Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Истинско разочарование


Bondo

Recommended Posts

На скоро установих,че задните ми колони не работят, при което веднагически записах час при еуротек за евентуално отстраняване на проблема.. оказа се ,че всъщност задни колони , няма .. Защо ? Защото оборудването не ми включва тази "екстра" Имам автопилот , имам си екран, сензор за дъжд , мулти волан и всякакви подобни глезотиии , но няма колони отзад ... Ладите имат , но шкода нямат... миналата ми кола беше базово ниво на оборудване , един климатик , ел стъкла и 4 тон колони със субуфер.. Смятам ,че тва е недопустимо за кола от 2016 година и съм изключително разочарован.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 104
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • b3lq7a

    16

  • mishoo

    14

  • Bondo

    13

  • shaft

    9

Най-активни дни

Най-много писали в темата

ами проблем е , когато човек дава една камара пари за нова кола , не е приятно да има колони като на лада , разбирам,че не съм заплатил за кантон , ама аз такова нещо не бях виждал никъде , ценител съм на приличното озвучение и съм мега разочарован ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато си поръчвате, купувате кола, не четете ли с какво оборудване е? Аз чета и най-дребния шрифт за да няма изненади.... и няма изненади... Кое е твоето оборудване по листа на Еуратек?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ела на Шкода събора, вземи си колони по твой вкус, който да пасват в отворите, 10метра кабел ШВПЛ 2х1мм, поялник с тинол и флюс, удължител и термосвиваем шлаух 4/10мм и ще ти ги окабеля за 1 час. И ключовете за вадене на радиото също.

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В случая колегата автор на темата може да бъде разочарован само от това, че е допуснал недоглеждане при конфигурирането на автомобила си. Проблемът не е на ЕураТек, още по-малко пък на Шкода. Точно защото се дават немалко пари, трябва да се чете внимателно, да се пита и разпитва за всичко неясно.

 

Да изкараш чисто нова кола от магазина и да се окаже, че в нея няма нещо, което искаш, но не си поръчал, защото си предположил, че го има, е пропуск на клиента, не на дилъра. Като кажеш на ЕураТек "Искам кола с ниво на оборудване Х", те ти продават кола с ниво на оборудване Х, толкова. Ако ти вземат пари за нещо, а въпросното нещо впоследствие го няма в колата, основания за разочарование има. Случаят обаче не е такъв.

 

И все пак, както се каза по-нагоре, това да й е проблемът. Колони се добавят лесно. Не си разваляй удоволствието от страхотната нова кола, Bondo.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм разочарован, че си купих моята без осветление в краката, но не съм разочарован от Шкода, а от себе си, но поне скоро ще поправя тази грешка.

Колега, ти си разочарован, че не си видял какво си купуваш ?  Много крайни изказвания (и абсурдни сравнения), още повече при положение, че за много минимална сума щеше да си решиш "проблема" и колата щеше да свири прилично (далеч съм от думата "добре", защото болерото си върши работата задоволително, но в никакъв случай не е нещо невероятно).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочитайки постовете на Bondo, оставам с впечатлението, че човека иска да каже: Не може кола 2016 г. дори с най-ниското оборудване да няма колони на задните врати.

На мнение съм, че това трябва да е задължителен аксесоар към всяко ниво на оборудване, а не да се заплаща допълнително. Звучи ми все едно да имаш дупка за задна чистачка, но да нямаш чистачка, защото не си си поръчал по-високо ниво оборудване. Има детайли, които трябва да се изчистят от към такива кусури(недостатъци).

Колега, това е бял кахър като цяло. Даже можеш да си сложиш по-качествени говорители от заводските. Важното колата ти да не дава сериозни проблеми през годините.

Редактирано от maisuda
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Националната лотария Захари Бахаров - белите ситроени, които раздава са дори и без фабрично радио http://www.mobile.bg/11464341378410091

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е само при Шкода, а при всички производители. Примери -  Passat 3 B4 (който също някога е бил нов и е струвал пари) има само 2 колони, макар че има и вариант с 6 колони. Megane II с високо ниво на оборудване ти идва с фабрично радио Tunner list което е 4х15W и ако слушаш Sepultura 1час в жегата лятото ти изписва на дисплея, Too Hot ...

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен аргументът "2016-та е и една кола трябва да има X, Y, Z опции стандартно" не е валиден. Има ценови листи. В тях много подробно са представени нивата на оборудване - какво включва всяко едно от тях и колко струва. Да не четеш, защото предполагаш какво трябва да има в колата ти, е твой гаф, не на продавача. Да не говорим, че живеем във време, в което влизаш в конфигуратора, правиш си колата точно по твой вкус - с всяка екстра, която ти се иска и можеш да си позволиш,, представяш готовата конфигурация на дилъра и той ти я продава.

 

Всичко е толкова уредено и улеснено (всеки иска да те улесни в това да ми дадеш пари, включително Шкода), ако впоследствие установиш, че колата не е съвсем както си си я представял, вината е изцяло твоя.

 

Хубавото е, че в случая пропускът е много дребен и срещу малка сума може да бъде отстранен.:)

 

Впрочем, колегата Thunderbolt e прав. Болерото далеч не е "качествено озвучаване". В най-добрия случай е средна хубост. Даже едни афтърмаркет колони могат да подобрят нещата, заводските не са нищо особено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купувал съм Митцубиши Колт и Ситроен Берлинго с най-високото ниво на оборудване и имаха само окабеляване без колони и без кабели за високите честоти.

Драма не виждам, още повече че проблема е лесно решим с по-качествени говорилите ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Skoda радиоприемниците като цяло проблема им е че нямат USB вход, за мен това е мъртво роден продукт. Болерото има само AUX. Toва не го считам за особена драма, първото радио за около 200лв може да ти предложи качествен звук, четене на FLAC и всичко необходимо. Стоковото аудио е за хора без претенций като цяло, за аудиофилите има много други опций, ако искам качествен звук, винаги бих се насочил към афтърмаркет custom конфигурация.

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саше, болерото си има USB вход. Колкото до това дали колите трябва да имат стандартно чистачка, тонколони, запалки... ами на Шкода ще им е по-изгодно финансово това да са екстри за които се доплаща, вместо да слагат неща, за които много от потребителите да им е все тая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към автора - не се коси толкова за тези задни колони. И с тях озвучаването на Октавия 3 е смехотворно - говоря за варианта Болеро + 8 говорителя. Няма сила, реже басите като увеличиш, звука е размазан и изкуствен. В общи линии варианта за прилична музика в О3 е само Кантон-а (и там е спорно) или нещо афтърмаркет откъм head unit и говорители......

 

Относно базовите конфигурации - най-готиният звук в базова кола от масовите бюджетни марки и модели от последните години, който аз съм чувал е във Форд Фокус и Фиеста. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега в ценовата листа изрично е написано доплащане за 8 колони при нива на оборудване Active и Ambition - 184 лв.. Стандартно се монтират в Style.

 

А ако си си купил Selection ниво на оборудване пак в ценовата листа не е посочено, че фигурират 8 колони, но поне имаш задни електрически стъкла, че стандартно и те са в Style.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз трета шкода карам и винаги са били само отпред. И винаги съм си слагал след това задни. Въобще не е драма, че няма задни колони. Един базов двулентов Herz с пищялки, които пасват идеално в отворите е 135 лв в Технополис, а колегата по-горе ти даде жокер за безплатен монтаж на събора. Аз съм със Swing, който всъщност е LG 4x20 и свири добре. Т.е. за по-непретенциозна работа. Ако искаш да дъни като на рок концерт, трябва цялостна подмяна, но ще влезеш в противоречие с гаранцията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можете да вникнете в разочарованието ми .. то не се опира на това ,че ги няма колоните , а за това ,че взимаш кола за близо 40 бона , която изглежда приятно , комфортна, съвременна ( не струва 20000 лв) за да мога да допусна ,че няма задни колони ... колата беше налична и съответно взета , ако беше конфигурирана от мен , щях да поръчам повече глезотиики и въпреки всичко пак нямаше да допусна ,че няма задни колони .. В листа с оборудване пише ,че при (Style), демек следващото ниво има 4 допълнителни говорителя , което веднага ме навява на мисълта ,че получваш допълнително качество на озвучението.. Предишния ми автомобил беше Мицубиши лансер , закупен нов от балкан стар .. базово ниво на оборудване , имаше един климатик, ел. стъкла отзад и отпред и халогенки .. колата беше фабрично с 4 говорителя и субуфер и определено мога да кажа,че издаваха доста приличен звук за кола на 10 години с базовата си цена от 27000 лв(а при доплащане получаваше , допълнителни колони , демек стават 8  .. В никакъв случах не казвам,че еуротек за виновни  , напротив .. хората ми обърнаха внимание съдействаха, даже бих искал да изкажа благоднарости на един от дилърите от който закупих колата( Иван Милов) , той  търпеливо ме заведе в сервиза и помоли колегите си да съдействат по въпроса ми , всички бяха много любезни .. вината си е изцяло на шкода  и който каквото и да напише от сорта на "да си чел" и т.н.. за мен тва си е с извинение ,чиста цигания !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шкода са отворили спектъра максимално, за да достигнат до възможно най-голям брой хора. Затова можеш да си купиш и октавия за 28 хил лева, защото се предлага без екстри, които не малко хора биха сметнали за ненужен разход.

ако някой не му пука за задните колони  но иска да си вземе октавия, може да го направи, а не да му кажат ами струва Н брой пари отгоре ама получавате и няколко говорителя бонус, той ще каже не мерси, имам и по-добри оферти.

Все едно някой да каже, "как може кола 2016та да няма датчик за умора?", за мен това е ненужна екстра и се радвам, че колата ми не е по-скъпа защото базово всички са с тази джаджа. Или защо не всички са с ксенон? ами за да не струват колите с по 2 бона отгоре, цена която не всеки (пак аз) не би дал. това не е Майбах S, че базово да е по-луксозен от хотелска стая в Дубай, трябва да има възможност се пригоди за абсолютно всеки вкус и джоб

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз обаче ще подкрепя Bondo и мисля че проблема е в Еуратек.По точно в продавача или човека който е общувал с клиента.Прочетох внимателно всички мнения и си мисля че всички писали не работят в сферата на търговията.Аз съм първо поколение търговец.И съм научил нещо адски важно което е над всичко

 !!!!!!!!!!!!!!! КЕФА НА КУПУВАЧА Е НАД ВСИЧКО !!!!!!!!!!!!

Реално в случая купувача няма мотив да се оплаче..Да е чел.Да е гледал.Да е мислил...

Аве ей...Идва човека с 40 бона. Работа на дилъра е да го прецени (къде може да се получи фал) и да му каже всички плюсове и минуси(особено при орязана откъм екстри кола).За да избегне такива моменти.Че да няма развален кеф после или да се влиза в обяснителен режим.ЩОТО СЕ ГУБИ ЕУФОРИЯТА.

Защото независимо че клиента е сбъркал той няма да повтори втора покупка на шкода щото му е останал горчив привкус.Това е истината.

Истината е че хората с пари за капризни.И трябва много да внимаваш когато продаваш стока за над 20-30 бона.Защото с хората с пари са мобилни.Днеска са тука утре са при конкуренцията.И често сменят марката заради дреболия.

И за да е по ясно какво значи кефа на купувача ще илюстрирам следния пример:

Продаваме скъп имот на чужденци.И пред нотариуса се явяваме в народни носии с бъклица и питка.Така подписваме.И му връчваме ключа с ритуал.Самите нотариуси също правят всичко за да бъде запомнено защото тоз руснак или холандец завинаги ще запомни таз кантора.А в София как връчват ключовете?! Хвърлят ти ги с "На ве дръж" ???

Затова когато се взима по голяма сума от клиентите трябва да се мъчат да се избягват такива ситуации.И това е работа на дилъра.Безспорно.

И аз съм на мнение че за кола над 50 бона да я получа с 1 литър гориво и да ми кажат Дано стигнеш до бензиностанция е ЧИСТА ЦИГАНИЯ.

Да вярно е че всички марки така правят.Ами то си е за тях бе.Минусите са за тях.Аз утре ако стана дилър ще напълня резервоара и ключовете ще се връчват от най усмихнатия колега за жените и на готината колежка за мъжете. Това е.Шоуто и кефа да е пълен. Не струва много ама...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шкода са отворили спектъра максимално, за да достигнат до възможно най-голям брой хора.

Отворили са го.Ама това иска и умни продавачи.Защото са загубили клиент като Bondo.

Щот не са се убедили че клиента е чел и разбрал достатъчно.Затова аз ако съм шеф и съм допуснал такъв гаф(случва се) казвам на клиента да си заплюе (закупи)едни колони и хващам дилъра (за наказание) да му ги сложи и готово.

Първо клиента му е уталожен яда и после дилъра като му се начупят пръстите вече внимателно ще се вглежда в клиентите и ще внимава повече...

Редактирано от mishoo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами дайте да отворим една тема "Препоръки от форума към Еуратек при продажба на кола и сервизно обслужване". Ще я оформим на един документ и някой ще я внесе от името на форума в Еуратек. На вас не ви ли се обаждат за мнение след месец - два след като сте купили колата или след посещение в сервиза? На мен са ми се обаждали няколко пъти. А от година и от Алианц винаги ми звънят след посещение за щета, да ме питат дали съм доволен и имам ли препоръки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм доволен от дилърите и затова това ми е втората кола Шкода, В моите очи те са си свършили работата и то много успешно. пък и като даваш 40 хиляди лева, четеш какво получаваш, самият дилър е имал готово-конфигурирана кола и готова цена за нея. какво може повече да предложи ? лично да му купи говорители Херц и да му ги монтира ? аз работя в "сферата на търговията" и ми се е случало да кажа на недоволни клиенти, които все нещо не са разбрали (не че аз не съм обяснил, ами те не са се интересували), че даже бих се радвал ако ползват услугите на конкуренцията. който доволен, доволен, който не, прав път, за всеки влак има пътници. клиенти се губят и печелят ежедневно и ако ще Ричард Брансън и Флавио Бриаторе да продават коли в ЕураТек, това ще продължава да се случва. никой няма 100% доволни клиенти.

но да наричаш Шкода (3тия най-печелиш клон на най-силния концерн в Европа) цигани е меко казано глупаво и жалко

 

или аз не схващам същноста на тази неземна драма или губя интерес да го направя, останете със здраве и си карайте безаварийно колите по родните пътища

Редактирано от Thunderbolt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В моите очи те са си свършили работата и то много успешно. пък и като даваш 40 хиляди лева, четеш какво получаваш, самият дилър е имал готово-конфигурирана кола и готова цена за нея. какво може повече да предложи ? лично да му купи говорители Херц и да му ги монтира ? аз работя в "сферата на търговията" и ми се е случало да кажа на недоволни клиенти, които все нещо не са разбрали (не че аз не съм обяснил, ами те не са се интересували), че даже бих се радвал ако ползват услугите на конкуренцията. който доволен, доволен, който не, прав път, за всеки влак има пътници. клиенти се губят и печелят ежедневно и ако ще Ричард Брансън и Флавио Бриаторе да продават коли в ЕураТек, това ще продължава да се случва. никой няма 100% доволни клиенти.

но да наричаш Шкода (3тия най-печелиш клон на най-силния концерн в Европа) цигани е меко казано глупаво и жалко

 

 

Ми аде...Представи си клиента не е чел..факт.И не е първи нито ще е последен.Нали еуфория емоции..Кой да предположи че 2016 година няма говорители?!

На два пъти обясних че е трябвало да му каже КАКВО НЯМА колата за да се застрахова.

После къв е проблема да да има компромис?Имало е възможност за втори шанс?! Клиента ще си избере някви говорители(хем по готини хем по ефтини) а еуратек ще ги монтира безплатно и готово.Голям праз станало.Тъкмо ще покажеш че си над другите.

Напълно съм съгласен с теб че няма 100% доволни клиенти.Ама случая е банален е безпорен.Тука не става дума за някакъв сложен казус.

За третия най печевлиш клон не ги наричам цигани ами че да дадеш супърб и да се надяваш че клиента ще стигне до бензиностанция?(не всички са софиянци и ориентирани!) да това го наричам цигания.

Ама достатъчно точно казах каквото имам и не мисля да се обаждам повече на тая тема.Очевидно че става дума за различни виждания и отношения към клиента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В офертата е пишело нивотo на оборудване/изпълнение и евентуални екстри. Не разбирам драмата - хората са си го написали, не с малки букви някъде в договора, но някой не е чел! Ето линк с подробното описание в сайта на ЕТ. http://www.skoda-auto.bg/SiteCollectionDocuments/Price%20lists%202016/09052016/Octavia_5E3_03062016.pdf Ако не си си направил труда да се запознаеш какво какво плащаш, а си го карал на "мисля", "надявам се" и "предполагам", проблема си е твой. А и то пък един проблем - 200лв и си го решаваш, и при поръчката си щял да доплатиш някакви пари! Сега недей да казваш, че точно липсата на задни колони би те разколебала от покупката на този автомобил преди време и затова се ядосваш... Не си догледал, за да платиш тогава задни колони, направи го сега - сложи си, да не мислиш че ги подаряват на тия които са видяли, че липсват в офертата? Какво разочарование е това не разбирам и за мен не е нормално да се коментира!

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.