Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Как ви изглеждат колите след градушката ?

Recommended Posts

И аз за това си мислех - къде има най-близко до София оторизиран сервиз на Шкода? Лошото е, че на мен ми е напукано здраво предното стъкло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 141
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• vp81

25

• otvorkoto

14

• shaft

10

• mRt

8

Най-много писали в темата

Някой знае ли защо в ДЗИ не дават възлагателни писма в момента, а щели след една седмица ?!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой знае ли защо в ДЗИ не дават възлагателни писма в момента, а щели след една седмица ?!?

Доколкото съм наясно... всички се бавят с възлагателните... не са само от ДЗИ.. Алианц също не са особено бързи. За служебната от Евроинс ми казаха, че ще им отнеме около 5 дни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото съм наясно... всички се бавят с възлагателните... не са само от ДЗИ.. Алианц също не са особено бързи. За служебната от Евроинс ми казаха, че ще им отнеме около 5 дни

Стана ми интересно, защото досега винаги възлагателните са ми ги давали веднага, а сега нещо се помотват - явно мислят някакви схеми !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4е4о , досега са ти давали възлагателни писма веднага , ама нямаше 500 коли на опашка за щети , нали ? ;)

Нормално е при такъв обем на заведени щети , да има забавяне . Все пак всички , данни , описи от щети , вноски и т.н. трябва да са разнесени по системите . Хора работят. Това са "схемите"

Колеги , просто разберете , че ситуацията коята се получи е извънредна и няма как всичко да е както при нормални обстоятелства ... :sorry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4е4о , досега са ти давали възлагателни писма веднага , ама нямаше 500 коли на опашка за щети , нали ? ;)

Нормално е при такъв обем на заведени щети , да има забавяне . Все пак всички , данни , описи от щети , вноски и т.н. трябва да са разнесени по системите . Хора работят. Това са "схемите"

Колеги , просто разберете , че ситуацията коята се получи е извънредна и няма как всичко да е както при нормални обстоятелства ... :sorry:

Така е Марто, хора работят ! Днес като ходих до ДЗИ - не се спряха (адмирации, за което). Явно в предния си пост не съм се изразил както трябва, но под "схеми" имах впредвид някакви нови механизми за организация с доверените сервизи, защото има наистина много пострадали коли. Евала на застрахователите, че удължиха сроковете.

ПС) Да споделя днес какво ми направи впечатление докато си чаках съвестно реда - идват някакви хора, явно познати на служителите в ликвидационния център, лаф мохабет и айде снимат им веднага колите - много е грозно като го видиш отстрани.

Редактирано от 4е4о
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В шкода са докарали предни стъкла. Сега чакам ред за смяната. За ламарините съм на 09,04,2015г. :champion:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В шкода са докарали предни стъкла. Сега чакам ред за смяната. За ламарините съм на 09,04,2015г. :champion:

Добре е, тъкмо ще я освежат след зимата ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

09.04.2015?!!!! Лелееееее. Съжалявам. Явно имам късмет - разминах се с леки поражения. Първоначално от ЕТ ми се обадиха с предложение за 13.02.2015 г., но след като им изпратих описа и възлагателното писмо, вчера получих час за 24.07.2014 г. Дано да я оправят за седмица, че от началото на август съм на морето. 

Колеги, ходете в ликвидационните центрове около София. Аз отидох миналия петък в ликвидационния център на "Армеец" в Благоевград. Първо, имаше една кола преди мене. Второ, получих веднага възлагателно писмо.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не е тайна колега, кога казаха, че ще ти дойде реда за смяна на стъкло? Че аз чакам още възлагателното писмо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не е тайна колега, кога казаха, че ще ти дойде реда за смяна на стъкло? Че аз чакам още възлагателното писмо.

Вече си я взехме със сменено стъкло. Поздравления за хората от шкода.

Звънни на застрахователите и си искай възлагателно писмо само за стъклото иначе сигорно ще се забавят, но ние ги посръчкахме малко и на другия ден вече имахме писмо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече си я взехме със сменено стъкло. Поздравления за хората от шкода.

Звънни на застрахователите и си искай възлагателно писмо само за стъклото иначе сигорно ще се забавят, но ние ги посръчкахме малко и на другия ден вече имахме писмо.

Честито за новото стъкло колега. Що се касае до възлагателното писмо - ще ги почакам до понеделник и ще им дам зор. Аз имам друга кола, тъй че не ми е толкова спешно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой който е ходил в ДЗИ да сподели какво са писали. На мен всичко са отбелязали с "1", което значело лека повреда и съм бесен. Това го разбрах, като я закарах в сервиза.  

Aз вторник ходих, положението е същото - за всичко "1", НО на задния ляв панел имам вдлъбнатина горе - долу колкото портокал и там са писали "2". А на вратите, където има леки рески са писали само боя, което мисля, че е нормално. Успешен ден !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето, че и аз си взех възлагателното писмо, но видях че срокът за издаване на фактура от сервиза е 3 месеца, а датата за тенекиите е 7-ми ноември, та се чудя какво да правя. застрахователят е Булстрад. Някой да знае как седят нещата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз заведох в ДЗИ щетите на 22.07.2014 г. При огледа заваля дъжд и ме караха да бърша - ама почти нищо не се виждаше - как са снимали не знам. Общо 9 увредени детайла. По експертна оценка съм. Казаха ми да очаквам превод по сметката другата седмица. И при мен повечето неща са 1-ца, имам предна решетка за смяна и един или два детайла с 2-ка. Колкото дадат - толкова. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Левинс, за цялата каросерия описана без преден десен калник и заден десен панел + предно стъкло и кора под чистачките счупени ми предложиха около 1450 . В сайта им се появи статус да ида на каса, на бланката бях цъкнал да плащат по фактура (проформа 2594 лв.). В офиса им никой не знаеше  какво е станало с фактурата отказана ли е или са уважили част, дали е оценена по експертна. Разбивка за кое колко са дали отказаха да дадат, не им било практика. Дори да са отказали по фактура, доколкото знам трябва да има писмено обяснение и причини и тн.

След разговор със служител в ликвидации, който нищо не знаеше ми каза, че предния капак плащат 1/2, защото имал следи от камъчета и че стъклото е оценено на 150лв. и ако представя фактура за него от Кобра ще ми покрият разликата. Ама аз нали съм дал проформа, която включва и стъклото, то какъв беше смисъла от нея, пълен батак... Не взех парите и не подписах нищо, ще напиша възражение за щетата, а заслужават и жалба за обслужването

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз така едно време за голфа викам дайте парите аз ще си го оправя и те ми дадоха 180лв. а за ремонта ми искаха 500лв. ама застрахователя вика взел си парите оправяй се :)  За това сега шкодата да си я оправят в шкода и да се разплащат по между тях си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз така едно време за голфа викам дайте парите аз ще си го оправя и те ми дадоха 180лв. а за ремонта ми искаха 500лв. ама застрахователя вика взел си парите оправяй се :) За това сега шкодата да си я оправят в шкода и да се разплащат по между тях си.

Споко, това е до време. Имаш 2-3 години право да го правиш това. После плащаш солено, за да продължиш.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не особено солено да ползваш клауза за ползване на официален сервиз след 4та година в Армеец. Още повече че при новите коли каското поевтинява осезаемо заради обезценяването на самата кола. На мен ми е на половина спрямо, когато беше чисто нова (сега е на 4 години колата). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, да споделя впечатления от процедурата покрай възстановяването на щетите. Застрахователите позабавиха възлагателното писмо (2 седмици), което е разбираемо. Въпреки това за сега всичко е наред с тях и за сега съм много доволен. Относно ЕТ - смениха първо предното стъкло, надявам се скоро да ми сменят и огледалата. Преместиха всички лепенки, което е голямо облекчение. Като цяло остана да чакам за ремонт на ламарините. С други думи като за сега - много добре :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 5 месеци по-късно...

Преди коледа си взехме ремонтираната кола.

Вмъкнахме се по рано на мястото на някой който не може да се раздели с колата си за три седмици (времето за което се оправят ламарините и боята).

Колата е направена перфектно.

Поздравления за всички от шкода.

:D/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.