Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
Като и сложат 20тди с 258к.с. и 4х4 ще си я купя.Ама няма да стане за съжаление.

Сигурен съм, че ще успееш 185 те коня да ги вдигнеш поне до 240!

Виж, вече дали возилото ще е 4х4 - не знам.

Само тоя вариант да не е комби - ами да има и 4х4 хетчбек! :smt017

От Октавия 1 имаше хетчове 4х4 - макар и малко!

• Отговори 682
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• shaft

53

• VALDO

52

• stivi797

43

• Milen Dimitrov

39

Най-много писали в темата

Публикувано
Като и сложат 20тди с 258к.с. и 4х4 ще си я купя.Ама няма да стане за съжаление.

А не смяташ ли, че този мотор е много изпилен и бързо ще започне да дефектира?

Публикувано

Е това вече много ми харесва! RS-a е страхотен! Много ме радва, и изглежда страшно яко!

Поздрави

ПП: ето сега рс-а на снимки ме кара да продавам бъбрек... и да я купувам!!! Иначе чистата тройка е много зле за мен...

Публикувано

И пак няма 4х4 ](*,) ](*,)

Каква файда от тези коне - като не може да се използват пълноценно ???

Публикувано
И пак няма 4х4 ](*,) ](*,)

Каква файда от тези коне - като не може да се използват пълноценно ???

Така е....

Не пише също да има нито диференциал с ограничено приплъзване, нито настройките на окачване, волан и тн. както Golf 7 GTI.Не пише и дали въртящия момент е колкото на голфа - 350 N.m.

Според мен така трябваше да изглежда обикновената, а RS-а да имаше още по-спортна и различима визия.

Публикувано

То в движение и трафик не ти трябват повече от 200 коня....

Повечето коли , вдигат 200 без проблеми!

Това, дали ще стигнеш 5 мин по-рано, не мисля, че е фактор!

Онзи ден се връщам от Силистра и ме стига комби Фокус- 1.6 Екобуст. Много приятно се изстрелва: Да , от 100-до 200 му правя 3 икаруса (хармоника) разлика, но Фабията върви с 200-220 и Фордчето без проблеми си ги мачка.

Едва ли в трафик и на път някой може постоянно с 200-220 да си кара!

Аз без проблеми бих си взел комбинизон бензинец!

Публикувано

Другите интериорни промени са свързани с триспицов спортен волан, алуминиеви накладки на педалите и праговете и с наличието на специален Maxi DOT дисплей на приборния панел. За съжаление официални фотографии на салона все още не са разпространени.

Просто ще припадна :)

Публикувано
То в движение и трафик не ти трябват повече от 200 коня....

Повечето коли , вдигат 200 без проблеми!

Това, дали ще стигнеш 5 мин по-рано, не мисля, че е фактор!

Онзи ден се връщам от Силистра и ме стига комби Фокус- 1.6 Екобуст. Много приятно се изстрелва: Да , от 100-до 200 му правя 3 икаруса (хармоника) разлика, но Фабията върви с 200-220 и Фордчето без проблеми си ги мачка.

Едва ли в трафик и на път някой може постоянно с 200-220 да си кара!

Аз без проблеми бих си взел комбинизон бензинец!

По нашите пътища тия скорости са си чист хазарт.

Или ако през повечето време караш с толкова - си перманентно в зоната на здрача!

Особено като говорим за ония пътища - към Силистра, а и надолу, към Варна.

Там пък както в един момент уж имаш видимост, пък в следващия същата значително намалява, като почне да се свива завоя..... и става направо като руска рулетка.

А и тираджиите както никак нямат навика да си карат в своята лента, а обичат да се изнасят по-вляво, или по-вдясно, съответно при ляв или при десен завой - и това допълнително добавя още една хазартна нотка.

Не че не съм стигал от София до Силистра за 5 часа..... Стигал съм.

Ама си е опасно.

Да не говорим за това, че човек в един момент се схваща зад волана. Врат, гръб - стават като камък.

Тъй че с 200 по тия пътища..... Не е много разумна идея.

Дори и с Октавия 3 с 220 или със 185 коня. [-X

Или с Мерцедес S класа с 400 коня.

Или не знам.... Всеки си преценява за себе си.

В крайна сметка, главите са си наша лична собственост. :mrgreen:

Публикувано

Абе тя главата си е наша ама е хубаво като ще се самоубиваш да не го правиш на обществени места(пътя). И като се самоубиваш гледай само ти да умреш, а не с тебе да загинат още 4-5 невинни човека.

Публикувано

Като сте почнали със спама, да са изкажа и аз :mrgreen:

Да не говорим за това, че човек в един момент се схваща зад волана. Врат, гръб - стават като камък.

Стиви, стар си за такива неща, карай си внимателно в дясната лента :lol:

Онзи ден ходих до Смолян да се порадвам на колата, та на връщане на магистралата един Мергел от новите Е350 не можеше да ми смогне s_flag гаврата беше жестока :lol:

Публикувано
Извинявам се за спама който правя ,но тази красавица трябва и тя да е някъде !!!!Още веднъш се извинявам че не направих нова тема !!!

http://fakti.bg/avto/68424-nova-fabia-pre smile152 z-2015-a

Публикувано
Като сте почнали със спама, да са изкажа и аз :mrgreen:

Стиви, стар си за такива неща, карай си внимателно в дясната лента :lol:

Онзи ден ходих до Смолян да се порадвам на колата, та на връщане на магистралата един Мергел от новите Е350 не можеше да ми смогне s_flag гаврата беше жестока :lol:

Съгласен съм, годините са си години.

Пък и просто вече не ми прави такъв кеф да юркам.

А и след като съм се обръщал много пъти - нали разбираш, че няма Господ все да ме пази. Макар че, казват, Той обичал лудите - и гледал да има достатъчно такива, че иначе ще е скучно.

От друга страна, както го сочиш примера с Е350 - какъв му е бил моторът, знаеш ли?

Ако е някой дизелак със 180-200 коня, при тегло 1600-1800 кг..... Няма да се набира като твоята кола. Която е 300 коня, ако си спомням добре, и теглото й е 1250 кг или нещо такова - празна.

Може цифрите малко и да ги бъркам - конете със 10-20, а килограмите с 50-60 - но порядъка ще е приблизително тоя.

Тъй че гаврата е съвсем разбираема.

Но аз говоря за пътищата - защото нашите родни такива са много далеч от идеалните.....

А и кучета притичват, възрастни преминават, деца, камъни има, дупки, пирони.

За куките пък да не говорим.

И при това положение - има ли смисъл?

А че и аз понякога си правя закачки с някои такива ентусиасти - да, тъй е. Макар че тогава гаврата може би е по-поносима..... Нямам 300 коня на колелата, все пак.

Но пак става забавно!

А ако бях с Октавия 3, вариантите с повече кончета - сигурно щеше да е още по-забавно.

Публикувано

Стиви, Е350 бензинка е 306 коня, според мен Маджо визира точно този модел. Дизелака Е350 е с 265 кончета. Виж в теглото разлика наистина има в полза на октавията. smile049

Публикувано
Стиви, Е350 бензинка е 306 коня, според мен Маджо визира точно този модел. Дизелака Е350 е с 265 кончета. Виж в теглото разлика наистина има в полза на октавията. smile049

Ето за това става въпрос!

Пък Мастер Он ме е качвал в колата си, макар и за едно кръгче - и цифрите, които ми каза, доколкото си ги спомням - бяха 350 коня на вала, и към 300 на колелата.

Той може да ме поправи - ако бъркам! :mrgreen:

И се набираше много добре - пък и окачването й беше снижено.

Тъй че при едни и същи коне, Октавията ще е доста по-лека от Мерджана, а и достатъчно стабилна!

И сам разбираш как ще се набира! :smt017

То и за Октавия 3 какво казват - че е със 100 кг по-лека от О2.

Тъй че ако нещата са същите и при RS варианта - той ще има определено предимство пред доста други къде-къде по-мощни коли!

Не са важни само конските сили - а и килограмите!

Но у нас просто няма такива пътища - та да се кара дълго с такива скорости. [-X

Ех, не го оставихме бате Бойко да ни построи магистали - пък тогава да го свалим! smile091

Публикувано
....един Мергел от новите Е350 не можеше да ми смогне s_flag гаврата беше жестока :lol:

Точно подобни случки дават смисъла и чара на проекта ти smile152 smile092

пп. @stivi797 , онова кръгче май е разбъркало малко възприятията ти smile035 , викаш набира се ? smile117

Публикувано

СТИГА С ТЕЗИ КИЛОГРАМИ!

Тази година, Маджо, да не почнеш и ти, ама тя твоята е по-лека.

Фабията тежи 1360кг. - претеглена с празен резервоар! Това за такава калинка....малко ли е?

В никакъв случай не искам да опонирам на някого, но поне за мен: НОВОТО СИ Е НОВО!

Такъв Мерц....аз бих предпочел да се возя и пръцкам в него, нека Маджо да ме разтегля с Октавията.

Мерца без проблем може да си държи 230-240..... и вътре е идилия. Всеки сам да си прави сметката.

В никакъв случай този пост не е насочен към Маджо, а изказвам мнение.

Аз съм иначе на "горе-долу" същия полюс като Маджо. Магеря, блъскам, може да ми се надува (по-леко от него) главата , но ми е кеф да разтегля такъв тип автомобил.

Но го има и обратното: Кой колко нерви и пари е вложил в нещо си, а накрая НОВОТО в трафик не отстъпва кои знае колко, но пък комфорта му е несравним (камо ли с моята калинка).

Това ми е тънката мисъл!

smile159

Публикувано

Тя таз калинка да не е бременна,че тежи почти колкото Лаурентина? smile001

Публикувано
Тя таз калинка да не е бременна,че тежи почти колкото Лаурентина? smile001

Бременна дизеларка smile091

Ися ;)

п.п. май оспамихме темата smile056

Публикувано
СТИГА С ТЕЗИ КИЛОГРАМИ!

Фабията тежи 1360кг. - претеглена с празен резервоар! Това за такава калинка....малко ли е?

В никакъв случай не искам да опонирам на някого, но поне за мен: НОВОТО СИ Е НОВО!

Такъв Мерц....аз бих предпочел да се возя и пръцкам в него, нека Маджо да ме разтегля с Октавията.

Мерца без проблем може да си държи 230-240..... и вътре е идилия. Всеки сам да си прави сметката.

Аз съм иначе на "горе-долу" същия полюс като Маджо. Магеря, блъскам, може да ми се надува (по-леко от него) главата , но ми е кеф да разтегля такъв тип автомобил.

Но го има и обратното: Кой колко нерви и пари е вложил в нещо си, а накрая НОВОТО в трафик не отстъпва кои знае колко, но пък комфорта му е несравним (камо ли с моята калинка).

Това ми е тънката мисъл!

smile159

Каква е тая Фабия? Какви са тия килограми?

Моята Октавия се води 1350 кг празна, обаче със водача, тоест със 75 кг, и с половин резервоар - тоест още 25-30 кг - които влизат в това тегло.

А Фабията ти би трябвало да е по-лека!

Иначе за комфорта - абсолютно съм съгласен!

За възприятията - не ги разбърка, ама ми хареса колата на човека как се набира! А и как спира също!

Но просто в България няма пътища, та да перкаш с над 200.

Със 160 да караш малко по-дълго - пак си е сериозен риск!

И лично аз повечето коне бих ги използвал само за бързо изпреварване, когато се налага - а иначе и аз обичам просто да се кефя, а не толкова да се състезавам.

Но разбирам хората, които обичат да гонят - защото и аз съм гонил навремето! :smt017

Публикувано
СТИГА С ТЕЗИ КИЛОГРАМИ!

Това ми е тънката мисъл!

smile159

Модераторите - моля ви, изтрийте го последното!

Нещо нета ни днес е ужасен!

Публикувано

1360 теглено на точен кантар.

Забравих да спомена, че АЗ бях в колата: Без мен- 1280кг.

П.С: Айде стига спам!!!

Давайте още снимки на ОК3 РС!

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.