АутоБилд и АДАК,немците не са будали.Толкова нагласени,колкото си мислите не са.Винаги за тях най-важно е една гума да е безопасна,спиране,аквапланинг и управление.Идеята е,когато стане ситуация на пътя,гумата да се държи адекватно и да ви спаси,ако е възможно от ПТП и по-тежки последствия.За още при първия тест за спиране на сняг и мокър асфалт повечето гуми отпадат,заради дълъг спирачен път..

А за нас,българите ни е важно само да драпа в снега и се радваме,че сме изкачили някакъв наклон без вериги.А,че спирането отнема два пъти повече растояние не е фактор.За това уважавам най-вече теста на АутоБилд,най-подробен и обективен е от всички.Който не им вярва,може да си направи пробата със спирачния път на една Континенталка и една китайка и да пробва.

Редактирано от deodriver
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как се намеси Горенйе в темата за зимни гуми, но аз от 3 уреда - 2 кухниненски електронни везни и сушилня - мога само да кажа - да им $eра на боклуците! Първата везна сдаде багажа след четвъртия месец и я смениха с нова гаранционно. Същатат работа и с втората - след има няма половин година почна да мери както си реши, понякога 100 грама ей така се появяваха от въздуха. Сушилнята спря да работи 5 месеца след изтичането на двугодишната гаранция. Наложи ми се да й сменям платката и тръгна пак. Като я отворих имаше толкова много прах, че ми се наложи да изпразня прахосмукачката веднъж - невероятен дизайн просто. Никога повече и стотинка не давам за тази марка. Като се счупи пак ще я натроша както онези типчета натрошиха принтера във филма Office Space.

Относно гумите - Мишлен А4.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, искам да Ви уведомя, че ВСИЧКИ зимни гуми, които ЕураТек продава в момента и изобщо за настоящия зимен сезон, са с ДОТ 2016 година. Поне що се отнася, до големите /за тях/ размери - 215, 225 235.

Например 225/45/17, имат 8 бр. ТС860 и купища ТС850, на цени съответно 250 лв. за първите и 235 лв. за вторите.

Категорично ми заявиха, че зареждането с гуми за този сезон е приключило и ново ще имат чак за следващия зимен сезон.

Информацията ми е от днес, в 18.30 ч., "на живо" от магазина!!!

С две думи - питайте за ДОТ, преди да пазарувате!!!

Аз пък само да кажа, че вчера ни напълниха склада в Бургас точно с размерите който си споменал ти с дот 3017-3117... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Модела NORD FORST 3 ги изкара на пазара в БГ и хората,които са я карали знаят за какво иде реч.Хората бяха доволни и марката си изгради име тук.

Ахъ. Благодарение точно на тази гума, повече не пипам Гиславед. Това е типичната ултра зимна гума. Ужас за каране на всичко различно от метър сняг. Където се справяше добре. Но на сух асфалт беше кошмар. Направо имаш чувството че ще се измъкне от джантата в остър завой. А при спиране предницата се накланя ужасно. Много мека, прекалено. Това е за перманентно газене на сняг, ако не живееш в Самоков тази гума си е наказание. То и заради това я спряха вероятно, тя не е за нашия климат въобще.

Редактирано от Цецо75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойто мнение че тестовете на АДАК/Аутобилд имат някакъв смисъл но не и сляпо да отиваш и да взимаш една от топ 3 гумите, като естествено си

провериш и наличността в портомонето де.

Като цяло точно както Цецо75 е изложил в горното мнение трябва да отсееш инфото от тези тестове

да се съобразиш с условията при която ще ползваш гумата, кое е важно за теб? Да не ти шуми, да икономисва гориво уж или пък да спира добре на

мокро и сухо, да е добра на сняг и поледици или по- скоро на мокро. Като цяло тестовете не са цялата истина има доста модели гуми които

не са нови модели а са на по 2/3/4/5 г. и в интернет има достатъчно потребителски класации където топ за мен е отговора на въпроса:

Бихте ли си купили отново този модел гуми? Виждаш мнения на обикн. хора които казват от какво са доволни и от какво не.

NORD FORST 3 много добра гума за сняг но за човек който кара на чистен асфалт зимата не е най-добрия избор със сигурност!

Колко дни ще ми се наложи да карам на дълбок сняг и оклко при другите зимни усложия, мокра настилка, мазнотия, поледица и сухо и чистено?

М/у другото доста фирми почнаха да пускат и доста добри всесезонни гуми!

Много важно е също така разбирането че когато видиш тест на 195/65/15 с някви параметри това в никакъв случай не значи че

205/55/16 или 185/65/15 какъвто ти трябва на теб. И отделно всеки човек трябва да има някакво вътрешно чувство за отсяване до някаква степен

кое е просто реклама и кое наистина може и да е качество на даден продукт което ще ти е от полза защото в тестовете наистина си има и реклама!

Примерът с Швеция/Турция е точно такъв рекламата че е от Швеция е свършила работа но крайния резултат не съм сигурен дали е правилен избор!

Редактирано от el_niqui
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък само да кажа, че вчера ни напълниха склада в Бургас точно с размерите който си споменал ти с дот 3017-3117...

Ами, за мен това означава две неща:

1. Че в Бургас, сте били останали без гуми и най-вече, че можете да поръчвате каквото ви е необходимо, самостоятелно и независимо от София.

2. Излиза, че в магазина най-нагло са ме излъгали - "Така и няма да имаме ново зареждане, щом ти трябват, купи си от наличните ДОТ 2016"...

Браво, направо супер!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, за мен това означава две неща:

1. Че в Бургас, сте били останали без гуми и най-вече, че можете да поръчвате каквото ви е необходимо, самостоятелно и независимо от София.

2. Излиза, че в магазина най-нагло са ме излъгали - "Така и няма да имаме ново зареждане, щом ти трябват, купи си от наличните ДОТ 2016"...

Браво, направо супер!

По-скоро потвърждава думите на Иво - "едните" не знаят какво правят "другите" от една и съща верига "сервизни центрове и магазини", и всеки си говори различно за всяко нещо, доста често наизуст... ;) Изчакай седмица-две и пак питай, и може да се окажеш с късмет "Да, точно сега дойде камионът с гумите, а ние изобщо не го очаквахме да ни дойде", или к'во ти пречи да си ги поръчаш от Бургас да дойдат, явно там са по-напред с мат'ряла... :) И без това до Април-Май сняг на 500-600 метра надморска височина (в София) няма да има, явно :)

Не съм наясно Еуратек имат ли някаква политика да правят това, което Шкода, като ШКОДА предлага - безплатна доставка до "наш партньор/сервизен център" и т.н.. "Попипай" ги на тая тема :) Камиони от Бургас до София и обратно се возят доста. Кола, налична в Благоевград ни я докараха в София за 0лв, когато ни я продаваха - защо да не е същото и с гумите - нали са "верига/синджир"?

ПП: Направих една много бърза справка тук:

http://service.skoda-auto.bg/information-for-tires

И гледам, че няма TS860 225/45/17 изобщо никъде (поне в системата все още не), а TS850-ки колкото си искаш навсякъде... :)

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гумите са поръчани! :fiu:

Намерих сайт, gumi365.com,от който супер старателно и адекватно ми обясниха всичко:

че се поръчва директно от Германия и гарантират DOT 2017

че пристигат за 6 работни дни

че ще ми се обаждат на всяка стъпка (вече се чухме след като направих поръчката през сайта).

И другото важно условие за мен -  цената от 253,75лв. е много близо до цената от около 120 евро в Германия.

Да видим как ще се развият нещата с доставката и ще пиша тук!

Да са ми честити новите гуми!

Тия пичове от gumi365.bg се оказаха наистина много точни - на шестия работен ден ми се обадиха по обяд, да ми кажат, че гумите са в техния склад в София!

DOT 3117, Made in Germany! Kато си ги вземеш от склада им пестиш 20+ лв за куриер :D

Радост за окото, оргазъм за ръката :D

IMG_5958.jpg

IMG_5959.jpg

IMG_5960.jpg

IMG_5961.jpg

IMG_5962.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито Косьо, да си ги търкаляш с кеф и да споделиш впечатления!

Благодаря, Боре!

Ще споделя, 100%!

Вчера много ме разсмя със "Тигър и Дракон" :D :D :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой може ли да сподели впечатления от Semperit, като марка и по-специално за Semperit Speed grip 3. В няколко теста ми направи впечатление, че се върти на 4-5 място веднага след премиум марките. В същият ценови клас е като Fulda Kristall Control HP2 , но с над метър по-къс спирачен път в трите дисциплини на замерване (сухо, мокро, лед). На летните им модели ми прави впечатление, че са с доста меки странични бордове. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как се намеси Горенйе в темата за зимни гуми, но аз от 3 уреда - 2 кухниненски електронни везни и сушилня - мога само да кажа - да им $eра на боклуците!

Горение се намеси, за да дам пример, че все още на нашия пазар се намира оригинална стока. С гарантиран произход. А не, че са надеждни уредите. Опита ти с тях доказва за пореден път, че всичко е въпрос на късмет. И колкото са по-късно произведени, толкова вероятността да са по-малко надеждни е по-голяма. Ще видим сушилнята как ще се представи. Тя е от новото производство. За сега си върши работата перфектно.

С това спирам спама по темата.

По-горе имаше въпрос за гуми Ласса. С такива бях миналата зима на сл. кола. Доволен съм от тях. Чудесно се представиха при всякакви зимни условия. Доволно си имаше и сняг и лед тогава. Като казвам чудесно - не съм закъсвал и не ми е поднасяла колата. Е само не съм им мерил спирачен път. Малко са шумни на сух асфалт, но това не ме бърка толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И колкото са по-късно произведени, толкова вероятността да са по-малко надеждни е по-голяма.

Голата истина за почти всички стоки, за съжаление ...

Забравих да спомена, че миналата есен купих за Октавията Michelin Alpin 5 205/55 R16 91T DOT 3916 с джанти Borbet RE 7x16 112/5 ET48. Не е имало ситуации, така че нямам кой знае какви впечатления - колата се държи нормално, но пък и зимата не беше нещо особено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вживявате се прекалено. Важното е гумата да е нова и от що годе нормална марка. От там насетне разликите са толкова малки, че 99% от хората никога няма да ги усетят.

Това го разбрах с пълна сила през годините.

Затова сега предпочитам през година да сменям гумите с нови.

Не робувам на прехвалени марки, изпробвал съм множество познати и непознати марки.

А ако човек кара комплект гуми по 2 сезона, то огромните разлики в цените се обезсмислят!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей така да доусера темата, ще споделя и моето мнение и за гумите и за уредите, важащо със сигурности за доста други продукти. Смятам, че в днешно време, получаваш това за което си платил. Няма такава марка или какъвто и да е уред, който да предлага повече за цената си. Има доста продукти, които си носят лаврите от миналото и това им носи малко по висока цена, дет се вика заради името. Има и доста марки и продукти, които се опитват да се наложат и поддържат по ниски маржове. Аз за себе си, сравнявам миксер горенье от 25 години, който не е мръднал. Имахме котлони горенье и фурна в доскорошния ни апартамент. Фурната нищо специално. Котлоните - леш. Трябва да си късметлия да ги пуснеш, спреш. Добре, че бабата им хвана чалъма и с една хавлия на пръста заработваха. Сега за новия ап, взех всичко на Тека, уж нещо средно, та ще видим. Хладилник взех самсунг (за налагането от по горе) За 800 лв на промо е с инверторен мотор, но фрост, диспенсър, 5г. гаранция и т.н. Стария Либхер за същите пари - нищо. В тоя ред на мисли, две зими карам Конти 850 и съм се учудвал, как кола с предно, един път не закъса и някой да ме бута.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ахъ. Благодарение точно на тази гума, повече не пипам Гиславед. Това е типичната ултра зимна гума. Ужас за каране на всичко различно от метър сняг. Където се справяше добре. Но на сух асфалт беше кошмар. Направо имаш чувството че ще се измъкне от джантата в остър завой. А при спиране предницата се накланя ужасно. Много мека, прекалено. Това е за перманентно газене на сняг, ако не живееш в Самоков тази гума си е наказание. То и заради това я спряха вероятно, тя не е за нашия климат въобще.

Съгласен съм с теб.Карах и аз с този модел гума и по същите причини не искам да слагам такива гуми повече.Идеята ми беше,че ако не бяха те,Гиславед нямаше да са толкова доказана и търсена марка.Същата работа се получава сега с руските гуми(Cordiant,Rosava и т.н.).Обяснявам аз на хора,че са пълен боклук и за нашата зима не стават,ама те тъпи и упорити.Похвалили им ги били и хората били много доволни и за това тях искат.Хубаво вървят в снега,ама на всичко останало е трагедия.Отказал съм се да им обяснявам,защото си мислят,че искаш да им пробуташ твоето,ама...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.