Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Зимни гуми-какви да избера?

Recommended Posts

Може ли някой да сподели, ако е карал Октавия 2  с nokian wr d4 - как са на шум . Предстои ми монтиране на такива и ме притеснява нивото на шума...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди седмица ми пристигнаха четири броя Riken Snowtime B2 205/55/16, но още не съм ги сложил. Произвейдат се в завода на Тигър по лиценз на Мишелин. Избрах такива бюджетни гуми защото лятото карах с Таурус(само името е друго) и останах много доволен. Имат учудващо добро поведение на дъжд. Дано не съм сбъркал с тези.

И аз карам с летни Таурус вече четвърти сеозн - първите два сезона много добре и на мокро и на сухо, но на третия увиснаха и имах 3 аквапланинга, а и на сухо забелязвам, че не държат вече.

Иначе зимни вече втори сезон ще карам с Дебица фриго 2 и Матадор сибир сноу мп92 с доста агресивна шарка са и ги слагах отзад, тази зима ще ги пробвам за предни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, в тия коли има доста системи на които няма да им харесат различните гуми от стандартните за модела. Не бих си правил “опити“ с 4х4 и с по-високи/различни от стандартните за колата/ гуми. Доводи: 4х4, километража, ESP, ABS /който управлява някои други неща/... Иначе, 205/55/16 си е фантастичен размер.

Неслучайно при вдигане на цолажът на джантите се сваля размерът на гумата, изразен в проценти от широчината на гумата.

Аз понеже си падам по опитите, хич не се вталясвам и ще пробвам точно тая комбинация, да вдигна диаметъра с 21мм.

Точно каквото пита колегата смятам да направя. И без това супърба от завода излиза с много малки гуми, кретенски изглеждат на тая грамадна кола търкалца 205/55/16. Може ли на скаут да слагат големия размер, а на супърб 4х4 дето е още по грамаден - малки, тъпотия.

Като гръмнат системите ще ви кажа :) Днес отивам да ги сложа.

Редактирано от Цецо75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли някой да сподели, ако е карал Октавия 2  с nokian wr d4 - как са на шум . Предстои ми монтиране на такива и ме притеснява нивото на шума...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятел кара с такъв нокиан миналата зима, сложени на голф 6 и на мен ми се сториха шумнички....

Редактирано от Mahorec
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За колата на девойката взехме зимни Riken.

Бяха произведени точно преди 2 седмици, т.е. много пресни и свежи гуми.

По мое мнение ще изкарат две зими без проблеми.

Аз от вчера си сложих зимните гуми. Сега тествам нова марка гуми, които се произвеждат от предната есен.

Днес ги сефтосах и до тук всичко е на 6.

Както написах по - назад, не робувам на марки, а гледам гумите да са нови и да се карат макс. 2 сезона ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, в тия коли има доста системи на които няма да им харесат различните гуми от стандартните за модела. Не бих си правил “опити“ с 4х4 и с по-високи/различни от стандартните за колата/ гуми. Доводи: 4х4, километража, ESP, ABS /който управлява някои други неща/... Иначе, 205/55/16 си е фантастичен размер.

Неслучайно при вдигане на цолажът на джантите се сваля размерът на гумата, изразен в проценти от широчината на гумата.

Реално самият размер като такъв няма никакво значение. Системите за сигурност, включително тези за налягането в гумите се "интересуват" само от разликата в размерите и/или налягането. 

А при вдигане на цолажа най-често се увеличава и ширината на гумата та затова се намалява височината в проценти, което реално е запазване на абсолютната височина. 

Последно - "вдигането" на гумите се отразява само на километража и води до опасност от опиране при натоварване. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, де... При завой ESP-то няма ли да се оплаче? За другото ясно...

Цецо, сподели какво е станало? Благодаря!

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз заложих на UNIROYAL MS plus 77 от Диана обслужването беше на ниво,гумите са произведени в Румъния с дот 3117 първото впечатление ,че са тихи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз карам с летни Таурус вече четвърти сеозн - първите два сезона много добре и на мокро и на сухо, но на третия увиснаха и имах 3 аквапланинга, а и на сухо забелязвам, че не държат вече.

Иначе зимни вече втори сезон ще карам с Дебица фриго 2 и Матадор сибир сноу мп92 с доста агресивна шарка са и ги слагах отзад, тази зима ще ги пробвам за предни.

Аз мисля че два сезона за такива бюджетни гуми е супер.Караш два сезона, хвърляш и купуваш нови. При мен размера на летните е 225/45/17 и цената беше 78 лв. на гума, което си е без пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На кола като Суперб по-скоро ще му застанат 215/55/16 (+11мм спрямо 205/55/15). Абсолютно безопасна разлика. По-широка стъпка и малко по-високи. А и си е голяма кола с 170к.с. и 4х4. 

На Пасат-а(В7 4х4 170) съм с този размер(215/55R16).Определено е по-добрия вариант,защото с 205/55R16 си е нисък,а и в борда на колата ги има и двата варианта и се задава с кой точно е.Кофтито е само цената на гумите,по-скъпичко излизат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, де... При завой ESP-то няма ли да се оплаче? За другото ясно...

От какво да се оплаче? То 1-2см разлика във височината на центъра на тежестта няма начин да ги хване. Все пак това не е Ф1 (там е забранено). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли някой да сподели, ако е карал Октавия 2 с nokian wr d4 - как са на шум . Предстои ми монтиране на такива и ме притеснява нивото на шума...

Аз карам с такива, сега ще ми е трети сезон със тях, карам ги на ОК1.Вчера ги сложих и врътна едни бързи 250км и ми се сториха шумнички спрямо летните ми vredestein sportrac 5.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От какво да се оплаче? То 1-2см разлика във височината на центъра на тежестта няма начин да ги хване. Все пак това не е Ф1 (там е забранено).

Ясно, значи няма да има проблем :)

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

@corropt: Честито! А ще споделиш ли страна на произход и DOT? (Интересно ми е :-) )

....

Dot: 2417; Made in The Netherlands

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз карам с такива. Онзи ден ги смених (3-и сезон ще им е сега), не намирам разлика спрямо летните Conti PremiumContact 5.

Може и аз да не съм толкова чувствителен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера ги монтирах и първите ми впечатления са положителни. Наистина на шум не се различават от летните ми Conti PremiumContact 5 . Доволен съм от избора. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Dot: 2417; Made in The Netherlands

Супер, браво!

Иначе гледайте на какво попаднах днес на път за работа - някой е продал на тази, предполагам, жена,

чисто нови гуми на 9 (!) години!

IMG_5994.jpg

IMG_5995.jpg

IMG_5993.jpg

За пореден път се убеждавам, че има безскрупулни търговци, които все ще успеят да пробутат некачествена стока на нищо неподозиращ купувач.

Очите на четири, като пазарувате!

Редактирано от Galliard33
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зимна гума BFGoodrich G-FORCE WINTER2 205/55 R16 91 T - 10999 лв.

Ако някой реши че може да има доверие на ЕМаг и да си поръча от тях гуми офертата им е до утре вкл. ако  не бъркам!

https://www.emag.bg/zimna-guma-bfgoodrich-g-force-winter2-205-55-r16-91-t-152633/pd/D0CXL2BBM/?utm_source=nl_oferte&utm_medium=email&utm_campaign=2017_10_31_nl_bg_halloween_crazy_days_&utm_content=nl_general&cmpid=69752

Не целя да рекламирам тези търговци, просто ако някой си търси такива гуми предполагам че ще може да ги убеди да са ДОТ 2017-та :D

при положение че този модел май е нов! Направо подаряват 1 гума! :D

И 195/65/15 - 84,99

https://www.emag.bg/zimna-guma-bfgoodrich-g-force-winter2-195-65-r15-xl-95-t-734147/pd/D14XL2BBM/

При тях пак  HANKOOK W452, 195/65R15 91T - 8099лв

https://www.emag.bg/zimna-guma-hankook-w452-195-65r15-91t-8808563378640/pd/DG274NBBM/

Редактирано от el_niqui
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Забавих се с покупката на БФ-а, което се оказа проблем, защото почти навсякъде са свършили. Единствено в Примекс открих налични бройки и вчера отнесох две. Веднага ги сложих и засега впечатленията ми на сухо и особено днес на мокро, са супер добри. Освен всичко друго, са и много тихи. Дано и на сняг се представят добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А не ви ли прави впечатление, че точно на БФ новата зимна гума е с по-плитък грайфер. Поне чисто визуално на мен така  ми изглежда. И въобще има ли стандарт или при всеки производител е различна дълбочината при чисто новите гуми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.