Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Дори и сегашната ми Октавия - е учудващо проходима!

Само дето гумите трябва да зацепят за нещо - и тогава издрапва!

Но не трябва човек да допуска да я зарови до дъно - защото тогава само тракторът помага!

И за прежалената..... Да, има го и това.

Когато се налага - теглиш една нашенска, и се набутваш в калта.

Пък каквото стане! :mrgreen:

• Отговори 682
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• shaft

53

• VALDO

52

• stivi797

43

• Milen Dimitrov

39

Най-много писали в темата

Публикувано

Не бе хора, аз нямам нито едното от двете, затова казвам кой-какво казал, който тествал и знае... Пък сега всеки шофьор различно си кара :) Така, че... аз не знам - така съм чувал и това пиша, че някой го е казал, не че съм за/против това... Казах само, че искам 4х4 да ми е следващата кола, друго не ме бърка коя технология точно. Като му дойде времето ще видя и двете и ще разбера - сега не ме интересуват.

Поздрави

Публикувано

Днес за пръв път я видях на живо. Очите ми останаха по нея...

Публикувано
И се извинявам за отклонението!

А то има ли тема дето да не наакаш?!?!?

По темата - миналата зима се нагледах на 4х4 затънали до ушите по кварталните улички. Всички тия коли са и си остават леки коли, а не джипове. Нямат клиренс и като падне повечко сняг лягат по корем, вдигат четирите лапи във въздуха и до там smile049 Така, че халдекси, малдекси и т.н. са за нормалните пътища. Да, и на мен следващата ми лека кола ще е 4х4. Може би дори О3 (най-сетне я докараха във вид който ми харесва, че 2ката smile175 ) да е. Но тя ще си остане паркетница. Завали ли снега с руската машина smile049

Публикувано

Идеалният вариант е: РЪЧНИ СКОРОСТИ + 2.0 TDI + коНби + rs + някой по-хубав цвят + 'жанси 17 максимум, че по бг пътя не искам повече, дори и това му е много... и да има 4х4. Тогава единия бъбрек не ми трябва със сигурност.

Понеже споделям мнението на колегата, дали няма да стане възможен такъв вариант:

bega4kata + нормална 180 коньова с 4x4 (и с автоматче) и някакъв RS пакет? Сигурен съм, че ще мине обявените за RS 220 коня (говоря за бензинката), но пък гаранцията...

Аз все още търся инфо дали няма да пуснат 4х4 на RS, ама надали...

Поздрави

Публикувано
Днес за пръв път я видях на живо. Очите ми останаха по нея...

Колега, къде я видя? Не си в България?

Тя Октавията ще е налична в БГ чак към средата на Октомври-Ноември!

Поздрави!

Публикувано

В Русе със софийска регистрация :) Светло син тестов автомобил, TDI smile035

На нея пишеше, че гори 3.8 на 100 :-k с 5 години гаранция

Три пъти се връщах при нея да я зяпам :smt032

Публикувано

Ти за нормална говориш,аз мислех, че за РС!

Публикувано

Нормална. Не следя темата и сега видях, че коментирате рс-а smile027

Публикувано

Ето това имам предвид:

post-2116-138453478605_thumb.jpg

Поздрави

Публикувано

Октавия 3 изпълни ролята на форлойфер на Рали България 2013,управлявана от Григор Григоров и Йордан Батаклиев в ролята на навигатор.

81128-c9d9f1d5094d42fdca8f58e2a2bf9b34.jpg

И в тези фейсбук албуми:

https://www.facebook.com/pages/APIX-Act ... tos_albums

Публикувано
  • 2 месеци по-късно...
Публикувано

Малко тестове на Euro NCAP:

И малко екстри:

Публикувано

Kaк руснаците тестват Октавия 3:

Публикувано

Да дойде да ми тества Фабията! smile021

Публикувано

И мен и мен :) :mrgreen:

Публикувано

Днеска гледах наживо RS-a... Ей, значи, снимката си е снимка, но на живо... За мен не е това от снимките... Не очаквах... Може на някой да му хареса, но мен ме обвземат смесени чувства... Като погледна като цяло - ОК, интериора е готин, удобен, но вънка - за кола 43500лв, мисля, че толкова беше /бял TDI RS лифтбек - ръчка/, "пластмасови" декоративни накрайници за ауспуха отзад на бронята - ЛЕЛЕ, колко зле!!! Ауспуха си е двойно гърне като на досегашните от едната страна само???????? Десния кюнец е декоративен!!! Идеален за листа в бронята... Не го знам къде води, но има дупка в бронята и е пластмаса води напред и надолу под багажника някъде... Не го очаквах това... И като погледне човек отзад вижда кривия ауспух, около който има огромни дупки и процепи и се показва чуден изглед към земята... Не ме кефииии... Салона е горе-долу добре - удобни седалки, удобно изгледа и готино се почувствах като цяло вътре - с бели/сиви шевове... Вънка, може би, защото е бяла и на мен бяло за кола не ми харесва, но около вратите черните уплътнения са като пластмасова гума, долнопробна... Поне да беше нещо друго, не знам... Изглежда ми евтина изработка, като цяло... И прави колата супер неугледна! А пък цената е... Баси.

Иначе под нея към педя и нещо висока??? Готова за офроуд в България! Има бая за снижаване, по-висока е от моята...

Много се разочаровах, очаквах нещо велико, нагласил се бях много... Очаквах едва ли не перпетомобиле, а то какво излезе наживо... Карам си моята, докато се разкапе... И това е.

Поздрави

ПП: волана беше направен от някаква супер странна едро перфорирана кожа, прилича на гъба за миене на чинии...

Публикувано

Не съм предполагал,че от Шкода,може да СЪТВОРЯТ ПОДОБНА МЕГА ЦИГАНСКА ГЛУПОСТ-ФАЛШИВ АУСПУХ :smt018 :smt018 :smt018 :smt018 :smt018 ПРОСТО МЕ ОТКАЗАХА ОКОНЧАТЕЛНО ДА СИ КУПУВАМ ОКТАВИЯ RS!

Може ли такава ИЗЛАГАЦИЯ?????Умът ми не го побира направо.

Тея са луди!

Ебахти глупаците....бесен съм

Публикувано

Не се коси бре батка!Той фалшивия вероятно е само за дизела,щото както сам разбра,дизела не е за бегачки! smile001

Публикувано

Не вярвам аз!

http://www.topgear.com/uk/photos/skoda- ... 2013-07-12

Снимки 4 и 5!

http://s1.cdn.autoevolution.com/images/ ... lery_1.jpg

Увеличавате снимката и се вижда тръбата! (която е под ъгъл на ЛЯВОТО ГЪРНЕ)

Дизелът може да е с 1 тръба (не вярвам), но за бензин съм сигурен , че са 2.

Клипчето е на ОКТАВИЯ ДИЗЕЛ!

От 1:50 - 2:00 на кадъра се вижда ЯСНО дясното гърне!

От 2:20 до 2:30 си спирайте на голям екран на забавен каданс! Виждат се 2те гърнета!

На 3:36 също!

На 4:02 също!

Ако се лъжа....Сами съвсем ще се ядоса!

smile168

Според мен (лично мнение), shaft се е объркал. Обяснявам (за себе си). Самият накрайник е ДЕКОРАТИВЕН и върви с бронята , а в основата му просто влиза тръбата от ауспуха. Ако тя е под ъгъл и е още в началото на накрайника може да не се вижда!

Пример веднага давам: Рено Меган РС

http://www.supersprint.com/en/prod_z-g-3238.aspx

Публикувано
Не вярвам аз!

:smt017

Публикувано

Значи, това което видях наживо е дизела - отляво беше гърне като на октавия 1 дизеловите грозни тесни тръбици закривени едни такива и в началото просто си стояха преди накрайника, може да са влизали 2см, но не се докосваха ами стояха във въздуха неутрално??? За справка октавия 3 - тя нали е със скрит ауспух вече, не се подава от бронята... И, който иска RS просто слага пластмасови накрайници, реже бронята и готово - същото...

Отдясно се виждаше само черна пластмаса като отходна тръба, вървеше напред и надолу и наляво някъде... прозираше светлина отнякъде под бронята и нямаше нито прашинка по нея... И тогава ми стана тъжно :) съжалявам, но не може на кола за 43 и кусур хил. лева, ауспусите отзад да са пластмасово-ламаринести декорация... Затова хората карат БМВ-та, защото там са истински май-май... Съжалявам, че не снимах, но набързо я прегледах и заминах, че ми беше кофти нещо, а и прекалено много хора имаше и не върви да лягам, да се гъзоря отдолу да гледам има ли гърнета или не - отдясно, като бях клекнал не видях никакво гърне. Отляво обаче си се виждаше много ясно какво са сътворили.

Затова казвам, интериора изглеждаше супер, чувствах се добре, като вкъщи, но тия недомислици няма да ми дават мира... Мда.

Наистина на снимки и клипове си личат гърнетата, но на живо това тди 184 коня нямаше два истински ауспуха, ами единия приличаше на нещо като отдушник. И колата е много висока, беше с тези джанти:

http://content.worldcarfans.co/2013/6/2 ... 904195.jpg

Спойлера отзад не е нещо особено, не е тип -пейка- като на предния рс, ами е някакъв загатващ, един такъв малък, семпъл - май е кух, твърд е, но имаше дупки за дишане отдолу.

Като визия - бяла е много не ОК, неугледна е, нищо не разбираш като я гледаш. Вътре ме накефи обаче, мекички седалки, приятна е, с изключение на огледалата. Задното стъкло си е като на о2 и не изглеждаше нищо ново. Багажника си е същото нещо. Ауу, вратите и багажника - колко ги блъсках, за да се затворят, защото само хлопваха... ако ги засиля на моята така ще се изтряскат много силно, а на тая леко хлопват, но доста некомфортно силно засилване искат, за да се затворят и багажника и вратите... Иначе не се затварят лесно като на рапид или супърб.

А пък, Рапид спейсбек-а също не е нищо особено... Фабия на стероиди ми се видя... Седана е по-добре. Зависи, донякъде е идейно, да прилича на А3 ала-бала, но от друга страна несъразмерно, криво, гърбато едно такова червено, костенурчесто. Вътре си е, както си е рапида - същото. Нищо общо със снимките... и е за 33 000+лв.

Поздрави

ПП: цените, които споменавам са само за експонатите. А, да... И педала на газта, това че започва отгоре - не ми се видя неудобно, същото си е. Много плавно и меко вървеше, като при другия започващ отдолу.

ПП2:

ЕТО ГО ДОКАЗАТЕЛСТВОТО, TDI НЯМА ВТОРО ГЪРНЕ (накрайника е декорация само, на клипчето изглежда цяла генерация, но не е):

http://www.the-car-addict.com/2013/08/t ... hback.html

Извадка:

What's to Dislike?

...

What's a bit sad is that just one of the two trapezodial chrome exhaust pipes is used – the left one.

...

Skoda-Octavia-RS-Combi-TDI-Steel-Grey+(6).jpg

Skoda-Octavia-RS-Combi-TDI-Steel-Grey+(5).jpg

Skoda-Octavia-RS-Combi-TDI-Steel-Grey+(35).jpg

Към 3:30...

Публикувано

Бе Шафте и на BMW видимо са овални, но като се загледаш в тях и се вижда смешна тръбичка,като на Dacia!А тва защо само единия е истински ви го обясних по нагоре! smile001

Публикувано

Дано да е само на дизела тази простотия.Но дори и на дизела да е,как може ,нека просто дизела да го бяха оставили с един декоративен накрайник,а не с ФАЛШИВ :smt018 МНОГО Е ГРОЗНО ТОВА.БИ МЕ ОТКАЗАЛО ДА СИ КУПЯ КОЛАТА ЧЕСНО.

Не съм допускал,че може да се случи такова нещо на кола за близа 50 бона и топ модел.

Успокоява ме само ,че поне на бензиновата МАЙ ще са 2 истински накрайника.

Ако си решил дизел да си купуваш,трябва на чисто нова кола да и правиш ауспуси smile175 .Защото мен ще ме е срам да я закарам до вкъщи само така...

post-2454-138453494638_thumb.jpg

post-2454-138453494652_thumb.jpg

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.