Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Нещо много ми е съмнително :-k

• Отговори 682
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• shaft

53

• VALDO

52

• stivi797

43

• Milen Dimitrov

39

Най-много писали в темата

Публикувано

И на мене, щото. Не, че не харесвам Октавията, даже си е много хубава, но за мен единственото общо между двете, е че са комби. smile049

Публикувано

И на мене, щото. Не, че не харесвам Октавията, даже си е много хубава, но за мен единственото общо между двете, е че са комби. smile049

Мен теста с Пасата много ме озадачи (на Ауто Билд), защото Пасата е малко по-хубав от Съпърба, а като покарах О3 не останах с впечатлението, че е изпреварила Супърба.

Не че Октавия не е хубава, но .....

Публикувано

Няма нищо съмнително в тестовете на "безпристрастните" Аутобилд! smile021 smile091

Публикувано

http://www.autobild.de/artikel/mercedes ... 07835.html

Ей го теста бе, таблицата е долу с техн. данни. За 12000 евро отгоре Мерцедеса трябва не знам какво да предлага. Пък и тая Октавия е добре оборудвана както се вижда от снимките.

Публикувано

Има логика, тези тестове не се правят за хора, които не си знаят колко нули има в края на банковата им сметка...

За тези хора и двете марки не са от интерес.

Всичко е баланс между цена и характеристики.

Немеца е много прагматичен и знае какво иска.

Публикувано

Здравейте всички,

помните ли ме някой? Карах Фабия гоооодини наред!

Ейй, много държа да се изкажа по случай статията в Ауто-билд със сравнението между Октавия 3 и Це-Класата. Понеже статията се отнася за двете марки, с който съм 'лично' свързана, ей ме на, пак си ползвам акаута в клуба. Вече написах във фейса, ама знам, че тука публиката е много по-голяма, пък аз обичам да имам трибуна, така че, извинете ме за дублажа:

Тъй, понеже прочетох.. и понеже и друг път съм чела, ще си позволя да се поизкажа по случая.

Значи, тая статия ми мирише на една общо-подета песен към Даймлер как са останали на 3-то място след Ауди и БМВ и как звездата залязва и защо така, оле, мале...

1. Интересно как в тази статия целият увод е посветен именно на този рефрен и намаляващите цифри на продажбите на Це-класата. Къде е Шкодата в увода?

2. Много интересно как се сравнява модел на Шкода от 2013 и модел на Мерцедес, фейслифт от 2011. Къде е логиката? (За протокала следващата година в началото излиза новата Це-класа, защо не я дочакаха?)

3. Никога никой не е купувал Шкода като алтернатива на Мерцедес, както и вайс-верса. Двете марки имат тотално различни потребителски групи. И не говоря, че богаташите не купуват Шкода, а че Мерцедес се купува, за да се търси вид завляние и в дори и малка посока показност "I did it".

4. За разликите в цените няма кво да говоря. Една кола се състои от сходни части като цяло, в добавките е разликата. Примерно какъв допълнителен материал има в лака на боята, колко пъти е преработена ламарината, каква джаджа кат стандарт да избацаме вътре...

5. Личното ми мнение е, че всеки човек, който има нужда от кола би бил щастлив и доволен с Шкода Октавия. Ако някой си казва "Хубава е, ама не е Мерцедес", то това не е защото има проблем в колата, а проблем в главата и житейските настройки.

И все пак се дразня, защото за мен тази статия не е толкова хвалба на Шкода, колкото плюене срещу другите.

Публикувано

Ти сигурно не работиш за Мерцедес? Щото иначе не виждам защо една статийка те притеснява, че даваш обяснения тука и във фейсбук. Че Мерцедес яде бой от Ауди и БМВ е ясно. Аз не помня от кога не съм виждал тест в който Мерцедес да бият. Че Шкода и Мерцедес не са в една категория е ясно. Разликата е основно в качеството на изработката и материалите. Или поне така трябва да е на теория. Другото е вече чувството при шофиране на двата автомобила, където Октавията едва ли отстъпва. И остава цената ,където при 12000 евро по-малко, Шкодата е по-динамичния , по-икономичния, по-големия, по-лекия автомобил.

И нова кола се сравнява с това което е на пазара , а не с това което ще излезе след 1 или 2 години. Не че резултата в теста ще се промени. А и не съм голям фен на последния дизайн на Мерцедес Е 2013 или C 2014 класи. Особено отпред. Много често упрекват Мерцедес в тестовете, че техниката му е доста консервативна имам предвид двигатели и трансмисии. Дизелите били шумни, некултивирани. Новата S класа която се очаква ,също има нужда от свикване с интериора, малко е странна. Ама аз какво ли разбирам.

Резултата от тоя тест щеше да е същия във всяко друго авто-списание. Просто за 12000 евро отгоре Мерцедеса трябва да бъде МНОГО по-добър от Октавията по всички точки, а това не е така. Мерцедес бие само в комфорта и губят всичко останало.

Публикувано

Лично мое мнение: Мерцедесът....си е Мерцедес.

Ц, Е, С....всичко си е бруталия. На мен пък Е-класата много ми допада. Мерца, Ауди и БМВ са други измерения.... като автомобили!

Виж, за джипките (малките класове) им и некадърната им политика за ценообазуването и тъпите им екстри ги правят... да не си изказвам мнението , че ще почнат още повече коментари!

Публикувано

Ти ако имаше парите коя би взел от двете коли в статията? Аз не бих взел по-лошата кола за повече пари. Мерцедеса е Мерцедес(мит), но в случая е по-бавен, по-тежък, по-малък. Дето се казва за парите на Мерцедеса , ще си вземеш по-добро Ауди или БМВ. С по-добри технически характеристики от Мерца и по-комфортни от Октавията.

Публикувано

Аз не съм чел статията !!!

smile048

Публикувано
Дето се казва за парите на Мерцедеса , ще си вземеш по-добро Ауди или БМВ. С по-добри технически характеристики от Мерца и по-комфортни от Октавията.

И тук в главата ми изплува въпроса, защо при това положение не са направили един тест на Оки срещу БМВ 3 комби, примерно? Та съвсем да почнат да сравняват несравняеми автомобили. smile045

Публикувано

Здравейте пак :-)

Иване, колкото аз работя за Мерцедес, толкова ти си разбрал какво си прочел..

Казвам, че статията не е обективна и посочвам причините, поради които смятам, че е така.

Ако ти смяташ, че сравнението между предно и задно предаване е обективно - ок. Аз няма да седна да съдя по това къде работиш ти.

Казвам също, че статията е куплет от масова песен, подета от медиите от известно време насам.

Не коментирам външен или вътрешен дизайн, нито возия, нито шофиране на която и да е марка, нито какво ми харесва и какво -не. Ти го правиш - твое право.

Колкото до това защо съм си дала труда да пиша тук... Преди време имах Фабия, пишех редовно, четях редовно и пиехме бира от време на време. Вече нямам Фабия, не пиша редовно и не споделям 'живота' на форума. Но пък ми останаха добри спомени и още по-добри познанства и си викам 'Еййй, ето тема, по която мога да се изкажа, имам мнение в крайна сметка... и айде обратно. Пък то не трябвало, току виж някой разбере погрешно..

С това , Господа, ще си позволя да напусна дискусията.

Публикувано

И тук в главата ми изплува въпроса, защо при това положение не са направили един тест на Оки срещу БМВ 3 комби, примерно? Та съвсем да почнат да сравняват несравняеми автомобили. smile045

Ами то е лесно и сами да ги сравним с BMW 320i Touring. Техническите параметри са много близки този път:

http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/3se ... index.html

Размери на БМВ - 4624 / 1811 / 1429 mm.

БМВ е по-тежко със 210 кг. ,струва с около 10000 евро повече. Октавията е по-голяма и с повече пространство и по-икономична с 0,3-0,4 литра/100км. Най-вероятно Октавията отново ще бие в теста с малко заради цената и заради почти еднаквите характеристики.

deni, производителите си избират типа на предаване в колите си, но това не пречи колите да се сравняват. Всяка от фирмите мисли ,че това е тяхно предимство. Сравнението между Ауди и Мерцедес си е класика, а те са с различни предавания.

Публикувано

Колеги нищо лично, ама много сте се объркали, а пък и си вярвате.

Още не съм прочел теста, ама тоя филм не виждам как ще стане при условие, че съм карам и двете коли /мерцедеса беше преди ФЛ/, няма място за сравнение, като возия, интериор, екстри и тем подобни. Не случайно Мерцедеса е по-скъпия.

Дори теста с Пасата беше леко абсурден, който не вярва да отиде да направи един тест драйв на Пасата и после да отиде да покара Октавията, та ако ще и Супърба сами ще откриете разликата. smile159

Публикувано

Skoda тества Octavia RS на Нюрбургринг

Публикувано

Както се пееше в песента "еб@ти как се клати" ... Маджо , дай им на заем твоито окачване за тестовете :mrgreen:

Публикувано

По-спортно каране на 1,8 TSI 4х4

Публикувано

Доколкото разбрах, торсионна греда до 150 к.с., а нагоре си е независимо окачване?

Публикувано

Правилно си разбрал!

Публикувано

То това "нагоре" само 1.8-цата и RS-ите. Що не сложиха и на 2.0 дизела независимото. Който беше на тест-драйва ще каже ли какво е усещането при каране с новия педал на газта. Така съм свикнал със стария долен такъв, че като се кача на другата кола (която е с горен) и ми е много терсене. По-неудобно ми ходи по стъпалото някакси.

Публикувано
...Който беше на тест-драйва ще каже ли какво е усещането при каране с новия педал на газта. Така съм свикнал със стария долен такъв, че като се кача на другата кола (която е с горен) и ми е много терсене. По-неудобно ми ходи по стъпалото някакси.

Ами терсене си е! smile091

Официална информация потвърждава за версията vRS - TSI с 220кс и TDI с 180кс.

post-6048-138453471057_thumb.jpg

post-6048-138453471061_thumb.jpg

Публикувано

В прайслистата за RS с двулитровия дизел го дават, че мощността му е 185 конски сили. :smt017

Публикувано

Като и сложат 20тди с 258к.с. и 4х4 ще си я купя.Ама няма да стане за съжаление.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.