Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ежедневни приказки !

Pepino

Recommended Posts

Варна. Спасяването на бездомни плочки се издига на ново ниво. Демек чичака с Октавията го засенчиха :D https://www.facebook.com/video.php?v=10200228443911398&fref=nf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не им влияе добре там атмосферата явно :D Или, както казват някои във форума и насам-натам "някой строй" вместо "някой строи" нещо и праща работниците си да събират "плочки"...

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Варна. Спасяването на бездомни плочки се издига на ново ниво. Демек чичака с Октавията го засенчиха :D https://www.facebook.com/video.php?v=10200228443911398&fref=nf

То явно ще има и още мераклии скирки за плочки! Представям си какво става през късните часове на нощта,защото не виждам да има охрана на тези материали,а целия център и голяма част от централните улици са осеяни с палети с плочки,купчини пясък,чакъл и др. И това се оказва огромно изкушение за разни пичове с кирки :sorry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сещам се за една история,позволете да ви я разкажа. Накратко,

Преди години звъни приятел,с молба да намерим работа на негов бивш колега. Незнам как се появил на запад,без пари,храна,подслон и тн...Ок,след 2 дни има работа,квартира зареден хладилник дори и стек цигарки :nea:  До тук добре,ама нашия човек е ....! Започва да закаснява,а това се забелязва веднага,да се покрива по време на работа,да си пуши когато си реши. Понеже му е направена страхотна услуга,се надяваме да се сети ,че така не става.Ама, говедот си е говедо. Викам го аз и му казвам. За да закаснееш веднъж за работа трябва да имаш найстина причина,2 пъти нещата да са много сериозни,3 пъти,трябва да си Шефа(а той-никога не заказнява)

Нашият човек се изхили и ми каза: От една работа,ако няма какво да откраднеш,ще откраднеш от времето!!!

Е,пратихме си го на Бг.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сещам се за една история,позволете да ви я разкажа. Накратко,

Преди години звъни приятел,с молба да намерим работа на негов бивш колега. Незнам как се появил на запад,без пари,храна,подслон и тн...Ок,след 2 дни има работа,квартира зареден хладилник дори и стек цигарки :nea:  До тук добре,ама нашия човек е ....! Започва да закаснява,а това се забелязва веднага,да се покрива по време на работа,да си пуши когато си реши. Понеже му е направена страхотна услуга,се надяваме да се сети ,че така не става.Ама, говедот си е говедо. Викам го аз и му казвам. За да закаснееш веднъж за работа трябва да имаш найстина причина,2 пъти нещата да са много сериозни,3 пъти,трябва да си Шефа(а той-никога не заказнява)

Нашият човек се изхили и ми каза: От една работа,ако няма какво да откраднеш,ще откраднеш от времето!!!

Е,пратихме си го на Бг.  

Доста поучителна история! Ама изглежда, че ние ще си я караме по старому :fiu:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет на всички!

Възможно ли е резервата на Октавия 1 да е 10 литра? Днес за първи път ми светна резерва от както имам колата. Отидох и я напълних до горе и събра 45 и малко литра?! Аз мислех, че събира 55, а и по книжка е така. От друга страна до сега не съм имал кола с по-голяма резерва от 5 литра. Или поне не съм знаел :D

p.s. - По темата за краденето, манталитета и приказките от шипковия храст - Скоро направих статистика за нашата фирма ( не е имала над 50 служителя общо през годините). Е, оказа се, че почти 30 % от хората които са работили са крали, къде стока, къде направо кеш. До някъде проблема е, че при нас отношението и организацията е доста либерална, но и да беше по-строго всичко - крадец, жена и ръжда като тръгне...Абе въобще весело племе сме...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Резервата ти е около 7 литра. Отделно ако е имало наклон и/или си натиснал по-силно спирачката датчика реагира. Освен това може да ти е заял клапана за "обезвъздушаване" и да си сипал малко повече. 

Според мен всичко ти е наред и никой не те е излъгал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хич и не съм си помислил за лъгане. Зареждам на тази бензиностанция от години и щях да усетя ако има такъв проблем. Просто се зачудих колко е резервата и колко е вместимостта като цяло. Благодаря за отговора ! =)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много лошо напоследък ми се набива в очите смачкани мантинели, прегради, стълбове, знаци, храсти и какво ли не в зоните на кръстовищата по булевардите в София. Според мен доста катастрофи стават нощно време и на сутринта остават само следите от проишествията. По страшното е, че забелязвам и връхлетяни коли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В тази връзка се сетих за гледката от събота. Излизайки от околовръстното към бул. България (от към Младост) две коли в рамките на 20-30 метра бяха в канавката. А там тя е към метър широка и поне половин дълбока ... 

Накратко - и на мен ми прави впечатление, че смачканите мантинели, огради и т.н. напоследък много се увеличиха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък ми е интересно, дали общината си търси парите за тия щети от ГО на виновния водач (ако не се е изпарил де). Или по стара нашенска традиция, те пускат иск към застрахователя, той им отказва плащане на ненам си какво основание или пък им плаща 1/10 от щетата. И после съд, който общината по традиция губи и те така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виновните водачи като са се омели, на кой застраховател СО да представи иска си? Трябва им протокол от КАТ, на който да стъпят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък ми е интересно, дали общината си търси парите за тия щети от ГО на виновния водач (ако не се е изпарил де). Или по стара нашенска традиция, те пускат иск към застрахователя, той им отказва плащане на ненам си какво основание или пък им плаща 1/10 от щетата. И после съд, който общината по традиция губи и те така...

Търси си ги. Когато преди няколко месеца един юнак с пропелер на предния капак не беше успял да вземе завоя от бул. Гоце Делчев към бул. България и беше помлял оградите и спирката на трамвая точно СО ни дадоха протокола за ПТП (обекта не беше предаден още и не се водеше на общината). КАТ бяха спипали юнака, написали протокол и го предали на общината да си гонят правата. Друг е въпроса, че застрахователя по ГО не плати дори сумата покриваща материалите за подмяна (бяха по фактури от фирми подизпълнители), за труда да не говорим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уффф..требе сменям маслото на скоростите ,щото врътнах 70к на таралясника (volvo 460), а тези преди мене със сигурност не са го сменяли. :fiu: По този повод се заприказвах с един френд дистрибутор на наливни масла .Съветът му е да не пазарувам от интернет,тъй като  мога да попадна на ниско качествено масло.Т.е някъв боклук напъхан в лъскава опаковка. Пък аз съм си наумил да поръчам четири опаковки от тук: http://oilgroupbg.com/elf-tranself-nfj-75w-80-1-литър.html

Някой пазарувал ли е от тез да изрази впечатление относно качеството на продуктите им?

Абе,я препоръчайте от де да зема читаво масло 75W80

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

maslata.bg Пазарувам от тях редовно и нещата им са истински. Цените им са прилични.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

maslata.bg Пазарувам от тях редовно и нещата им са истински. Цените им са прилични.

:doubleup: И аз пазарувам от тях ( макар и на място в магазина а не по интернет) и то не само масло а и части и винаги всичко е наред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уффф..требе сменям маслото на скоростите ,щото врътнах 70к на таралясника (volvo 460), а тези преди мене със сигурност не са го сменяли. :fiu: По този повод се заприказвах с един френд дистрибутор на наливни масла .Съветът му е да не пазарувам от интернет,тъй като  мога да попадна на ниско качествено масло.Т.е някъв боклук напъхан в лъскава опаковка. Пък аз съм си наумил да поръчам четири опаковки от тук: http://oilgroupbg.com/elf-tranself-nfj-75w-80-1-литър.html

Някой пазарувал ли е от тез да изрази впечатление относно качеството на продуктите им?

Абе,я препоръчайте от де да зема читаво масло 75W80

Абе ти ка'чели за S-класа масло ше купуваш. Тате беше сипал 75W90 синтетика на Приста и кара с него почети 100к км (почти 6 години), а волвото така го и продадох (знаеш, че кат продадох Фелицията на колегата се качих на тате на Волвото). Не знам каква му е цената в момента, но маслото си е много читаво!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друг е въпроса, че застрахователя по ГО не плати дори сумата покриваща материалите за подмяна (бяха по фактури от фирми подизпълнители), за труда да не говорим.

Точно това имах предвид, поредната черна дупка за средствата на данъкоплатеца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде изчезнаха темите с предложения/проблеми със сайта?

Аз нещо днесне успявам да си редактирам мнения - т.е. не ми го дава като опция въобще и то за мнения скоро пуснати (до 20 мин.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

maslata.bg - и аз ги ползвам, ходя чак до Дружба да си купя. Сега видях , че и в Овча Мисъл имат магазин.

Няма да кажа марката, която ползвам от суеверие да не се скапат работите - все пак в БГ сме ;)

:D:D Не е от скъпите и известните, правете си сметка. Супер доволен съм.

Редактирано от FAV135
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.