Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Аха - тъй стана на практика :)

Добре, че малкия е като линейка, та носи веднага бири от магазина :lol:

  • 2 седмици по-късно...
  • Отговори 602
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • Green_Witch

    76

  • biser.or

    71

  • VALDO

    71

  • РусенскоВарено

    57

Най-много писали в темата

Публикувано

Пряко включване от Смолян - РОДОПСКА САЛАТА :

 

1.Смилянски боб(цена от 8 до 10лв.за кг);

2.Печена червена чушка;

3.Кисели краставички;

4.Червен салатен лук;

5.Лютеница(Първомай на Bulcons);

post-1874-138453333255_thumb.jpg

  • 4 седмици по-късно...
Публикувано

Моля някой, който е наясно с туршиите да ми даде рецептата за туршия от зелени домати. За ориентир(щото сигурно има няколко вида :-k) - слага се копър и май чесън, ама за него не съм сигурен, и се стерилизира. Мерси предварително. smile027

Публикувано

Гога, има туршия със зелени домати, мед, чесън, без копър, което не ти пречи да си сложиш, де, и е без стерилизация. Такава върши ли ти работа?

 

***********************************************

 

П.С. Тази ли търсиш?

 

3кг зеле

2 кг зелени домати

2 кг зелени и червени чушки

2 кг моркови

2 кг краставички корнишони

целина

копър

магданоз

400 мл оцет

сол на вкус

черен пипер

бахар

дафинов лист

 

Почистете зелето от връхните листа и го нарежете на ивици. Измитите и почистени домати нарежете на кръгчета. Измийте чушките, почистете ги от семките и ги нарежете на ивици. Нарежете или настържете морковите. Изберете по-млади и свежи краставички корнишони и ги нарежете на кубчета. Почистете и нарежете целината и магданоза.

 

В подходящ съд размесете и разбъркайте всички зеленчуци. Посипете ги със солта. Изчакайте 2-3 часа, да пуснат сока си и отново ги разбъркайте. Във всеки от приготвените буркани слагайте по част от сока, 30мл оцет, 3-4 зърна черен пипер, 1-2 зърна бахар и парченце дафинов лист и 1 цвят от копър. Напълнете бурканите плътно с зеленчукова смес, докато отгоре се появи сок.

 

Запечатайте херметически с капачки и стерилизирайте в продължение на 10 минути.

Публикувано

Мерси, Ице! И тази върши работа. smile027

 

Иначе търсех една дето е само от зелени домати. :-k

Публикувано

Ап, извинявам се - ето:

 

4 кг зелени домати

200 г сол

200 г захар

200 мл оцет

200 мл олио

2-3 връзки копър

 

Доматите се нарязват, засипват се със солта и захарта и се оставят да престоят така 1 час. След това се изцеждат, кипва се марината от оцета и олиото, като се прибавя и отцедения сок. Доматите, наредени в буркани се заливат с маринатата и 5 минути се стерилизират.

Публикувано

Страшен си, Ице, мерси! smile027

Публикувано

Тази е без стерилизация, щото има аспирин

п.п./лично мое мнение е да се избягват стерилизациите на туршиите. По този начин омекват/сваряват се/ от температурата. Ако се стерилизират, да е за не повече от 5мин./

 

Продукти:

за 1 компотен буркан

 

малки зелени доматчета

100 мл винен оцет

1 ч.л. сол

1 с.л. захар

4-5 зърна черен пипер

2 зърна бахар

1 с.л. копър

3-4 скл. чесън

1 аспирин

 

1. Почистете и измийте доматчетата. Надупчете ги с игла на няколко места. Ако са по-големи, ги нарежете на половинки или четвъртинки.

2. Разпределете ги в буркани, залейте ги с оцета. Прибавете солта, захарта, чесъна, подправките и аспирина.

3. Възварете вода. Залейте доматите с врялата вода, запечатайте бурканите и ги обърнете. Оставете ги да изстинат.

Публикувано

Ако се абстрахира човек от некои дивашки цинизми и автентичния език на Северозапада - наистина има добри рецепти.

Публикувано

Мили хора, от много време се канех да направя мекици, но отлагах до последно поради страха си да не се проваля с гръм и трясък! Днес, обаче, имах повече време и направих стъпка по стъпка ЕТО ТАЗИ РЕЦЕПТА и съм втрещена от уникалния резултат! НИКОГА НЕ СЪМ ЯЛА ТАКИВА МЕКИЦИ! И не са мазни!!!

 

Бон апети на всички!

 

п.с. Гьожата още не съм я тествала, но скоро мисля да го направя. Тази дама има златни ръце! Мекиците са божествени!

Публикувано
Мили хора, от много време се канех да направя мекици, но отлагах до последно поради страха си да не се проваля с гръм и трясък! Днес, обаче, имах повече време и направих стъпка по стъпка ЕТО ТАЗИ РЕЦЕПТА и съм втрещена от уникалния резултат! НИКОГА НЕ СЪМ ЯЛА ТАКИВА МЕКИЦИ! И не са мазни!!!

 

Бон апети на всички!

 

п.с. Гьожата още не съм я тествала, но скоро мисля да го направя. Тази дама има златни ръце! Мекиците са божествени!

Въъй ,за другия уикенд ще си направя ей такива мекички и аз smile092

Публикувано

Цял ден се занимавам с тази дивотия. Много мразим да режем зеле! :mrgreen: , но си заслужава! :)

 

Рязана туршия

Продукти:

Зеле, карфиол, камби, моркови, кервиз.

Всичко се нарязва в по- голям съд и се разбърква. Слага се маринатата в буркана, след това се насипват продуктите, като се натъпкват яко. Долива се със студена вода до горния ръб на буркана.

В продължение на една седмица бурканите се обръщат сутрин и вечер по веднъж. Не се стерилизират.

Съотношението на карфиола, камбите, морковите и кервиза са според предпочитанията. Не мога да дам конкретен грамаж,/примерно за една зелка/. Не е хубаво да се прекалява с кервиза. По желание в буркана могат да се пуснат няколко парченца червено цвекло. Предават много приятен червен цвят на туршията.

За маринатата:

10 с.л. оцет

1 с.л. сол

1 с.л. захар

2 аспирина /по един отгоре и долу/

Дозата е за компотен буркан.

post-4842-138453341035_thumb.jpgpost-4842-138453341165_thumb.jpgpost-4842-138453341173_thumb.jpg

Публикувано

Дойде времето да се прави туршия, че после ракийката да върви повече! Аз предпочитам рязаната туршия, без стерилизация, без буркани и да има от всичко, което обичаме в къщи! Технологията е следната:

2 кг. корнишони

2кг. карфиол, накъсвам го на розички

1кг. чорбаджийски чушки

1кг. червена капия

1кг. зелени домати

1кг. моркови

1 голяма бяла зелка, нарязана на едро

1 малка червена зелка, на две половинки

1 глава чесън, обелен на скилидки

няколко шайби целина, нарязана на кубчета

1 с.л. бахар на зърна

Всичко това залях с марината, получена с 3 пакета pikant fix сладко кисела на Dr.Oetker

и два пакета Let`s Fix на Mеrcury foods (рецептите на практика са идентични).

Получи се радваща окото картинка:post-7032-13845334118_thumb.jpg

Сега оставям химията и времето да си свършат работата, а аз отивам да нападна някоя бутилка червено вино от колекцията...за добре свършената работа! smile021

Публикувано

И сега както сте подкарали туршиите, предлагам нещо много вкусно за хапване, на което се натъкнах из интернет пространството и смятам в най-скоро време да приготвя. Тогава ще мога да споделя и отзиви,но снимковия материал към тази рецепта е достатъчно показателен :) Пък и мисля, че пилешките бутчета си остават във вечния списък с неомръзващите и любими рецепти.

А ето я и нея:

 

Пълнени пилешки бутчета

 

 

post-5872-138453342183_thumb.jpg

Продукти:

4 големи пилешки бутчета (броят им ще зависи от хората на масата)

1 голям сварен картоф

1 яйце

50 гр синьо сирене

50 гр пушено сирене

50 гр кашкавал

3-4 листа прясна салвия

1 малко клонче пресен розмарин

3-4 стръка пресен риган

3-4 стръка прясна мащерка

сол и черен пипер на вкус

 

Приготвяне:

За пълнежа настържете на ренде картофа и сирената. Смесете ги с яйцето и нарязаните подправки. Ако нямате пресни, ползвайте сухи такива. Овкусете със сол и пипер, а след това разбъркайте.

 

Измийте добре бутчетата и ги поръсете със сол навсякъде. С пръсти внимателно отделете кожата от месото откъм отрязаната им широка страна. Само я повдигнете като внимавате да не я разкъсате. Колкото по-голяма част успеете да отделите, толкова по-добре. Целта е да направите джоб, в който да може да сложите повече плънка.

 

Разпределете пълнежа за бутчетата. Нанесете го под отделената кожа като се стараете да има навсякъде от сместа.

 

Сложете напълнените бутчета в тава, а около тях разпределете цели клончета пресни подправки. Поръсете с черен пипер. Ако месото не е достатъчно мазно, може да го полеете леко със зехтин или масло.

 

Не слагайте течност. Хубаво е пилешкото да се изпече само в собствените си сокове и мазнина. Но ако ви се стори сухо, налейте малко вода, бира или бяло вино. След като бутчетата са изпечени, отстранете клончетата с подправките.

 

Сервирайте топлия специалитет с бира или изстудено бяло вино. За гарнитура може да направите картофено пюре или сотирани зеленчуци.

  • 1 месец по-късно...
Публикувано

Я да повдигнем малко темата с манджите! :mrgreen:

Ей това се случва с непослушните рибоци:

 

Стъпка 1.

post-2096-138453353694_thumb.jpg

 

Стъпка 2.

post-2096-138453353713_thumb.jpg

 

Стъпка 3.

post-2096-138453353715_thumb.jpg

  • 4 месеци по-късно...
Публикувано

Какво става бре брадъри?!Да не минахте на полуфабрикати? smile001

Публикувано
Какво става бре брадъри?!Да не минахте на полуфабрикати? smile001

:mrgreen: Направо ги отказах да пишат със снимките за непослушния рибок. smile091

  • 2 седмици по-късно...
Публикувано

Къде на Витоша или близо около София има див чесън? Много е приятен за салата и точно сега расте. Моля, ако знаете от къде мога да си набера споделете.

Публикувано
Къде на Витоша или близо около София има див чесън? Много е приятен за салата и точно сега расте. Моля, ако знаете от къде мога да си набера споделете.

Провери на пазара, може и да има, естествено, ако не искаш да си го набереш лично. В Пв. го продават на пазара. Ходят да го берат около гребната база. :)

 

smile027

Публикувано

Яренце - 8кг. чисто тегло smile027

post-1403-138453386066_thumb.jpg

post-1403-138453386093_thumb.jpg

Публикувано

Важна е готварската дреха без нея няма качествена манджа! :smt032

Публикувано

С колегата FleXos в Холандия http://www.snimka.bg/?album;aid=677257

а снимката е в камиона ми!

Той си дойде малко дрогиран,понеже цял ден боядисвал,а то мен ме хвана.. smile027

  • 1 месец по-късно...
Публикувано

Много вкусна скаричка си спретнахме с Бирения :) селски кюфтенца, кебапчета, суджук и тиквички. А Началника направи суперска салатка и картофки :)

post-1403-138453392485_thumb.jpg

Публикувано

Браво!Поддържате форма!!!

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.