Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

И беше Събор : 7-9 май 2010


Хашек

Recommended Posts

Здравейте и за много години.

 

Януари дойде и е време да пообсъдим някои неща по повод организацията на следващия събор. След обсъждане на най-наложителнтите въпрос ще апелирам за създаване на организационен комитет (или както искате го наречете), като всеки един от членовете да поеме своята част от отговорностите, за да може следващият събор да стане не само реалност, но и удоволствие за всички нас.

 

На първо място трябва да обсъдим вариантите за избор на подходящо място за събора, а именно:

 

1. След последния ми разговор с съдържателя на хотелската част на Соколски Манастир стана ясно, че игуменката не си е променила последното решение, а именно да няма шум и излишна врява около манастира. Ако искаме съборът да остане с музикално оформление, това не е нашето място.

2. Предвид постоянно увеличаващото се количество членове, присъстващи на годишните събори, Соколски Манастир и околните почивни бази няма да задоволят нашите леглови изисквания.

3. Много от нас съчетават събора с фамилни екскурзии, което в досегашната предлагана база не отговаря на качествените изисквания за почивка на семейство с дете/деца.

 

Като избираме място за събора трябва да се съобразим с 2 основни фактора:

1. Мястото трябва да е в Централна България

2. Не е зле да бъде близо до писта "Междене", която да ползваме за традиционните състезания.

 

Тук искам да помоля колегите от Габрово и околните места да посъветват място за провеждане на събора. На пръв поглед аз лично се фокусирам върху Узана. Там мястото е прекрасно, има огромна поляна, близо е до Габрово, съответно до Междене, разполага с достатъчно голяма и качествена леглова база.

 

Второто, което трябва да обсъдим, е датите на събора. Според статистиката досега провежданите мероприятия бяха съпровождани с нежелани валежи и лошо време.

 

Третото нещо са конкретните организационни стъпки:

- шатрата от Приста Ойл - транспорт от Русе до мястото и обратно

- поръчка на купи - София

и други

 

Моля бъдете активни и предлагайте.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 212
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

  • bega4kata

    18

  • micyri

    14

  • Krankenstein

    12

  • Хашек

    9

Най-много писали в темата

За датите на събора - обикновено времето в началото на месец Май е лошо (и студено). Помислете за варианта събора да е, примерно, в почивните дни около 24-25 май. Знам, тогава има балове, ама в крайна сметка пълно щастие няма smile049. Иначе на мен Узана ми звучи доста добре.

 

Миро, ако мога нещо да помогна покрай организацията, само кажи. Може на ЛС да ми пратиш колко и какви купи/грамоти трябва да се поръчват и ще разпитам за оферти. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Времето в началото на май (1и2) е лошо и студено, но обикновено след това, т.е. като си тръгнем от събора става прекрасно, поне така беше последните години, затова и аз мисля, че около Гергьовден е идеално.

А мястото(Узана) е супер за нас! :smt017

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То хубаво в Трявна,ама малко не се сещам за удобно място за 100-150 коли на куп. Иначе ако е в региона,мисля че ще мога да съдействам за узвочаването,само да не е точно на 06.05.2010.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има ли човек в района на Габрово, който може да събере БЪРЗО информация по следните 2 места:

 

1. Узана

2. Трявна

 

Настаняване на около 300 човека и 120 автомобила. Цени, условия, място, захранване за озвучаване и осветление и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо сте се хванали здраво с туй Габрово? Не че е лошо там, ама наистина в това време на годината в Балкана си е дъждовно и студено, особено вечерите... та може да се помисли и за нещо по на юг. Ако има колеги от южната част на централна България нека предложат и посъветват къде би било подходящо за събиране на много шумни хора и коли \:D/ Колкото до пистата, има такива и на други места - примерно картинг пистата в Хасково, даже там ми се струва по-интересно, понеже има завойчета, докато Междене е главно за драг, което дискриминира по-голямата част от колите ни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хасково ,добре ,ама къде ще спят 150 човека.Аз на палатка няма да спя,не че не съм спал.

Най-добре колеги от всички региони да предложат оферти (място за спане,писта ,голяма поляна за събора),щото нали се сещате че вечер като стане весело и алкохола е на ниво,все по някое време трябва да се и ляга.Ама поне да е близо,не с колата.Щото белята!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миналата година, точно защото имах бегъл спомен от Соколския, реших че няма начин по нощите да се спускам до Габрово (което предполага да съм и трезвен) и спах на палатка. И две вечери, яко дъжд. Доколкото си спомням на някои колеги им пропуснаха палатките...

Та понеже доста хора предполагам, че не могат да заявят от рано и да си запазят стои, нека да е в близост до повечко места за настаняване.

А за дъжда, миналата година, шатрите ни спасиха. Ако има и хотелска част, какво ви притеснява.

 

@Krankenstein: Мите, тази писта е с много малки завои и за лека кола няма да стане. Все едно маневрираш на паркинг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

поразгледах снимки от събора на братовчедите от vw club в Елена,друго е като е хубаво времето http://media.snimka.bg/3397/013049975-big.jpg

според мен трябва само датите да изтеглим на зад,за да хванем топло време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Хасково съм ходил на ретро ралита 2 пъти.Много е хубаво има къде да се съберат колите и кмета е автолюбител и е отворен към провеждане на подобни мероприятия.Има и разнообразна леглова база.

Естествено,че всички от всичко НАМА КАК ДА СА ДОВОЛНИ.АЗ ЩЕ ДОЙДА НА СЪБОРА,НЕЗАВИСИМО КОГА,КЪДЕ И КАК ще бъде организиран!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам какво се оплаквате от ПАЛАТКИТЕ аз както и повечето Пловдивчани сме все на палатки и досега никои не се е оплаквал от дъжда защото сме подготвени.

 

Чесно казано където и да е мястото на събитието аз държа да е нещо подобно на Соколски с поляна и гора за да може да си разпънем палатките сред природата, защото на хотел няма стъпя каквото и да е.

 

А незабравяите че където и да е трябва да можем да вземем ток от някъде както на Соколски.

 

А мисля че проблема миналата годинa със шума стана защото сцената и всички говорители бяха насочени към Манастира, ако бяха на 90 градуса завъртяни нямаше да има проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно съм съгласен с общата идея, че съборът е добре да бъде проведен в точка, която да е на (поне относително) равни разстояния от родните места на голямата част от участниците, респективно някъде из централната част на страната, без значение дали ще бъде на север или на юг от Стара планина. Според скромните ми виждания времето през май (и особено в началото на месеца) действително в повечето случаи се оказва доста хладно, неприветливо и бързо променящо се за места като Соколски манастир или друг подобен тип планински местности. Именно поради тази причина ако зависеше от мен, съборът или би се състоял малко по-късно в сравнение с досега (примерно по дните около 24 май, както предложи братовчеда gogata, че дори и през първата половина на юни, въпросът е да е преди юлско-августовско-септемврийските всеобщи отпуски и ваканции), или близо до да речем Хасково (и въпросната картинг писта ) или Пловдив (където пък е писта Калояново на г-н Дракона), или изобщо на някое подобно по-топло място. Естествено, мнозинството ще реши, просто споделям виждания по темата smile049

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото до пистата, има такива и на други места - примерно картинг пистата в Хасково, даже там ми се струва по-интересно, понеже има завойчета, докато Междене е главно за драг, което дискриминира по-голямата част от колите ни.

 

Хич нямаше да се обаждам по тази тема......

Митак, не съм съгласен!!!

 

Кого дискриминира? За 3 години събори на Сокола и писта Междене имам достатъчно наблюдения за да твърдя,че всеки се надъхва и се пуска. Даже и Франц с линейката се пусна. Даже едно момче с Тойота се пусна. (а преди тва никога не се беше пускал). Много надъхващо е.

А картинг писта???

Имаше запитване миналата година за картинг писта,Митaк, но нямаше интерес.

А и от гледна точка на времето..... Ако всеки иска да се пусне и то не повече за 1 обиколка? Какво правим???

На Междене, колегите са толкова надъхани,че по 4-5 коли се пускат наведнъж и пак едвам смогваме след 2 часа да закрием драга и после да направим майсторко.

Нали има майсторко на Междене? Лошо ли му е. Ако ви е малко- да се наемат 3,4 човека да го направят по-мащабно. Но всичко е до организация!

 

Аз мисля,че ако няма писта и ДРАГ , тогава е дискриминация!!!

Е тогава наш мил събор става- айде да идем за 3 дни....да се наядем,да се напием и да се приберем. А къде е интересната част?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление,наистина ми се струва, че Узана е по-удачно място.В Трявна не се сещам за място за 100+ коли + условия за ел. захранване и безпроблемно провеждане на вечерните партита :( и да е близо до хотелска част.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Непосредствено над Казънлък има къмпинг с добри размери/рокерите си правят събиране там/ и срещу него сносна леглова база на спортен център и хотел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Непосредствено над Казънлък има къмпинг с добри размери/рокерите си правят събиране там/ и срещу него сносна леглова база на спортен център и хотел.
Dimon-е казвай как е там?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен Узана, Хасково и Казанлък моите идеи са:

1. Килифаревски манастир (В. Търново)

2. Бачковски манастир

3. Дряновски манастир

:-k

А що се отнася до датата - по-добре да е към 24 Май. Ще е по-топло наистина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото до пистата, има такива и на други места - примерно картинг пистата в Хасково, даже там ми се струва по-интересно, понеже има завойчета, докато Междене е главно за драг, което дискриминира по-голямата част от колите ни.

 

Хич нямаше да се обаждам по тази тема......

Митак, не съм съгласен!!!

 

Ейй Ися, пак много задълба в тая насока - първо не разчитам на събора да задоволявам спортните си амбиции /миналата година просто си тествах там и чистех бъговете на пежото/; второ - предложих южна България по-скоро заради по-приятните атмосферни условия, а не да тракаме със зъби от бръснещия вятър на Междене и жените ни /поне моята и на бат Сами, доколкото помня/ да ни дърпат за ръкавите да се изнасяме по-бързо. Иначе знам, че не се пускаш на Междене заради купата, но реално погледнато ние "простосмъртните" със сток колите няма как да се мерим с твоята и другите силови тунингарки, така че поне на мен вече ми стана доста скучно да карам там драга и май няма да се противя особено, като ме задърпа половинката да си ходим... ;) Всъщност всеки с предпочитанията си - специално мен дисциплината драг никога не ме в вълнувала особено, дори докато имаше Божурище под носа ми я съм ходил 1-2 пъти я не, затова и не съм си търсил подходяща кола за целта...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Митак, всеки си има лично мнение. Аз уважавам твоето!

Съгласен съм,че времето в Южна БГ е по-приветливо и по-добро- няма спор!

 

Трябва да се съобразяваме с "масата". Ако хората не искат ДРАГ- няма да има драг. Винаги ще има и доволни и недоволни.

Казах го за друго. Миро беше говорил с човек за картинг в Габрово- никой не изляви желание и :smt018 нямаше .

На мен ми е все тая, аз не идвам заради драга или тн. (щото тука има хора във форума, изкараха някой хора комплексари и тн). Но от моя гледна точка, мога да ти кажа,че Междене е много по-безопасно и е нямало инциденти,отколкото на картинг пистата. Все някой ще се надъха и ще отнесе гумите (повярвай).

Всеки се пуска с коли от неговата черга. Не се пускаме аз ,самуйл с някоя 105/120.....

Имаше идея да има различни класове и да направим надпреварата по интересна, но ..... няма как да стане.

1- защото с 2ма организатори е невъзможно да се справят с всичката организация ....

2- защото колкото повече класове, толкова повече купи. А в гласуването, дали 15 или 20 лева да бъде вход- имаше 5 човека който бяха против...именно заради това Мирослав сложи вход 15лв.

 

Съобразете се и с друго:

 

Писта Хасково е на 08-09 май - ако евентуално мислим да е там. За мен това е НЕУДОБЕН ВАРИАНТ- 400км!!!

При това,че Бг е към 550км дължина- да пътувам 400км .....голяма средна БГ е!

Аз и до Петрич и Мелник бих отишъл за Събор, но е ......

(стига съм взимал купи за най-далечен учасник)

 

-Килифаревски/Бачковски/Дряновски манастир- къде ще спим всички участници. А и Бачковски е много далече за мене!А и на Килифарево освен манастира...какво ще гледаме. Дряново също.

Средна,средна БГ, ама все към СФ и Пд си ходим!

 

Подочух аз слухове, че някой е говорил с г-н Кмета на Трявна за градския стадион??? Ама казва ли ти някой, смееш ли да питаш!

karat_tr_smal.jpg

105РС- мога да кажа само,че Алфа Клуб се събраха в Калина Палас мин. година.

Трявна е много китно и хубаво място. С много забележителности- мое мнение!

 

Тука се зароди много интересна тема.

Хич нямаше да пиша в нея,ама то стана така,че никои не ебава!

После на събора всеки с претенции,искания и неудовлетворени желания ще остане!

 

За тези които не четат внимателно- ИМА ШАТРА,СЦЕНА И МУЗИКА ДА СЕ ПРЕНАСЯ.

А шатрата се пренася с БУС дълга база/камион........съобразяваме ли се?

Вижте и календара за Месец Май за ралитата....

08-09- писта ХАСКОВО

29-30- писта Дракон /Пловдив

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ися,миналата зима бях на спортен лагер в Трявна.Тренирахме на стадиона,ама то бяха разговори(да не се ходи по тревата),даже и местния футболен отбор тренираше на помощно игрище.Така че апсурт да изтапаним 100 автомобила на стадиона(тревата),а пистата е много тясна за автомобили.

Обаче идеята за стадион е много по-добра за събор.Ще има от къде да вземем ток,колите ще се охраняват много по-лесно ,а спането по хотели и квартири.

На Дряново отбора по футбол не беше ли спонсориран от dj Damian,даже ако се не лъжа той е и общински съветник в Дряново.

Там може да се пробват разговори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна че писта Дракон не е много близо до Пловдив на 27км.

 

И може ли малко разяснение какво налага смяната на Соколски манастир защото там си ми харесваше.

 

,,,Обаче идеята за стадион е много по-добра за събор колите ще се охраняват много по-лесно ,а спането по хотели и квартири...

 

Че кога е имало проблеми със охраната на колите и кажи ми как да си разпъна палатката на сред стадиона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна че писта Дракон не е много близо до Пловдив на 27км.

 

И може ли малко разяснение какво налага смяната на Соколски манастир защото там си ми харесваше.

Невъзможността за вдигане на шум по време на вечерните партита и заигравки. :arrow: Погледни 1то мнение в темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.