Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
...Обаче колко тесни изглеждат гумите на Октавията - все едно са 155 smile091

Това написах малко по-рано в темата. Сега ми е ясно защо е така - според немския сайт гумите за двете нива са следните:

Ambition 185/60 R15; Elegance 205/55 R16

Защо са решили да слагат 185 вместо 195?

От друга страна този размер е много странен - диаметъра спрямо 195/65 е с 32 мм по-голям. Спрямо 205/55 е с 29 мм по-голям.

Немците определено са допуснали грешка на сайта, защо на чешкия гумите са си както трябва: 195/65 15" и 205/55 16"

• Отговори 682
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• shaft

53

• VALDO

52

• stivi797

43

• Milen Dimitrov

39

Най-много писали в темата

Публикувано

Истината за Октитата 1,2,3 е 225/45/17 - минимум!Иначе си е ток колицата и комбито изглежда доста обещаващо. smile035 s_flag

Публикувано

Ууу да, това вече ми допада, въпреки безличната й муцуна. Изглежда добре :)

2014-Skoda-Octavia-Combi-3-620x433.jpg

Поздрави s_flag

Публикувано

Кое пък и е безличното. Строга и подредена е. На мен лично адски ми допада.

Публикувано

Не знам защо, но на мене ми харесва О1 повече от О2, а моята фейслифтката - просто ме кефят извитите фарове... защото ми изглежда, че е дръпната назад някак... А О3 ми изглежда... някак стои и голяма предница без нищо на нея - черни фарове (wtf, може би това най-много не ми харесва) и отделно решетката е някаква "сплескана", а бронята огромна като снегурин... Ей това не ми харесва. Харесва ми О1 RS бронята, на О2 FL RS бронята ми харесва много, изглежда ми готина, а тук е някаква квадратна...

Нали ти казвам, всичко е до вкус... Но колата на мен ми изглежда безлична - поглени една джета, много яко гледа отпред, погледни другите с които се сравнява в аутобилд - примерно леон-а - много яки фарове, а Октавията е като хипопотам, който просто седи и - някак отпред й липсва нещо, но огромната броня ми изглежда като издялкана от талпа дървена... като блокче от лего - не ме кефи. Няма извивка, няма нищо - просто е права, огромна и плоска... като я погледнеш отпред. Голфчето гледа по-добре отпред... Въобще, не съм хейтър, аз съм за новите неща, но това не ми харесва. Рапида е по-добре като муцуна, защото са си спестили огромната броня, знам ли... RS модела на О3, който "уж изпуснаха" да се види - много ми харесва как изглежда отпред - има по-добри пропорции... :)

И така... Това ми е мнението, поне докато не я видя наживо. Но определено като я гледам на клипчетата... много ми кривее отпред - тия "очи"/фарове не казват нищо... просто "светят"... особено с толкова тънка и гадна подчертавка отдолу под тях (говоря за диодната светлина, която не е на мястото си, дори и на размери не е въобще за там)...

Ей такова като видя ми се вдига адреналина - искам да я настъпя:

skoda-octavia-1.8t-rs-06.jpg

Тая като я гледам ме кара да си я сложа в хол-а да си я гледам, да я изкарам на сухо и слънчево време и да изреве някой афтърмаркет 3,6 под капака, а също и ако беше със задно, да я пусна по пистата за дрифт:

DSCF3795.jpg

А О2 - просто нещо не ми допада как изглежда отпред... лайсните не са си на мястото, а и това полу-копие във фаровете на пасат 5 нещо... не ме кефи:

skoda_octavia_rs_2007_3.jpg

О3 ми се иска да я засиля в стената, да видя дали ще мине през нея или просто си изглежда... като плосък таран отпред...:

skoda_octavia_iii_img_3385.jpeg

Може би прекаленото черно отпред, нещо не ме кефи - фарове, огромна дупка в бронята, която е като на пежо - онова с усмивката...

Знам ли, просто на мене не ми допада... Комбито ми харесва малко... като я видя на живо ще разбера дали съм прав, или съм грешал :) На снимки... това е, което мисля. Интериора ми харесва.

Поздрави

ПП: Като се знам накъде отиват нещата, по-скоро ще се наредя тук:

2011-Skoda-Octavia-Scout-Review-6-625x415.jpg

Публикувано

Комби РС с панорамен покрив- ох на батко! smile092

Публикувано

Не знам защо, но на мене ми харесва О1 повече от О2, а моята фейслифтката - просто ме кефят извитите фарове... защото ми изглежда, че е дръпната назад някак... А О3 ми изглежда... някак стои и голяма предница без нищо на нея - черни фарове (wtf, може би това най-много не ми харесва) и отделно решетката е някаква "сплескана", а бронята огромна като снегурин... Ей това не ми харесва. Харесва ми О1 RS бронята, на О2 FL RS бронята ми харесва много, изглежда ми готина, а тук е някаква квадратна...

Нали ти казвам, всичко е до вкус... Но колата на мен ми изглежда безлична - поглени една джета, много яко гледа отпред, погледни другите с които се сравнява в аутобилд - примерно леон-а - много яки фарове, а Октавията е като хипопотам, който просто седи и - някак отпред й липсва нещо, но огромната броня ми изглежда като издялкана от талпа дървена... като блокче от лего - не ме кефи. Няма извивка, няма нищо - просто е права, огромна и плоска... като я погледнеш отпред. Голфчето гледа по-добре отпред... Въобще, не съм хейтър, аз съм за новите неща, но това не ми харесва. Рапида е по-добре като муцуна, защото са си спестили огромната броня, знам ли... RS модела на О3, който "уж изпуснаха" да се види - много ми харесва как изглежда отпред - има по-добри пропорции... :)

И така... Това ми е мнението, поне докато не я видя наживо. Но определено като я гледам на клипчетата... много ми кривее отпред - тия "очи"/фарове не казват нищо... просто "светят"... особено с толкова тънка и гадна подчертавка отдолу под тях (говоря за диодната светлина, която не е на мястото си, дори и на размери не е въобще за там)...

Ей такова като видя ми се вдига адреналина - искам да я настъпя:

skoda-octavia-1.8t-rs-06.jpg

Тая като я гледам ме кара да си я сложа в хол-а да си я гледам, да я изкарам на сухо и слънчево време и да изреве някой афтърмаркет 3,6 под капака, а също и ако беше със задно, да я пусна по пистата за дрифт:

DSCF3795.jpg

А О2 - просто нещо не ми допада как изглежда отпред... лайсните не са си на мястото, а и това полу-копие във фаровете на пасат 5 нещо... не ме кефи:

skoda_octavia_rs_2007_3.jpg

О3 ми се иска да я засиля в стената, да видя дали ще мине през нея или просто си изглежда... като плосък таран отпред...:

skoda_octavia_iii_img_3385.jpeg

Може би прекаленото черно отпред, нещо не ме кефи - фарове, огромна дупка в бронята, която е като на пежо - онова с усмивката...

Знам ли, просто на мене не ми допада... Комбито ми харесва малко... като я видя на живо ще разбера дали съм прав, или съм грешал :) На снимки... това е, което мисля. Интериора ми харесва.

Поздрави

ПП: Като се знам накъде отиват нещата, по-скоро ще се наредя тук:

2011-Skoda-Octavia-Scout-Review-6-625x415.jpg

Като цяло моето мнение също се доближава до твоето...

Публикувано
Skoda Octavia - Der Königsmörder.

Някой купи ли си вече новия брой на АутоБилд да каже как са превели това заглавие на български :smt032

Публикувано
Skoda Octavia - Der Königsmörder.

Някой купи ли си вече новия брой на АутоБилд да каже как са превели това заглавие на български :smt032

"Убиецът на величия"

Публикувано

Не трябва ли да е убиеца на краля?

Публикувано
Не трябва ли да е убиеца на краля?

Да - просто ми беше интересно нашите как са го превели.

Малко са смекчили, но става - защото освен голфа и А3-то се води величие smile091

Публикувано

Абе, "кралеубиец" звучи доста по-поетично някакси. :lol:

Публикувано

Интересно ми е с какво Октавията бие Аудито. За гоуфа ясно....

Вътрешен обем и цена са едни от параметрите, ама ако вземе да излезне, че е по-безшумна и от Ауди, ще е вече чудо.

Публикувано
Интересно ми е с какво Октавията бие Аудито. За гоуфа ясно....

Вътрешен обем и цена са едни от параметрите, ама ако вземе да излезне, че е по-безшумна и от Ауди, ще е вече чудо.

Още не съм прочел статия, но само отворих да погледна класирането и Голфа беше втори пред Ауди, което малко ме озадачи. Като имам предвид, че за немските списания по-хубаво от Голфа няма или новата Октавия наистина е някакъв уникален автомобил или не знам smile048

Публикувано

Интересно,дали Октавията е с /ефтиният/цял мост ,дори и за моделите над 122 коня,за разлика от Глфовете,които с мощност над 122 коня са със старото по-скъпо и добро многорамено -независимо окачване отзад.

Публикувано
Интересно,дали Октавията е с /ефтиният/цял мост ,дори и за моделите над 122 коня,за разлика от Глфовете,които с мощност над 122 коня са със старото по-скъпо и добро многорамено -независимо окачване отзад.

За двигателите от 150 к.с. нагоре (2.0TDI и 1.8TSI) - многозвенно, за останалите - торсионна греда.

Публикувано

За двигателите от 150 к.с. нагоре (2.0TDI и 1.8TSI) - многозвенно, за останалите - торсионна греда.

Тази в ауто билд е 2,0 ТДИ и е с торсионна греда ( последните редове от равюто на Голфа)

Явно от ФВ не са разрешили го сложат ](*,)

Публикувано

Днес бях до ЕТ и ми казаха, че има 30-тана Октавии, който са предназначени за България и до 2 седмици се очакват да дойдат.

Така че скоро всеки ще може да я види покара и вече да се говори обективно smile159

Публикувано

Мда, на мен ми казаха края на март ще можем да я видим... също и спейсбек-а на рапид-а :)

Поздрави

Публикувано

И 122 коня включително са с многораменно окачване голфовете, днес лягах под един да го гледам smile168

Публикувано

ЕТ,вадете ценовата листа! smile001

Публикувано

Ценовата листа може да я видиш на сайта на немското ЕТ.

Гледам, че чехите пак са пестили. Предния капак е на метална подпора и това за кола в ценовия диапазон 40 - 60 к лв, докато всяка Дачия Дъстър е с амортисьор. Как може да сложиш автоматично отваряне на багажника и да се стискат за един амортисьор отпред?

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.